Käyttäjän Normandy kirjoittamat vastaukset
-
Tolopainen tuossa aiemmin kommentoi kuorimista keinona kirjanpainajien hillintään niin kuin metsälaki mahdollistaa. Kaivelun jälkeen minusta hän on pikkusen oikeassa ja pikkusen väärässä. Jos puut ovat pinossa ennen ötököiden parveilua, niin hän on oikeassa eli parveilun jälkeen 50 cm pinon päältä muualle ja siinä mukana menevät ötökät.
mutta jos puut on levällään, niin kuoren poistaminen eli perkkaaminen on tehokas keino tehdä kuoren alle muniminen mahdottomaksi.
Omat puuni lähtevät toisaalta kenttäsirkkelille ja toisaalta klapipuupinoon kauemmas metsästä.
sahapintojen käsittelyyn ei ole oikein tullut ajatuksia. Tuon kuitupinon ajattelin peittää pressulla alas asti odottamaan klapikonetta kesäkuun lopussa…
Kiitokset ajatuksista. Olen ymmärtänyt että yleensä torjuntakeinot pyrkivät poistamaan / vähentämään ötököiden mahdollisuutta munia puutavaraan tai siirtävät ongelman jonnekin muualle.
mulla kumpikaan ei toimi eli on jo munittu ja kuorelliset puut voivat vaan siirtyä paikkaan, jossa on lähistöllä kuusia. Ei toki omia, mutta sitten naapureiden.
ja kun aikaa tehdä temppuja ei ole paljoa…Myyntivoittovero on 30/32 % ostohinnan ja myyntihinnan erosta eli voitosta. Olet aikoinaan ostanut tilan 100 rahalla ja nyt myyt sen 150 rahalla eli voittoa 50 rahaa, josta vero
Mutta jos olet välissä myynyt puuta esim. 30 rahaa ja tehnyt metsävähennyksen 60 % eli 18 rahaa, niin voittosi onkin 150+18-100 rahaa.
Eli lisää myyntivoittoveroa (metsävähennyksen tuoman hyödyn verran)
Metsiä harrastavan mietteitä:
On tärkeää, että tilasta tulee hyvä fiilis. Eli jos on ryteikköjä, ylitiheitä jne, niin niistä tulee huono fiilis ja saattaa jäädä tarjoamatta. Toisaalta samoin tulee huono fiilis mahdottoman harvan tuntoisesta metsästä tai vadelmikon keskellä ponnistelevasta matalasta taimikosta. Ihan samalla tavalla kuin asuntojen stailaajat miettivät mikä synnyttää hyviä fiiliksiä.
Metsälehden tilahinta-tilastoissa on tuo kerroin, millä kauppaa on tehty verrattuna laskennalliseen hintaan. Jos se on liki 1 tai yli, niin ymmärtääkseni sellaisella alueella kannattaa pitää tilan hinta maksimaalisena – puut voidaan ostaa kovempaan hintaan osana tilaa kuin metsäyhtiö maksaisi…
Rotan kommentti riskistä on varteenotettava. Riski maannousemasta, lahopuista, korjuuvaurioista ym. siirtyy ostajalle.
Ainoa etu itse puut myydessä on tulojen jakautuminen useammalle vuodelle. Voit jakaa tuloja muutamalle vuodelle ja siten ehkä välttyä tuolta 32% pääomatuloverolta ja pysyä alemmassa 30 % pääomaveroluokassa.
Metsävähennys puukaupassa kun suunnittelee itse tilan myyntiä on kavala ansa. Tehty vähennys lisätään metsätilan myyntihintaan eli sen minkä säästät veroissa puuta myydessä maksat sitten veroissa tilaa myydessä.
<p>Kuitupuunkasvattaja eduskuntaan 🙂 Oikein hyvin kirjoitettu.</p>
Täällä nuo hirvet ei kylän keskellä ole kovin iso asia, mutta peurat, kauriit ja jossakin määrin puput. Niihin tuntuu aika hyvin toimivan tuollainen symbolinenkin aita.
Yhden kerran hirvi on kävellyt palstan läpi, aita nurin molemmin puolin palstaa. Mutta ei onneksi laidunna täällä.
Kyllähän tuo naapuri ilmoitti että aikoo vesakot peltonsa ympäriltä raivata ja ojan uudelleen kaivaa. Ihan kunnon kaveri, ei siinä mitään.
Mutta enhän minä ymmärtänyt että tällä pätkällä vesakon raivauksen tavoitteena oli oikeasti aidan hävittäminen ojaa kaivavan kaivurin tieltä.
Kerroin että en ihan tyytyväinen ollut ja minusta olisi kohtuullista että hän toisi verkkorullan hävitetyn verkon tilalle. Hän toi. Nyt vaan kututtaa kun on jo kymmenisen tuntia tullut aitaa uudelleen rakennettua…
Verojuristi on melkein kaikki kaikkivoipa. Sopimusjuristi tietää sopimukset, perheoikeuden juristi perinnöt ja avioehdot… Mutta verojuristi tietää kaikesta kaiken.
Älkää tehkö elämässänne mitään suurta kysymättä ensi verojuristilta. Älkää menkä naimisiin, älkää hankkiko lapsia, erotko älkääkä varsinkaan kuolko kysymättä ensin verojuristilta!
Ystäväni Mirkku sanoisi että ei spekuloida sekundäärisillä argumenteilla.
Hiilidioksidin määrä ilmakehässä on lisääntynyt. Fakta.
Lisääntynyt hiilidioksidi vaikuttaa maapalloon. Fakta.
Vaikutuksia ja niiden suuruutta pyritään analysoimaan erilaisilla malleilla. Mallit ovat aina malleja. Fakta.
Miten h¤%& te voitte kokonaan sivuuttaa kaksi ensimmäistä kohtaa, kun ainoastaan kolmannesta kohdasta ollaan epävarmoja?
Sen takia että teidän oma pieni elämänne voi kärsiä siitä, että hiilidioksidin lisääntymistä ilmakehässä pyritään hidastamaan. Koska olette sitä meiltä että ihan samalla tavalla kuin valtion velan hoitaa sitten joskus joku toinen muu kuin te. Ei ole pakko. Siksi on parempi olla tekemättä mitään.
Nykyään tuo tekoäly ei ole enää suoraan ohjelma niin kuin me vanhemmat sen ymmärrämme vaan se on kokoelma tavoitteita tekoälylle ja dataa, jonka pohjalta oppia. Ja joka tapahtuma lisää sen (ja muiden tekoälyjen) kyvykkyyttä, koska ne oppivat koko ajan. Eivätkä koskaan unohda.
Eli koko ajan tavoitellaan samaa kuin lapsen oppimisessa. Ei mozartkaan ollut heti säveltäjä vaan vasta kuultuaan muiden kappaleita.