Käyttäjän pystykorvat kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 107)
 • pystykorvat

  Terrafamen käyttökateprosentti  oli nyt yksitoista vaikka ovat ostelleet pois ympäristöstä saastuneita maita.

  pystykorvat

  Ei kannata muistella muinaisia lukuja. Juurihan tuli kvartaalilta uudet lukemat. Hyvinhän siellä menee Koronan aiheuttamista vaikutuksista huolimatta.

  pystykorvat

  Mitä ihmeen logiikkaa A. Jalkanen nyt harrastaa, vaikuttaisi ihan sumealta logiikalta.

  en tosiaankaan esitä että kenenkään tulisi viettää viikonloppujaan räntäsateessa metsässä loka-marraskuussa, vaan ratkaisuni on huomattavasti nykyistä alempi hirvikanta. Silloin vuotuinen harvennus tapahtuu heti jahdin alussa hyvissä oloissa ja kaatomäärät ovat pieniä.

  Miten ihmeessä se vuotuinen harvennus saataisiin aikaan heti jahdin alussa kun ei sitä saatu aikaan viime jahtikaudellakaan tammikuun puoliväliin mennessä. 28 miestä  ja puolenkymmentä koiraa ravasi metsässä ja kahlasi kinoksessa niin ettei loppukaudesta saappaanvarret riittäneet ja puolet vasoista jäi vieläkin kaatamatta. Minä en  ensi kaudella aio osallistua mokomaan hullutukseen. Siinä menee ”oppineen aika ihan hukkaan” yli kolmen kuukauden ajan.

   

  pystykorvat

  Valtio on kyllä omilla toimillaan tunnustanut vastuunsa hirvikolareista, koska on rakennuttanut tuhansia kilometrejä hirviaitoja isompien teiden laitoihin.”

  Tuosta rohkenen kyllä olla eri mieltä. Kun täältä Oulusta lähtee autolla valtakunnan pääväylää etelään päin niin ensimmäisen kerran näkee hirviaitaa tien vieressä 240 kilometria ajettuaan eli Viitasaaren eteläpuolella.

  kajaaniin päin kun lähtee Oulujärven pohjoispuolta niin hirviaitaa ei näe lainkaan mutta Paltamon  toki tienoilla on kyllä pätkiä keltaista nauhaa.

  pystykorvat

  Kun tuossa nyt mainitsit tuon vakuutusyhtiön pääjohtajan niin riskiakttiutta taisi olla myös auton ratissa kun pamautti tuossa Uljuan altaan tienoilla pääjohtajaaikoinaan  sakeassa lumituiskussa   tutun kaverin mersun  perään.  Kaverin mersu lensi kyllä parikymmentä metria eteenpäin ja kinokseen mutta henki säilyi.

  pystykorvat

  Eiköhän se motoristi ajanut hirveen pahki.  En minä ainakaan aio hirveä syyttää jos ajan sen päälle autolla.

  pystykorvat

  Piikkilankaa … hyi

  pystykorvat

  Ihan on kysymys metsästä kaadetuista, kuorituista ja salvostetuista puista, Ei höylä eikä sorvihirsistä.

  Eikä tarvitse kovinkaan paljon alan kirjallisuuteen tutustua niin  tietää että varausta sahattaessa ensin sahataan syvemipi kalkein puun kekselle. Varauksia ei suinkaan sahata sitten sinne keskiuran pohjaan saakka vaan ne jäävät pinnemmaksi.. Jokunen kuva  minun mökkini seinästä on Pekka Hakalinin kirjassa hirsirakentaminen.

  pystykorvat

  Tuli taas piipahdettua mäkillä ihastelemassa niitä halkeilemattomia hirsiä. Ei vieläkään ole hirret halkeilleet vaikka mökki on töröttänyt pystyssä jo reilut 40 vuotta.  No onhan siellä yläpäädyssä muuan hirsi jossa on  pätkä kierteistä halkeamaa kun piti päätyjä varten ostaa   parikymmentä  tukkia kun projektiin varatut puut loppuivat kesken ja piti  ostaa käyttää   yläpäätyyn tuoretta puuta.  Niitä kuvia tulee kunhan ehtii.

  pystykorvat

  Kyllä se tuhkalannoitus vain vaikuttaa. Kävin  pari päivää sitten katsomassa 2017 tuhkalannoitettua 9 hehtaarin  palstaa. Ensin harvennushakkuu ja  välittömästi tuhkaa reilut 3 tonnia hentaarille. Ilo katsoa sitä viimeistä metriä siellä mäntyjen latvuksissa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 107)