Käyttäjän pvma kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 73)
 • pvma

  ”Kokopitkien runkojen vinssaaminen ja juontaminen harvennusmetsästä kuorii liikka jäävien puiden tyvejä, ei hyvä. ”

  Tuon vuoksi en ole kokopitkiä vedellyt ja muutenkin lumen aikaan tai kun on maa jäässä. Käytännössä oltava pyöris ketjut. Pienetkin kolhut puissa niin laho alkaa

  pvma

  Minä en lisää maata hanki ennen kuin on selko minne suuntaan verotusta ollaan nyt tällä kertaa viemässä, jatkuvastihan sitä käännetään sinne tänne, ei mitään pitkäjänteisyyttä

  aivan varmaa on että SDP tuo kiinteistöveroasian esille,, ainahan se on sen tuonut ja eiköhän tule olemaan esillä hallitusneuvotteluissa

  pvma

  Viimeisen vuoden aikana valtiovalta on sotkenut asioita niin että kassaan on tullut satojen miljoonien tai jopa miljardin suuruisia YLIMÄÄRÄISIÄ kuluja., Jollainhan ne on katetettava ja metsämaalla ei ole jalkoja joilla se karkuun juoksisi…

  Laittaa kovasti miettimään kannattaako enää
  ostaa metsämaata. SDP on seuraavan hallituksen veturi. Suosittelen ostamaan vaikka kiinteistöjä jostakkiin yli 5000km päästä Suomesta.

  pvma

  ”Pitää toivoa, että Sdp voittaisi seuraavat. ”

  SDP kun voittaa vaalit niin hötkyillään taas. Ne kun ymmärtää metsistä vieläkin vähemmän, paitsi osaavat olla kateellisia.

  SDP on Metsään sijoittamiselle jonkin asteinen ”poliittinen riski”. Lisääs siihen vielä vihreät.

  Totta että, Kemeran tilalle on saatava muuta.

  Eihän niitä teiden rakentamisiakaan olisi pakko tukea,
  kevennetään vaan verotusta. Eikös.

  pvma

  Asiasta vastaavalta ministeriltä mitään kommenttia?

  Onkos nyt viimeisen vuoden aikana tullut valtiolle mitään yllättäviä ylimääräisiä menoja suuruusluokassa satoja miljoonia vai mikäs nyt iski? Millä tätä voi selittää?

  pvma

  Mikäs nyt on? Rahat loppu kassasta?
  http://www.metsalehti.fi/Metsalehti/Metsauutiset/2016/5/Kemeratuen-myontaminen-keskeytetaan-osin/

  ”Maa- ja metsätalousministeriö on tänään päättänyt, että kemeratuen myöntäminen keskeytetään osittain loppuvuoden ajaksi. Keskeytys koskee taimikon varhaishoidon, nuoren metsän hoidon ja terveyslannoituksen tukea”

  pvma

  jatkoa: 5000-6000 vuotta sitten oli varsin lämmintä. oliko silloinkaan kuuset voittaneita pyökkimetsiä? Ei ollut:

  ”Noin 7000 eaa. oli vuotuinen keskilämpötila noussut 3,5 asteeseen [6]. Ilmasto oli nykyistä lämpimämpi ja kosteampi. Ympäri vuoden satoi enemmän ja järvien vedet olivat nykytasoa korkeammalla >[11]. Nyt saapuivat hitaasti leviävät lajit, jotka myös tarvitsivat sekä lämpöä että kosteutta. Näitä ovat pähkinäpensas, kynäjalava, vuorijalava, tammi ja saarni. ”

  pvma

  ”1931 perustetun metsikön alkuperät ovat Tsekkoslovakiasta, Ruotsista ja Puolasta. Puut ovat kärsineet pakkasvaurioista ja jänis ja hirvi ovat myös aiheuttaneet vahinkoja. Metsikössä voi nähdä luontaisesti syntyneitä pyökin taimia.”

  Sotavuosien pakkaset taisivat tuhota ja mitenhän 1987? vai oliko se 1988 kun ainakin meillä meni useita omenapuita

  eivät nämä useamman päivän kestäviä 40 asteen pakkasia pärjää jos edellisten vuosien lämpösumma on huono, paitsi aivan rannikolla. sään vaihelu nollasta koviin pakkasiin ja takaisin nollaan voi olla myös pahasta

  olen noihin Metlan kokeiluihin tutustunut ja siksihän ajattelinkin laittaa muutaman metsään

  brittialkuperän kanssa saattaa joutua pettymään.

  mikroilmastolla on merkitystä. olen istutellut näitä kokeeksi monenlaiseen paikkaan, melkoisen epätieteellisesti harrastellen

  Pitää myös paikkansa että hirvi ja rusakot syövät.

  jos joku kasvaa joskus isoksi niin pyökki taitaa jättää usein ruskankin jälkeen lehdet alkutalveksi kiinni, ainakin nämä täällä, niihin sitten märkää lunta ja katkeilee tai taipuu kuin tunturikoivu.

  tekee tammikin sitä että jää lehdet ainakin alkutalveksi.

  paljolti olen sitä mieltä että kuuset eivät häviä tammelle tai pyökille kun eivät ne hävinneet tuhat vuotta sittenkään, lainaan ympäristökeskuksen sivulta:
  http://www.ymparisto.fi/fi-FI/PohjoisPohjanmaan_ymparistohistoria/Ilmastohistoria_ja_ilmastonmuutos(15207)

  ” Siinä näkyvät 4000 vuotta sitten vallinnut erittäin kylmä vaihe sekä sen jälkeinen lämpötilan nousu, jota jatkui aina 1100-luvulle saakka. Siitä alkoi jälleen syvä pudotus 1600-luvulle saakka ja vähitellen tapahtunut lämpeneminen.
  Ilmasto-olot vastaavat 2000-luvulla 1 000 vuotta sitten vallinnutta lämpöjaksoa,” (kommenttini: jos vastaavat?)

  pvma

  voiskohan metsästysseuralta pyytää vuokranmaksun aitana?

  pvma

  Suomessa taisi olla jonkin verran lämpimämpää noin 1000 vuotta sitten (sen ajan lämpökausi). samaten Grönlannissa ja Islannissa . oliko täällä silloin suuria pyökkimetsiä tekis mieli kysyä tutkijalta?

  kuusi kasvaa ja siihen laitan lisää paukkuja mm. terveyslannoituksilla.
  On tämä liikaakin kuusipainotteista koska
  valtion sorkkivaiset syö minkä ehtii
  .

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 73)