Käyttäjän Planter kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,861)
 • Planter Planter

  Sitten on vielä se metsästäjäpotentiaali, joka on hyödyntämättä, joka ei pääse jahtiin, vaikka on kova hinku. En osaa sanoa paljonko sitä on.

  Viikonloppuna olin perhejuhlissa, jossa sukulaimies kyseli mahdollisuutta päästä vhp jahtiin metsääni. Hän on pyrkinyt vuosikaudet oman paikkakuntansa seuraan, mutta maattomana ei ole päässyt. Jos sattuisi pääsemään, niin on kahden vuoden koeaika, ennenkuin pääsisi tositoimiin.

  Itse olen vuokrannut metsästysoikeuden paikalliselle seuralle, eivätkä he ole innokkaita ottamaan seuraan toispaikkakuntalaista maatonta, joten en voinut auttaa.

  Mietimme, että pitäisikö pilkkoa metsästyvuokrasopimus useaan osaan.

  Paikalliselle seuralle vuokraisin hirven- ja valkohäntäpeuran metsästysoikeuden. Koska niissä on yhtenäinen pinta-alavaatimus.

  Tälle sukulaismiehelle vuokraisin metsäkauriin ja villisian metsästysoikeuden, että pääsi edes yrittämään ja ehkä saisi saalistakin.

  Kolmannen metsästyoikeuden vuokraisin linnustajille.

  Rauhoittaisin metsässäni puuntuotannon kannalta hyödylliset eläimet, jotka joko verottavat hirvieläimiä tai niiden vasoja tai myyriä. Susi, ilves, kettu, supikoira, näätä…

   

  Planter Planter

  Täytyy oikaista yllä esitettyjä virheellisiä käsityksiä. Metsäkauriin metsästys vapautettiin luvista vuonna 2005. Se aiheutti metsästäjäpiireissä pelkoja, että ne ammutaan loppuun.

  Oheisesta graafista näkyy, että se toimi kymmenen vuoden ajan juuri kuten toivottiin, kannan kasvu pysähtyi, mutta ei ammuttu ”sukupuuttoon”.

  Samaan aikaan valkohäntäpeurojen metsästystä rajoitettiin luvilla. Vhp-kanta kasvoi voimakkaasti. 2015 paikkeilla valkohännän lupia alettiin myöntää yhä enemmän ja pienten sorkkaeläinten metsästyspaine siirtyi metsäkauriista valkohäntäpeuraan. Kun on varaa valinta,isompaa on mukavampi ampua ja lihaa tulee huomattavasti enemmän.

  On kyllä erikoinen ajatuksenjuoksu, jos väittää, että nykyisessä tilanteessa vhp-lupien poisto ja aluerajoituksen poisto johtaisi siihen, että metsästys vähenisi ja ruokintaa vaan jatkettaisiin.

  Saalisilmoitus on riittävä kontrolli, jäävää vhp kantaa ei kuitenkaan pysty metsästäjien ilmoitusten perusteella arvioimaan.

  Kuvahaun tulos haulle metsäkauriskannan kasvu keski-suomi

  Planter Planter

  ”Kuulostaa oudolta ettei UPM olisi jostain syystä suostunut toimittamaan katkontatietoja oikeudelle, kun he kuitenkin ovat luvanneet toimittaa ne myyjälle,eli ei ole yrityssalaisuus:”

  En ole muutamaan vuoteen tehnyt tukkikauppaa UPM:n kanssa, mutta uskoisin, että ovat aiemmin toimittaneet vain mittalistan, josta näkee ainoastaan miten paljon minkäkin mittaista tukkia on tullut.

  Hovioikeuden päätös tästä katkontajutusta mo:n eduksi tuli heinäkuussa 2019 ja Ranen/MT linkissä oleva avoimmuusprojekti on päivämäärien perusteella aloitettu hovin päätöksen jälkeen. Vasta sen jälkeen metsänomistajille aletaan toimittaa hakkuukoneen runkotiedot, joista näkyy kaikki hakkuukoneessa tehdyt katkontapäätökset.

  Samalla UPM haki kuitenkin valituslupaa korkeimpaan oikeuteen ja sen hylkäämisestä uutisoitiin nyt.

  Planter Planter

  On tässä sellainen merkittävä HO:n kannanotto, että todistustaakka siirrettiin UPM:lle, koska se olisi voinut selvittää onko katkonta tehty oikein, mutta ei tehnyt sitä.

  Hovioikeudessa tuli ilmi, että UPM:llä on hallussaan hakkuukoneen katkontamatriisit, joista voisi selvittää, onko puiden katkonnassa käytetty kauppasopimuksessa sovittuja katkontaa koskevia määritelmiä. Samoin UPM:llä oli hallussaan tukkeja koskevat sahojen laatupalautteet, joista ilmenisi, onko sahalle viedyissä tukeissa ollut UPM:n väittämiä virheellisyyksiä.

  Näitä ei metsänomistajalle eikä hovioikeudelle esitetty.

  Metsänomistaja on kuitenkin esittänyt varteenotettavan näytön siitä, että syynä ei näyttäisi olleen leimikon laatu vaan puiden katkontatapa.

  UPM:lle hakkuutta tekevä suorittava porras saattoi mättää tukkia kuitupinoon tai sitten ei, mutta kun asian selvittämiseen tarvittavat dokumentit pimitettiin, niin mo voitti jutun.

  Planter Planter

  Kiitos A!

   

  Planter Planter

  ”jatkuva metsänhoito” on kannattavampaa kuin avohakkuu, tiivistää Roiha videon lopuksi. Varmaan kannattaa hoitaa jatkuvasti eikä pelkästään avohakata.

  https://yle.fi/uutiset/3-11032971?origin=rss

  Planter Planter

  ”Aiotteko käyttää lyhyen elämänne maapallon ilmaston pohtimiseen.”

  Kyllä. On se siistimpää, kuin lumppien kaivaminen risukasan alta.

  Planter Planter

  Sitten tämä toimii jokaisella vähän eri tavalla. Näkyykö muilla, että joku kommentoi viestiä ”juuri nyt” vaikka kukaan ei ole kommentoinut kuukauteen. Välillä teksti Suomeksi, välillä Englanniksi.

  juuri nyt

  2 hours, 43 minutes sitten

  Planter Planter

  ”Jostain syystä ei ole esitelty jylkisuudessa Suomen lämpötilasarjoja 1900-luvulta tähän päivään, vaikka niitä lienee pilvin pimein olemassa eri paikkakunnilta. Olisiko syy se, että eivät tue käsitystä Suomen ”ilmasto lämpenee”.

  Kyllä se Lapin lämmin jakso on esitetty ilmatieteenlaitoksen mittauksissakin.

  ”1930-luku oli lämmin erityisesti pohjoisessa

  1930-luvulla koettu lämmin jakso näkyi laajalti pohjoisella pallonpuoliskolla, ja sitä vahvempana, mitä pohjoisempana oltiin. Suhteellisesti lämpimintä oli Pohjoisella jäämerellä, Huippuvuorilla ja Grönlannin pohjoisosissa. Lämpimyys näyttäisi suurelta osin johtuneen merivirtojen luonnollisesta heilahtelusta, jonka seurauksena Atlantilta virtasi Barentsin merelle lämmintä vettä.”

  http://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/suomen-muuttuva-ilmasto/-/artikkeli/16266ad3-e5f5-4987-8760-2b74655182d5/suomen-ilmasto-on-lammennyt.html

  Planter Planter

  Kopioi se linkki tekstiin suoraan,  älä käytä sitä sitä kirjoituslaatikon yläpuolella olevaa ”lisää tai muokkaa linkkiä”,  se  hävittää kaiken…..ainakin minulla.

  https://yle.fi/uutiset/3-8221304

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,861)