Käyttäjän Nuakka kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 662)
  • Nuakka

    Näkyi Metsäverkkoon tulleen hiililaskelmia kuvioittain ja tilatasolla. Komeita lukemia oli, pikku taimikot miinuksella, muut metsät plussalla, entistetty suo suoraa viivaa hamaan tulevaisuuteen. Äkkiä katsoen perheemme voi nelinkertaistaa päästöt ja vielä ollaan nielun puolella.

    Nuakka

    Mietin samaa kuin Jees, miten lähtee ketjusta palat ja kestääkö ketjusieppo? Tapaturmavakuutus varmaan myös voimassa kun turvamääräysten vastainen saha kyseesä.

    Nuakka

    Kaikki vaan verotukseen, on kaiken muun lisäksi turvallisuustekijä. Vai vähennättekö ensiapulaukusta vain puolet?

    Nuakka

    Voisiko nyt joku puuta myyvä pyytää sopivasta leimikostaan sekä avo että harsintatarjoukset? Kaksi vuotta sitten myin vajaat 1000m3 ylispuu/suojuspuu/yläharvennushakkuuna koska metsä tarvittiin muuhun maksulliseen vapaa-ajankäyttöön. Hinta jäi alle avohakkuuhintojen kaikissa puulajeissa, vaikka miten tingittiin. Hakkuujälki oli tosi hyvä, jätetty puusto säilyi yllättävän hyvin. Valitettavasti kuvion eniten jk-kaltaisista kohdista tuuli kaatoi suuren osan niistä kuvitellun seuraavan jk-hakkuun poistettavista tukkirungoista. Myös hyvältä näyttäneen 1-2 kuitupölkyn kokoisen kuusikon hidas reagointi lisätilaan yllätti, ei niistä tällä menolla 10-15v päästä kummoista tiliä tulisi. Mutta kuten sanoin, kuvio ei enää ole talousmetsäkäytössä. Jos olisi, aukko olisi ehdottomasti tehty.

    Nuakka

    Nostokoukku, juuri noin. Pyykki menee gepsin edelle. Paitsi raja voi olla mutkitteleva, kaarevakin ilman pyykkejä. Itselläni melkein kilometri rajaa naapuritilan kanssa luonnonpurossa. Onkin ehkä selvin kaikista rajoista.

    Nuakka

    Mml:n sivuilta: ”Suomessa on noin 12 miljoonaa rajapyykkiä, joista noin 3 miljoonaa joilla ei ole tarkkaa sijaintia.” Tilanne korjautuu koko ajan kun uusia lohkomisia/rajankäyntejä tehdään. Kun rajapyykit löytyvät, ja suora linja saadaan tehtyä vaikka sinne naapurin aukkoon vaikkapa 10 m päähän, saa tarkan linjan merkittyä mittanauhan ja kulmaprisman avulla. Ellei halua maksaa rajankäynnistä… Omilta rajoilta löytyy paljon rajaojaa joka kaivettu rajaa pitkin, ja suolta löytyy myös pätkiä joissa kaksi ojaa vierekkäin ja raja pyykkeineen ojien välissä. Eivät ilmeisesti ole osanneet jakaa ojan kustannuksia niin tehneet molemmat oman.

    Nuakka

    Kyllä moto gepsi varmasti ilmoittaa sijaintinsa senttien tarkkuudella, kyse on  siitä ettei koura voi tietää onko sille annettu rajan sijainti oikein. Jos rajaa ei ole pidetty auki eikä rajapyykkejä tarkemitattu tai edes merkitty niillä valkeilla risteillä ilmakuvausta varten en luottaisi sokeasti moton rajankäyntiim.

    Nuakka

    Pitää nyt ymmärtää että rajat ovat olleet olemassa ennenkuin gps. Sitten kun KAIKKI rajapykit on asetettu paikalleen gps tikku kädessä, ja sitten kun se gps-tikku on käytetty jokaisen ikinä maastoon merkityn rajapyykin päällä ja tarketieto on viety kartta-aineistoon, voi olettaa rajan olevan gepsin näytön osoittamassa paikassa. Usein se on nytkin riittävällä tarkkuudella, mutta usein myös sattuu rajarikkoja tai jää niitä hakkaamattomia suikaleita.

    Nuakka

    Jos maastosta löytyy siirtämättömät pyykit, ne ovat totuus johon kaiken gps-aineiston pitää perustua. Usein aineisto onkin oikein digitoitu, mutta aina löytyy pyykkejä joita ei merkitty maastossa ilmakuviin yms. Jos Komatsun gps ja pyykki näyttävät rajan eri paikkaan, on Komatsu väärässä.

    Nuakka

    Nykygps on parhaimmillaan tarkka. Ongelma on ettei kartta-aineistoa ole välttämättä ikinä tehty olemassaolevien pyykkien perusteella. Asia tuli ilmi kun lunastin vesijättöä ja maanmittari tsekkasi vähän epävarman tiedon varassa olleet venevalkamapalstat. Gps rajapyykin ja luonnossa olleen rajapyykin välillä oli matkaa yli 5 metriä. Sijainti tuli korjattua karttoihin. Kannattaa pitää huolta pyykeistä, niistä löytyy tarkin totuus rajoista.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 662)