Käyttäjän ROKS kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 40)
 • ROKS ROKS

  @ A. Jalkanen ja Jees h-valta, ei pidä paikkaansa. Tämän palstan asiallisimmasta päästä oli keskustelun sävy.

  Ei tietenkään ole aikaisemmin moderoitu eriävistä mielipiteistä, koska olette kaikesta muusta niin herttaisen yksimielisiä paitsi metsänhoidosta. Siitä kepunkin mielestä saa olla erimieltä, mutta kun asia sivuaa kepulle arkoja aiheita, niin johan moderoidaan.

  Mutta, nyt, adios!

  ROKS ROKS

  @ Visakallo, otan nämä asiat vakavasti, enkä jää tänne mielivaltaa käyttävän moderaattorin seuraksi.

  Olen usein melko ehdoton niin kuin joku edellä totesikin, ja etenkin silloin jos joku ei istu oikeudentajuuni. Pitäkää pikkumaisena tai lapsellisena, I don’t care.

   

  @ Jees h-valta, kun edellä kysyin, että miten putkifirman perustaminen liittyy metsän hoitoon, minulla ei todellakaan ollut tarkoitus sinua nälviä henkilökohtaisesti. Ikävää jos loukkaannuit siitä, että käytin tuota esimerkkinä. Enkä tietääkseni ole aiemminkaan sinua tai muita solvannut tai piikitellyt, ei kuulu tapoihin.

  @Koroituvan Taneli, en tosiaan ole täällä palstalla pitkään ollut aktiivisena, enkä ihan mahdottomasti palstalle kirjoitellut, mutta siinä mitä olen kirjoittanut, olen pyrkinyt pysymään asiassa tai ainakin asiallisena, toisin kuin eräät.

  Ja kyllä Metsälehti varmasti pysyy pystyssä ilman minuakin ja keskustelijatkaan tuskin menettävät mitään vaikka täänne en enää kirjoittelisi, saatte elää omassa kuplassanne, kun sinne ei tunnu erkanevat näkökannat sopivan.

  Moderaattoreita tarvitaan, mutta tämän palstan moderaattori hoitaa pestinsä mielestäni huonosti. Kaikenlainen hölynpöly ja toisten solvaaminen käy kyllä laatuunsa, mutta eriävät näkökannat siivotaan pois.

  @Kaikille palstalaisille, kiitokset kaikille tasapuolisesti!😊 Olen oppinut täältä paljon ja kaikilta jotain. Täällä on mainio kirjava porukka tosi rautaisia ammattilaisia ja rohkeita pioneerejä erilaisine taustoineen.

  Olisi ollut hienoa päästä sisään tähän yhteisöön, ja kernaasti osallistuisin tapaamisiin metsäpäivillä. Olisi mielenkiintoista nähdä paikan päällä ja historiikin kera, mitä on saatu aikaan. Etenkin harjavallan pioneerin h-haapa viljelmät kiinnostaa.

  Jatkan palstan lukemista tulevaisuudessa pois kirjautuneena, kun se onneksi vielä onnistuu.

  ROKS ROKS

  @ Pystykorvat, kyllä täällä riittää puulle kysyntää. Itse voit tilata kaikki mahdolliset julkaisut ja ihan niin moneen kertaan kuin pörssisi kestää puun kysyntää ylläpitääksesi.


  @Scientist
  , itse pidän huolen siitä, etten solvaa muita. Se on turhaa ja hedelmätöntä.

  Itsellä sen verran paksu nahka ettei itseeni kohdistuvat solvaukset liikuta tuon taivaallista. Osakseni olen jotakin saanut, mutta hyvällä maulla ja itsekin niistä naurut saanut.

  Sitä en sen sijaan siedä, että asiallista keskustelua rajoitetaan ja moderoidaan sen vuoksi, että näkökulma ei sovi moderaattorin aatemaailmaan.


  @A
  . Jalkanen, se mikä on mielenkiintoista on subjektiivista, mutta keskustelimme kaupungistumisesta, josta päästiin lyhyesti maanpuolustukseen.

  Lienet samaa mieltä, että kaupungistuminen kytkeytyy hyvinkin vahvasti ilmastoon, vaikka siitä ei joka viestissä muistettaisi muistuttaa moderaattoreita, joten ei nyt kovin paljoa oltu off topic.


  @Mets
  älehti, miten putkiliikkeen perustaminen tms. liittyy esim. Metsänhoitioon. Moderaattorin ei tulisi moderoida keskustelua omien henkilökohtaisten näkemysten tukemiseksi. Taidat olla väärässä ammatissa.

  ROKS ROKS

  Jos moderaattorit eivät reagoi tähän tämän päivän aikana, loggaan pysyvästi pois Metsälehdestä ja yhteismetsämme peruuttaa Metsälehden tilauksen.

  ROKS ROKS

  Minne on kadonnut tästä ketjusta 20-30 viimeitä kommenttia? Onko moderoitu ja jos, niin miksi?

   

  ROKS ROKS

  @ Kumikettu, kuten jo aiemmin totesin, ei minulla ole sitä vastaan mitään, että maalla asutaan ja yritetään, mutta joku järki touhussa pitää olla.

  Tuo väite, että on kaikkien etu pitää koko suomi asuttuna, vedoten viime sotiin, on täysin vailla kunnollisia perusteluja, koska niitä ei yksinkertaisesti ole. Ajat ovat muuttuneet viime sodista melkoisesti. Taidan olla meistä kahdesta se, joka on viimeksi käynyt armeijan. Tuolloin 2004-2005 vielä ”ryynättiin” munat turpeessa, mutta päällystö myönsi suoraan, että näin ei tulla enään sotimaan. Sitä tehtiin muista syistä. Tosin suomen armeija voisi jonkin laista sissisotaa harjoittamaan, kuten talebanit, mutta ei sen vuoksi tarvitse koko suomea asuttuna pitää.

  ROKS ROKS

  @Scientist, samaa mieltä. Kyllä voi ja pitäisi benchmarkata vähän ahkerammin ja rohkeammin.

  ROKS ROKS

  @Visakallo, totta touokin. Asukoon siellä ne kenellä on siihen varaa. En ymmärrä miksi yhteiskunnan tulisi tukea esimerkiksi pitkäaikaistyöttömien tai maahanmuuttajien asumista pääkaupunki seudulla. Asumistukeen roima leikkaus ja/tai ainakin alueellisten erojen poisto ko. tuesta. Sama tuki siis sitä tarvitseville, riippumatta asuinpaikkakunnasta. Tämä varmasti lisäisi muuttoa pk seudulta maalle, mutta hluaako taantuva maaseutu tämän laatuista muuttoa?

  ROKS ROKS

  @ A. Jalkanen, kyllä ne puut varmasti liikkumaan saadaan, saadaanhan ne lapissakin paikoista joissa asutusta ei ole likimainkaan, edes lappalaisten mittapuulla arvioiden.

  En ihan ymmärrä, että miten tuo Timo Aron esitys, poikkeaa hirveästi nykytilanteesta? Nyt läänien kasvukeskukset vetävät periferiasta asukkaat ja lopulta koko kunnan kuntaliitoksin itseensä. Tuo sote-palveluiden rahoittaminen Aron mainitsemalla tavalla voisi tosin olla järkevää. Toteutusvastuu on jo nyt käytännössä jaettu edellä mainitsemallasi tavalla.

  ROKS ROKS

  @ Puuki, huono vertaus sähkön siirtohinta vapaiden markkinoiden toiminnasta. Se on luonnollinen monopoli, jota ei voi kilpailuttaa.

  Suomen Lääkäri Liitto on  vuosikaudet vastustanut opintopaikkojen määrän kasvua ja onnistunut siinä työssä hyvin, mikä osaltaan selittää lääkäri pulaa ja kalliit lääkärit. Sitten tulee mukaan vielä poliittinen suhmurointi ja sote kuviot. Voi, voi. Vaikka sote uudistusta yritettiin myydä valinnanvapauden varjolla, ei se ole muuttanut asoita kuin monimutkaisemmaksi. Kyllä ennenkin sai valita, että meneekö yksityiselle vai ei.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 40)