Käyttäjän pihkanaama kirjoittamat vastaukset

Viewing 10 replies - 51 through 60 (of 81 total)
  • pihkanaama

    Minä olen tottunut tekemään päätehakkuumetsään ennakoivan raivauksen 3-5 vuotta ennen aiottua päätehakkuuta. Samalla kaadan moottorisahakokoiset aluspuut, joista tulossa korkeintaan yksi kuitu ja teen niistä polttopuita. Jos kuvio liian kaukana tiestä, tyydyn pelkkään raivaukseen. Tätä en tee pelkästään korjuun helpottamiseksi, vaan vähentääkseni hakkuun jälkeistä raivaustarvetta, kun alla oleva vesakko ei pärähdä heti kasvuun. Se on jo kuollut ison metsän varjostukseen. Harvennuskohteetkin kävelen läpi raivaussahan kanssa olipa metsäsuunnitelmassa mainintaa raivuusta tai ei. En koe tuota kovin vaivalloiseksi hommaksi, vaan mielestäni hyödyttää metsänomistajaa parempana harvennuksen lopputuloksena.

    pihkanaama

    Panun kanssa saama mieltä. Itsekin sahaisin aluetta kerralla harventaen. Paljon helpompi ei ammattilaisena mieltää, mitkä puut kaataa ja mitkä jättää. Noin isolla alueella pitäisi tehdä jälestäpäin keräilyerä harvennus, jossa puu sieltä, toinen täältä. Paljon ajoa suhteessa tavaramäärään.

    pihkanaama

    Kysymykseen: Kuinka paljon kannattaisi maksaa hehtaari taimikon hoidosta max? ei mielestäni ole ihan yksiselitteistä vastausta. Jos kysymys ajatellaan näkökulmasta: paljonko maksimissaan maksan, etten vain maksa liikaa, on vastaus tyystin erilainen, kuin: paljonko kannattaa maksaa, että pihlajikon/lepikon/hieskoivikon alle jääneistä kuusista saa vielä hyvän kasvatusmetsän aikaiseksi.
    Tuota lehtipuustoa kun on muutakin, kuin koivua. Itselläni yhdellä ostopalstalla oli myöhästyneitä taimikonhoitokuvioita, joiden vesakoissa valtapuulaji oli pihlaja. Niistä ei käytännössä saa minkäänlaista tuottoa. Siellä täällä olevat ylispuukoivut voi surutta vetää kenttään noiden pihlajien kanssa.
    Noita itse tehdessä meni aikaa 3-4 päivää/ha. Kohde oli vaikea, kun pihlaja pahimmillaan yli ranteen paksuista ja kasvoi isoina ryppäinä. Ammattilainen tekee varmasti nopeammin, mutta silti joku 180e/ha vaikealla kohteella kuulostaa lähinnä vitsiltä. Ostopalveluna maksaisin mukisematta sen 400-450/ha. Tuosta kemerat pois ja kun sen voi kuitenkin laittaa vielä kuluina vähennyksiin. Olettaisin, että reilummalla hinnalla raivausjälki olisi huolellisempi ja taimikko valmis pomppaamaan kasvu-uralle.

    pihkanaama

    Onko tosi, että metsäalalla tuntipalkka on 11-12€/tunti? Normaali työajalla 8h/päivä on kuukaudessa keskimäärin 172 tuntia työaikaa. Tuo tekisi kuukausipalkaksi 1892-2064 €uroo – verot. Ottaen huomioon työolosunteet ja työn rasittavuuden ei hääppöinen korvaus, sanon minä.

    pihkanaama

    Peukku tälle, samaa mieltä.

    pihkanaama

    Niimpa, nyt kun kemerastakin poistuu pellon metsittämiseen myönnetty tuki, saattaa peltoheittojen metsittäminen jäädä tekemättä. Pari peltoaluetta tullu itsekin metsitettyä. Näillä kohteilla isoin riesa on ollut varsinkin kuusella korkean heinäkasvuston kanssa, joka meinaa väkisin tukehduttaa taimet alkuunsa. Koivu kasvaa niistä edelle nopeammin, muttei sovellu hyvin savisemmille maapohjille.

    pihkanaama

    Suurin osa meistä metsänomistajistakin on tavan tallaajia. Kun jäsenyyteen kuuluminen tehdään siten, että se jatkuu tekemättä mitään, todennäköisesti suurin osa kuuluu siihen tämän jälkeenkin. Suurimmalla osalla on kuitenkin kokemuspohjaa MHY:n toiminnasta, jonka olettaa jatkuvan samanlaisena. Jos liittyminen vaatisi erillisiä toimenpiteitä, jäisi osa passiivisista liittymättä. Vähimmällä paperinpyörittelyllähän tämä menee näin, kun kerta eroaminen käy niin helposti, että jättää maksun maksamatta.

    pihkanaama

    Tuota alkujuromista voi vähentää juuri noin, kun aloittaja on tehnyt, eli heinäämällä. Tympeetä työtä, mutta nopeuttaa ensiharvennusta usealla vuodella edellyttäen, ettei taimikonhoidossa laisteta.

    Itselläni oli ostopalstalla liian rehevälle pohjalle yritetty saada luontaisesti reunametsän puista taimikko aikaan. Lopputuloksena oli miehen korkuinen horsmikko ja vatukko. Ala oli onneksi pieni, noin puoli hehtaaria. Tuon olen heinännyt joka kesä nähdäkseni, miten se vaikuttaa taimikon alkulähtöön. Kuuset istutettiin keväällä 2011. Nyt parhaat on yli metrisiä, keskimäärin 60-80cm. Verrokkina taimet, joita istutettiin mättäiden ulkopuolelle, kun taimia oli enemmän. Näitä on tosi vaikea löytää, joten jäävät usein heinäämättä. Nämä taimet on alle polven korkuisia.

    pihkanaama

    Kuusikkovaltaisella päätehakkuukuviolla toinen ostaja tarjosi koivutukista 43e kiinto ja toinen 47e kiinto. Koivua kuviolla on ehkä noin 10% puustosta, mutta se oli tarjouksissa se ratkaiseva ero.

    pihkanaama

    ”Jos kovalla maalla hinailee täyttä kuormaa”

    Tuohon käyttöön mielestäni riittää 400 kuutioinen, kunhan löytyy 4-veto. Canami ja Polle varmoja vehkeitä ja kestäviä.

Viewing 10 replies - 51 through 60 (of 81 total)