Käyttäjän pystykorvat kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 161)
 • pystykorvat

  Kumman hiljaista täällä.

  pystykorvat

  Jätkä kirjoitteli;

  ”Mehtäukko. Jätkä ei ole koskaan ampunut kolmeensataan metriin millään aseella. Nuo tuollaiset kädessä kuljetettavat lelut ovat toisarvoisia  meikäläisen  (valioampujan) arvoasteikossa.

  Kunpa tästä porukasta löytyisi edes yksi ( Jätkän lisäksi) – ampumahiihtäjä, jolla on piironginlaatikossa puolustusvoimien mestaruuskisoista hopealaatta. Sekin ammuttu kolmosluokan Ukko-pekalla.”

   

  Kuule Jätkä . Täällä taitaa olla enemmänkin tuon vaatimuksen täyttäviä.

  Pystykorvan viimeisin saavutus on viimeisistä järjestetyistä Hirvenhiihdon ja hiihtelyn suomenmestaruuskilpailuista – Kahden vuoden takaa kun koronan takia kisat   -20 ja -21 on peruttu.

  100 metriltä  suksilla seisten hirvenhiihtotauluun  6-12 metrin puuskittaisessa sivutuulessa 96 pistettä eli 8x 10 p 1×9 p ja 1x 7 pistettä. Sillä tuli suomenmestaruus ja lajin suomenennätyksen kunniakirja. ja ikää on jo 75 vuotta. Ampumatulos oli paras 330 osallistujan joukossa.

   

  pystykorvat

  Sulli kertoilee omiaan.

  ”Riistaeläimet kuuluvat metsästysaikana metsätysoikeuden haltijalle (maanomistaja tai jos metsästysoikeus on siirretty jollekin toiselle taholle, tälle), riippumatta siitä miten ne ovat kuolleet tai ovat olleet kuolematta.”

  Luvallisessa hirvenmetsästyksessä omalla alueella ammutun mutta  lupa-alueen ulkopuolelle kuolleen hirven saa kyllä noutaa itselleen mutta siitä noudosta on ilmoitettava maanomistajalle. Tällä ei ole minkäänlaista sanansijaa kunhan noudettaessa ei aiheuteta vahinkoa esim taimikoille.

   

  pystykorvat

  Mitähän jos suhautat ilmanpuhdistajaan päin  starttipilottia parin sekunnin suihkauksen. Se on yleensä helpoin konsti saada ongelmallinen kone käyntiin. Ja se pieni pärähdys riittää useimmiten saamaan  aikaan kierroksia ja jatkoa sieltä tankin puolelta

  pystykorvat

  Ei minkäänlaista aavistusta  miksi ja mihin ne meni. Isä hoiteli semmoiset  sopimushommat eikä me alaikäiset, me vaan parkattiin nuorempien veljien kanssa ja sahaaminen Remington Bantamilla oli isän ja vanhemman veljen hommia. Mitä nyt sen verran  sahailin että polvessa on ikuinen arpi ja lääkärireissu Kajaaniin tuli tehtyä seuraavan päivänä  vaan eihän siihen enää silloin tikkejä laitettu..  Tilamme myytiin Kajaani Oy:lle ja savotta tehtiin  ikäänkuin tilakaupan kylkijäisenä ostajan maalla. Kuusesta ja männystä taidettiin tehdä 6 ja 8 jalkaista. Kesäinen koivu on kyllä miellyttävä parkattava.

   

  pystykorvat

  Oikeassa olet. Aikaakin siinä menee. Ei tuokaan kehikko hetkessä noussut kun viikonloppuina kävi aina muutaman hirren salvostamassa 150 kilometrin päästä. Minulla tuo parkkaaminen tuli opittua jo keskenkasvuisena. Olinkohan 16v kun parkkasin savotassa puhtaaksi parhaana päivänä 320  kpl nelijalkaista  koivupölliä. Enpä ole kuullut kenenkään enempää tehneen.  Mutta siinä se kunto kasvoi ja hartiat levenivät.

  pystykorvat

  Tämähän se on hirrenveistossa rankin vaihe jos ei vuole puuta tuoreena.. Jotkut käyttävät kaikenlaisia Vuolu-Kalleja ja vastavia  moottorisahan lisävekottimia tai lastuavaa rälläkänterää.  Edellisenä vuonna petkeleellä esikuorittu  petäjä on aikalailla ”rautautunut” seuraavana kesänä mutta eipähän sitten halkeile. Ja kaunein jälki tulee  mielestäni vuoluraudalla. Patitkin silenevät parhaimmilleen.

  PICT0550

  pystykorvat

  Kyllä savusauna korvaa sen savupirtin. Sinnehän voi mennä kesken lämmityksen aistimaan menneiden polvien asumistunnelmaa.

  pystykorvat

  Hirsiseinien sisässähän se on suomen kansa asunut  tuhatmäärin vuosia. Miksi se ei nykyisin tarkenisi.. Taitaa olla niin että hirsia käytetään  toistaiseksi eniten  vapaa-ajan asuntojen rakentamisessa ja matkailukeskusten rakennuksien  rakentamisessa.  Ja silloin usein hongasta.

  Mutta hirrenveiston kanssa  ei höylähirresta tehdyllä rakennuksella ole juurikaan yhtäläisyyttä. Teollisien tuotteiden  pinoaminen ei ole hirrenveistoa.

  pystykorvat

  Laskinpa tuossa puiden määrää ja  hintaa vastaavalle mökille kuin minulla on.

  Tukkipuuta näyttäisi menevän kehikkoon 39 m3. Sehän tekisi 60 euron kuutiohinnalla 2340 euroa. Eli ei paljon mitään. Painoa kehikolle tulisi 15-16 tonnia. Eli samankaltaisella hinnalla talotehdas hankkii hirsiraaka-aineen jos ei noteerata kuljetuskustannusta  tuommoiseen 45-50 neliön mökkiin  jossa käytetään höylähirttä eikä mitään pitemmälle jalostettuja liimapalkkeja.

  Lautatavara ja lankut  teki minulle kiertävä sirkkelisahuri noista samoista tuulenkaadoista joista tuli runkokin.

  Minulla on kyllä jossain  arkistoissani kerättynä kaikki laput kustannuksista mitä omatoimirakentajalle koitui.. Enpä nyt muista missä kyseinen  mappi piileskelee. Pystyn laskemaan hyvin tarkastikin mitä mökki maksoi kun olin itse ilmainen työntekijä ja tein kaiken itse piipunmuuraus mukaanlukien. Takka piti teettää  varmuuden vuoksi muurarilla ja puiden ajo tontille Ponssemiehellä.  Kävi siinä tuttu kaivurimieskin  kaivelemassa ojaa tienvarteen ja kuoppia perustustolpille.

  Suurinta osaahan tuossa  vieraalla teettämisessä ovat palkat ja palkan sivukustannukset, kohtuullinen tai pikemminkin kohtuuton yrittäjävoitto jos tekijä on firma.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 161)