Käyttäjän MJO kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,755)
 • MJO

  Minusta ”myllytontti” kannattaisi lohkoa omaksi kiinteistöksi ja perustaa osakeyhtiö joka omistaa tontin. Purkukustannuksien kaatuessa kiinteistön omistajan maksettavaksi Oy kaatuu siinä vaiheessa varattomana.

  MJO

  Oletteko muuten huomanneet, että polttoaineen hinnalla ei ole mitään merkitystä autoilun kustannuksissa, jos tankkaa ABC:llä eikä hinta nouse eikä laske.

  Ei tolopainen missään muuallakaan tankatessa ole kustannuksiin merkitystä, jollei polttoaineen hinta nouse tai laske. Mikähän aivopieru tuo oli?

  MJO

  En näe että Suomeen voisi lähivuosina tulla mitään sellaisia investointeja, jotka taloutta merkittävästi kasvattaisivat.

  Etkä paljon mitään muutakaan

  Kun katsoo sähkön pörssihintaa, sehän on aivan järkyttävällä tasolla, kaikki raaka-aineiden hinnat ovat nousseet niin korkeaksi, että tämä noususuhdanne loppuu lyhyeen. Ei tässä ole mitään järkeä.

  Ne maksaa saman verran muissakin maissa. Ei Suomi ole poikkeus.

  MJO

  Tietenkin väkeä mahtuu, mutta elintaso laskee kolmannekseen, jos meitä olisi 15 milj. Täällä ei tuoteta kuin pääasiassa bulkkia vientiin. Sehän tarkoittaa myös sitä että suomalaiset olisivat täällä pieni vähemmistö, persuista tosin päästäisiin eroon, mikä olisi suuri plussa. Jos italialaisia olisi vain 5 miljoonaa ei heillä mitään talousongelmia olisi.

  Tolpan mielestäkö valtioiden bkt on kiveenhakattu, eikä niitä muuta mikään? Esim. Ihan sama vaikka väkiluku kolminkertaistuu tai tippuu 1/10 osaan.

  MJO

  Tolppa:

   Jos meitä olisi vain 3 miljoonaa tulisimme toimeen huomattavasti pienemmillä veroilla ja maksuilla, eikä ulkomaista lainaa tarvittaisi.

  Jos meitä olisi 15 miljoonaa, niin silloin pystyisimme maksamaan lainat pois, eikä tarvittaisi lisää.

  MJO

  Mistäs sinä tiedät? Meinaatko, että joka tehtaalla on ajettu laakerit punaisina?

  MJO

  Kemin tuotannon voi siirtää helposti toisiin yksiköihin. Silloin Kemijärven ja Veitsiluodon säästämisen ymmärtäisi, jollei SEn tuotantokapasiteetti riitäisi.

  Sulkeehan metsä fibrekin kemin vanhan tehtaan, kun uusi käynnistyy.

  Miksi? Vaikka tekee voittoa.

  MJO

  Ison Enskan toimista pääministeri ei ole löytänyt mitään moitittavaa, vaikka varmasti lopetettava sellutehdas on kannattava. Ei myöskään ay ole esittänyt ainuttakaan moitetta tehtaan sulkemisesta.

  Aivan sama vaikka on kannattava. Jos Veitsiluodon selluntuotanto voidaan tuottaa jäljelle jäävissä yksiköissä. Silloin jäljelle jäävien kannattavuus kasvaa enemmän kuin suljettavan yksikön.

  Jollei maailmalla ole kysyntää tarpeeksi, niin silloin ei ole.

  MJO

  Aika harva piensijoittaja voittaa edes indeksiä. Sanoisimpa, jotta se on mahdotonta osakepoiminnalla pitkiä aikoja.

  Se on tosi että indeksin voittaminen joka vuosi on erittäin vaikeaa. Mutta 10 vuoden kokonaisnousulla ei indeksin voittaminen ole kovinkaan harvinaista. Osingot mukaan laskettuna, niin on mennyt aika huonosti jos häviää indeksille. Tai yltiöpäinen riski on realisoitunut.

  MJO

  Aika harva sijoittaja yleensäkin löytää suurimmat nousijat.

  Siinä vaiheessa kun sijoittajat alkavat löytämään, niin kysyntä alkaa nostamaan hintaa.
  Eikö tämä ole päivänselvää toloppa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,755)