Käyttäjän pitkät neulaset kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 346)
 • pitkät neulaset pitkät neulaset

  Kaatosuunnan voi valita vielä niin ettei aurinko porota suoraan puun tyveen. Tyveen voi sipaista maalia tukkimaan solukon. En makuuttaisi enää seuraavaa talvea puuta vettymässä, vaan korjaisin pois ennen syyssateita.

   

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Katselin juuri että Italian valtion velka on n.2400 miljardia.

  Mitähän sillä rahalla on tuettu siellä? Fyffet on taas /yhä/vielä/alati loppu – vaikka on vanha valtio Suomen raapiaan sataan vuoteen.

  Pitäisikö tällä väkimäärällä ja sijainnilla tehdä johtopäätöksiä asian tiimoilta – eikä painaa päätä pensaaseen?

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Iliman muuta kiinnostaa. Pistä kuvia. Tuo puun kantaminen olokapäällä – siihen pittää totutella. Monesti oon nähäny kuinka edellämenevällä kaverilla pää tutisee ku kaikki pelissä. Siinä kun sattuu joku vahinko ja saa puun päällesä nii se oli siinä sitte. Tuuman suoli ulukona … siinä voi miettijä piruja.

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Villavaraa kymmenen senttiä ja kaulat kiinni. 2x30mm villa varaukseen ja kauloihin. Iso kelo 60 e jm + rahtia. Kyllä siitä pirun kallista tulee.

  Ei tule ku 1 napamies kyläpäällikkö mieleen joka sellasen pystys ostaa.

  Siis satoja tuhansia tärveltää tuommoseen hupimökkiin kaikenkaikkiaan.

  Suurin osa pystyy ajattelemaan leipä/maito/voi linijalla.

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Kerran muuten kasasin semmosen pyöröhirsikehikon , oisko ollu 190 tai 230 millinen. Siihen hirrenselekään oli jollaki rissarattaalla ajettu halakein. Oli meleko murheellisen näkönen ku kasassa.25-30 rosenttia halaki hirsistä valtaosa. Puumökin rakentaminen on tunneseikka – ei niinkää järijen.

  Monesti miettiny nuita kivikauven luolamiehiäki. Joku sen tapane onkalo vois olla hyväki. Lauvottas torppasa , rauvottas ja valas lopuksi savupiipusta.

  Sitte pukkis samallailla maata päälle ku kissaki jätöksesä niskaan.

  Siinä ei tarvihtis pensselin kans heilua ja kestäs.

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Kyllähä se on nähty. Höylähirsi palikkalaavuja saa 750 eurua kaupasta.

  Ite jos metästä kaatellee puut ja parkkailee ynnä salavaa niin ei tuplahintaa saa. Rakoliiteriä saa tonnilla kaupata pitkään….

  Lapissa voi vielä saaha hintaaki, siellä on enempi tarvetta.

  Nuita Lapin kotijaki kauppaavat kattohuopineen sun muineen alle kahen tonnin. Siinä sitä on sitä tilijä ammattimiehelle. Noh… Tyhyjän saa pyytämättäki.

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Mitä ite oon kolonnu kehikoita ämmänkaulalle, niin ku purkanu niitä siirtua varten, nii sinistä on ollu. Märkää puuta , ja ku satteessa likuaa niin hommeessaha se on.

  Kelosta tehtyjä kassaillu. Akkuna- ja oviaukkoja sahhaillu karauria ja huulille. Kolomantena päivänä vesi nokasta vuotanu. Oisko allerkijjaa työlle vai kelolle – piru tietää, vai ei kerro.

   

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Kolomisenkymppiä metri veisto ja tuo puitten kaato,raij

  jaaminen ja kuorinta omalukusa.  Puut halakeilee. Salavoksen villat kastuu ja homehtuu. Kahteen kerrokseen tekeminen höpöhommaa. Kaikki lämpö nousee tuonne vintille. Kylymä mökki.Ovveen ei painumavaroja palijo jääny. Tuommonen märkä puu laskehtii parisenttiä ku kuivuu. Saa ruveta ukko löysäilee ovia irti ja kullopilla kymmenen senttiä hirnasta lyhyemmäksi.

  Sisukkaasti sälli sahhailee. Sille nostan hattua. Tuolla sulukanurkalla tekevät rapakon takana. Täällä ämmänkaulalle.

  Tuohan kuiten on ihan oikia hirsmökki. Ei konneilla veisattu.

   

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Miksei se saata kasvaakki ku jaksaa ootella. Joskus kaatanu semmosen pitkähkön kuusen tarvepuuksi. Rupesin piruuttaan laskee niin puu oli semmoiset 220-230 vuotta vanha. Ensimmäinen 5 tuumaa oli 70 vuotta…sitten oli vissiin kaveri otettu vierestäpois,niin huomannu ruveta tosissaan kasvamaan. 300 kilometriäpohjosempaa tosin….

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Tervapääskyille eilen timprasin muutaman pöntön. Lentoaukko pohjassa. Saappaat nähä miten kelepaavat.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 346)