Käyttäjän purutpois kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)
 • purutpois

  saahan sen raivauskulun seuraavissa hakkuissa varmasti takaisin parempana tukkisaantona… raivaamattomuus vähentää varmasti enemmän kun 10m3 hehtaarilta tulevaisuuden tukkisaantoa korjuuvaurioiden ja väärien puuvalintojen muodossa. raivauksen tarvetta arviodessa kannattaa miettiä että konekuski tekee puuvalintoja 10 metrin päähän itsestään turvalasien läpi eli ei ihan yhtä selkeä näkyväisyys kun luonnossa ja monesti puolet päivän työtunneista tehdään työvalojen antamassa valaistuksessa ja näin syksyn vesisateilla pieni pyyhkijöiden jättämä vesikalvo laseilla huonontamassa näkyväisyyttä niin ei siihen enää älytöntä risukkoa kaveriksi tarvita!!!

   

  purutpois

  jos ei käsiteltävän alueen pinta ala paljoo muutu niin  varmaan riittää kun ilmotat ostajalle ja lähetät vaikka kartan johon piirretty kuvio oikein. pinta alan merkittävästä muutoksestahan pitää metsänkäyttöilmotus tehä uudestaan.

  purutpois

  Myöskin metsänomistaja voisi olla tämä henkilö joka kaataa ja karsii sen ylispuun ja sitten vaan motolla mitalle. se runko toki on hyvä katsoa kuskin kanssa että saadaan paras kaatosuunta mistä sen saa noukittua motolla vähimmillä vaurioilla. Ja ehdottomasti soittoa konekuskille palstalla olosta samaan aikaan hakkuutyön aikana ettei käy vahinkoa.

  purutpois

  Kysynnän lisääntyessä kelpaa myös mitat joilla ei muuten ole kysyntää siten tukki tarkempaan. Ja myöskin tukkilajeja saa välitettyä pienemmille sahoille yms. koska eivät omalla hankinnälla/korjuulla saa tarpeeksi raaka-ainetta kovan kysynnän aikana.

  purutpois

  Ajouraleveyteen vaikuttaa .myös se minkäverran löytyy kasvatettavan näköisiä puita uran reunapuuksi. nyrkkisääntönä uran leveyteen aluksi se että siitä pitää mahtua kulkemaan ilman vaurioita ja sitten levennetään seuraavaan kasvatettavaan puuhun eli en ainakaan itse jätä mitään alle jäänyttä tai kaksihaaraa tai valmiiks vaurioitunutta sen takia et saataisi sopivan levynen ura mitattua.

   

  purutpois

  Niin kasvutappio tutkimuksessa kuutioita puuhan osaa ottaa tilan hyödykseen paksuuskasvussa joten ehkä euromääräinen saanto 2harvennuksessa sama tai suurempi normi 4-5m uralla toteutettuna koska tukki% korkeampi järeämpien runkojen takia.

  purutpois

  Pikemminkin kannattaisi olla kiinnostunut ajokoneen koosta se määrää ajouraleveyden. Mutta joka tapauksessa mieluiten kerralla sellaiset riittävän leveät ja suorat urat joita ei välttämättä tarvitse leventää kakkos harvennuksessa. Noin saa kakkosharvennukaessa jäämään parhaan mahdollisen jälen kun uran varresta ei tarvitse mahtumisen puolesta välttämättä poistaa niitä parhaiten kasvaneita puita vaan voi jättää ne turpoamaan päätehakkuuseen. Myöskään hyvän jäljen kannalta uran laitaa ei kannata jättää tiheämmäksi koska korjuuvaurioita syntyy paljon enempi  kun nostellaan kourakasoja ahtaista väleistä. Ja näkyväisyys kärsii kauempien puiden valintaan jos uran reuna tiheä. Semmosta ihmistä ei olekkaan joka niiden puiden ja oksien läpi näkisi.

  purutpois

  Pysyyköhän tukkiniput ehjänä merellä kun täällä suomen lätäköilläkin ajaavat tuulen suojaan kun aallokko vähänkin korkeampaa🤔

  purutpois

  Eikä tässä ole ketään tarkotus ärsyttää mutta laitoin vaan ajatusta toisesta näkökulmasta että yhteen hiileen tässä pitäisi puhaltaa että hommat onnistuu kaikin puolin. Puitteet kun on kunnossa niin varmasti näkyy puun hinnassa ja korjuu jäljessä ja myös siinä että metsäalan urakointi kannattaa niin löytyy tekijöitä viellä tulevaisuudessakin.

  purutpois

  Meneehän ne kun ketjuttaa niin kauan kun on ilmaa maan ja akselin välillä mutta onko se nyt se tavoite tuskin kenelläkään jos tarkemmin miettii…

   

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)