Käyttäjän Salonpoika kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 183)
 • Salonpoika

  Hyvin huolehtii riistahallinto metsästäjien jaksamisesta. Meidän kulmakunnan yhteislupa haki mielestään varovasti 22 hirvilupaa ja riistahallinto osoitti jälleen suurta viisauttaan myöntämällä kokonaiset 12 lupaa. Ne kun jaetaan kahdeksalle seurueelle niin ei siinä kovin suurta rasitusta yhdelle seurueelle jää. Käsittämätöntä, paikallisella tietämyksellä ei edelleenkään ole mitään merkitystä.

  Salonpoika

  Koskaan ennen en ole nähnyt jäällä niin paljon hirvenjälkiä kun nyt parin viikon aikana. Naapurin (metsähallitus) puolelta oli tullut jäälle 7 tai 8 kappaleen lauma joka viihtyy jäällä ja rantapusikoissa. Hallituksen suojelualueelle ne kai välillä menevät kun kukaan niitä ei ole sattunut näkemään. Neljä kertaa olen käynyt oman taimikkovaltaisen niemen tarkastamassa, onneksi eivät ole sinne nousseet. Näissä olosuhteissa ne tekisivät pahaa jälkeä, lunta 70 senttiä ja päällä oli miehen kantava kerros. Tänä aamuna siellä hiihdellyt suurpetoyhdyshenkilö oli tavannut kolmen suden jäljet, eiköhän lauma pienene tai muuta muualle.

  Salonpoika

  Kaksi tuttua urakoitsijaa on kertonut tehneensä mökkitontin hakkuun ja ajon niin että saa korjatut puut palkakseen. Kumpikin kertoi pyytäneensä puutavara-autoa pistäytymään ennenkuin tontin omistaja saapuu työjälkeä tarkastamaan……..

  Salonpoika

  Ei minun kompassi seonnut ruiskutushommissa, joka ilta kotiin osasin kun kuus-seitkytluvun taitteen seutuvilla Solo-moottoriselkäruiskua kannoin.Siitä hommasta olen ensimmäiset miehen päiväpalkat saanut. Vesakontuho viissatasta lepikkoon ja koivikkoon ja Spesiaalia haapavesakkoon. Mitenhän viisas sitä oliskaan jos nuo myrkyt ei olis tuota päätä pehmittäneet?

  Salonpoika

  Jotkut vielä jaksaa tehdä jotain asian hyväksi.Lähiseurueet piti tänään yhteisjahtia. Jahtialueella piti olla seitsemän hirveä, kolme näkivät joista yhden saivat kaadettua. Melkomoista hommaa jahti on näissä olosuhteissa, lunta puolimetriä, pakkasta kymmenen astetta ja tuulee. Kyllä kaatajakin sanoi passissa palelleensa, itse olen niin viluinen  etten tarkenisi montaa minuttia. Kymmenen pistettä porukalle, syöjiä on taas yhtä vähemmän.

  Salonpoika

  Rauhallista Joulua ja tervettä ja toimeliasta uutta vuotta kaikille!

  Salonpoika

  Suorittava on jälleen aamulla satuillut omiaan ettei sarvisääntöjä tänäpäivänä anneta, ei edes suosituksia. Rhy:n sähköposti 9.10.2021: ”Muistutuksena vielä että hirvitalousalueen suositus on säästää nuoria uroksia. Siten 7-12 piikisiä ei suositella kaadettavaksi.” Ei nyt tämänpäiväinen mutta tätä syksyä koskeva minusta aika selkeä suositus. Voitaisko kestää edes vähän lähempänä totuutta?

  Salonpoika

  Metsuri motokuski ihmetteli aamulla miksei Röörin porukka hakenut enempää lupia kun niitä hänen mukaansa saa sen minkä haluaa. Miksi tuota perätöntä väitettä pidetään jatkuvasti esillä. Meidän seudun metsästäjät haki 29 lupaa ja sai 19. Noin joka toinen vuosi on lupamäärää pienennetty haetusta vaikka metsästys on suoritettu ohjeiden mukaisesti. Vasaprosentit on ollut kohdillaan samoin uros-naaras suhde. Ihmetellä täytyy mihin noin pieni lupamäärä perustuu. Meidän kylän pienellä porukalla oli viimesyksynä lupa kolmelle mutta kaatoivat alueeltaan kuusi ja vielä jäi riittävästi.Yhteisluvan puitteissa on hallinnon pahimpia älyttömyyksiä pystytty vähän parsimaan. Se vaatii seurueiden hyvää yhteistyötä ja ymmärrystä joka toivottavasti jatkuu.

  Salonpoika

  Kyllä myrskytuhopuu on tukiksi kelvannut. Astan jäljiltä minulta lähti mittaustodistusten mukaan 2135 mottia tukkina. Kolmessa erässä niitä hakattiin eikä suhtautumisessa tapahtunut muutoksia. Ensimmäisiä myrskypuista sahattuja eriä yhtiö tutki eikä tulokset kai kovin huonoja olleet koska eivät tuloksia julkisuuteen eikä puunmyyjille antaneet. Muualta tänne tuodut urakoitsijat oli kyllä peloteltu silppuamaan kuitua ainakin aluksi mutta ajan myötä järkevä linja heilläkin löytyi. Joku metsänomistaja vain kerkesi siinä menettämään huomattavia summia.

  Salonpoika

  Paikalliset metsästäjät haki kahtakymmentäyhdeksää hirvilupaa ja yhdeksäntoista myönnettiin. Siinä sitä on jälleen kerran paikallista vaikutusmahdollisuutta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 183)