Käyttäjän mettämiäs kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 474)
 • mettämiäs

  Reimalle tiedoksi, että demokratiassa vaaleilla valitut kansanedustajat säätävät lait ja ne pikkuiset virkamiehet valvovat niiden kansan valitsemien viisaiden edustajien säätämien lakien noudattamista niillä sanktioilla, joita nämä viisaammat ovat määränneet.

  Reimalle myös tiedoksi, että tämä hänen kovasti kehumansa tutkija olisi halunnut ”isompaa velttaa” Tuntsan paloalueen käsittelyyn, jotta lopputulos olisi ollut toteutunutta parempi. Kansan syvät rivit ovat kertoneet, että kun em. herran nimitysasiat eivät sitten sujuneetkaan hänen toivomallaan tavalla, ”kelkka” kääntyikin ihan toiseen suuntaan näissä mh-asioissa…

   

  mettämiäs

  Sattuneesta syystä muistan hyvin nuo Lapin olosuhteet syksyllä 1986; talvi yritti kovasti tulla jo syyskuussa (pakkasta ja lunta), mutta sitten lokakuussa ilmat lämpenivät kovasti (meni ihan loskaksi). Koko loppuvuosi oli aika lauhaa ja vuodenvaihteessa lunta oli ainoastaan pari senttiä. Lunta tuli kyllä sitten vähän lisää, mutta pakkasta tuli sitäkin enemmän ja talvesta 1987 tuli todella kylmä. Jo silloin mietin, miten luonto selviytyy noista olosuhteista ja koville se ottikin neulasten ruskistuessa seuraavan kesän aikana. Erkki sitten suuressa viisaudessaan laittoi ilmiön happosateiden piikkiin ollen ihan samalla lailla oikeassa kuin kaikissa muissakin väitteissään…

  mettämiäs

  Niin varmasti, mutta vielä puuttuu ne aikuisten oikeet kWh:t?

  mettämiäs

  Minkä pituisille taimille Timppa teit nuo em. perkaukset?

  mettämiäs

  Ihan mielelläni kuulisin Jeesiltä mitattuja vuositason kWh-lukuja; nuo eurot ”noin määrillä” eivät aina kerro koko totuutta.

  mettämiäs

  ”mettämies. Empäs tiedä. eiköhän liitolla rahaa tule vuokrista ja muista maksuista”

  Joo, siitä ei ollutkaan kysymys…

  mettämiäs

  ”liiton rahoilla kokonaista 8 päivää kerkesi olla.”

  Niin, menikö kuitenkin niin, että tuosta jaksosta liiton rahoilla 5 % ja meidän veronmaksajen rahoilla 95 %?

  mettämiäs

  ”Parhaat mä-tukit löytyy (Pohjoisen laatupuu-tutkimuksen mukaan./ Erkki Verkasalo ym. ) Pohjois-Karjalasta ja Kainuusta. Luotan siihen enemmän kuin vanhojen sahamiehien mielipiteisiin.”

  Tukin laatuun sahauksen kannattavuuden kannalta vaikuttaa aika moni asia ja en tiedä, miten Verkasalo ja kumppanit ovat nämä kaikki asiat ottaneet huomioon. Kainuun tukeista voi heti sanoa, että mustat oksat lisääntyvät ja tukin järeys sekä keskipituus suorastaan romahtavat parhaiden alueiden tukkeihin verrattuna eli niiden laatutekijöiden perusteella ne eivät voi olla maan kärkeä; ehkä sieltä sitten kuitenkin muita hyviä ominaisuuksia löytyy.

  mettämiäs

  Vanhat sahamiehet puhuivat, että paraslaatuiset mäntytukit löytyivät Viitasaaren tasolta/ympäristöstä ja kuusitukit Itä-Hämeestä. Nykymarkkinoinnissa kaikki sahat näyttävät sijaitsevan Suomen parhaan raaka-aineen alueella, joten tuo vanha viisaus ei varmaankaan sitten enää pidä paikkaansa…

  mettämiäs

  Täällähän on pääsiäispyhät käyty mielenkiintoista keskustelua aiheesta:
  ”Metsäliiton a-osuudet katoa??”

  ”Minkälaisia näkemyksiä palstalaisilla on tällä hetkellä sijoittamisen suhteen, mihin laittaisitte tässä maailmantilanteessa muutaman sata tonnia omaa rahaa?”

  ”Erittäin hyvä kysymys Visakallolta.”

  Ihan hyvin on otsikossa pysytty…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 474)