Käyttäjän Salonpoika kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 156)
 • Salonpoika

  Tuossa kilometrin päässä hakkasi UPM vuosi sitten 1970-luvun loppupuolella perustetun kontortakuvion.Energiaksi meni kaikki kontorta. Jonkun verran siihen oli tullut muita luontaisia puulajeja jotka meni teollisuuteen. Asta-myrsky kuritti sitä melkoisesti eikä sitä oltu siivottu joten lahopuuta jäi maahan paljon.

  Salonpoika

  Konstilla siinä tehorepussa sai 50 kilon säkin kulkemaan kerralla.Siellä EnU;n talkoissa nostettiin säkki pystyyn,leikattiin pääty pois ja pujotettiin reppu alassuin säkin päälle ja käännettiin sitten oikein päin.Kaveri jelppasi repun selkään ja eikun menoksi.Painopiste oli aluksi kovin korkealla mutta suunnistajat on tunnetusti selväjalkaista porukkaa.

  Salonpoika

  Sen vähän mitä olen lannotteita aikanaan metsään levittänyt olen tehnyt Teho-repulla. Sellaisen sain lainaan mhyltä. Se oli näppärä peli ja tehokaskin jos kantajassa puhti riitti. Liekö sellaisia enää muualla kuin Lustossa. Ensi kokemuksen siitä sain kun metsäkoulussa opettaja Alpo pyysi illaksi mukaan suunnistusseuran talkoisiin, siitä on näköjään 50 vuotta. Aikuisten urheilijamiesten kanssa kilpaa touhutessa nuorimies sai itsensä kunnolla kipeäksi. Silloin laitettiin 50 kilon säkki kerralla selkään, nyt taitais olla tietämistä puolikkaassakin.

  Salonpoika

  66

  Salonpoika

  Jälleen kerran on riistakeskus suuressa viisaudessaan pienentänyt meidän kulmakunnan yhteislupaa haetusta 27 luvasta 25 lupaan. Oletettiin kun rhy jäi jarrumiehenä pois välistä että tälläinen loppuisi mutta ei tuohon näy muutosta tulevan. Jokatoinen vuosi lupia on saatu vähemmän mitä on haettu. Siksi tuntuu kummalliselta nuo höpinät ettei lupia haeta tarpeeksi.

  Salonpoika

  Aina täällä on töihin metsään sopinut metsästysaikanakin, ei niitä metsästäjiä niin paljon ole. Kerran olen raivaussahahommissa vaihtanut tien toiselle puolelle kun tulivat karhupassiin.

  Salonpoika

  Yksi hyvä esimerkki pienen tukin käyttäjistä on Sahakuutio Oy Kerimäellä. Sinne oli perjantaina mhy järjestänyt mahdollisuuden tutustumiseen ja kävinkin katsomassa. Hyvin näytti sahatavaraa syntyvän pienestäkin puusta, tämänhetkinen vuosituotanto on 65000 kuutiota sahatavaraa ja tuotannon tehostamistoimet on koko ajan käynnissä. Laitos on erittäin tarpeellinen näillä kulmilla ja toivon lämpimästi sille menestystä jatkossakin.

  Salonpoika

  Täälläpäin on nyt kovasti muodissa Bracke-laikkumätästin jota vetävät isolla Loksetilla. Sitä voi katsoa vaikka juutuupista Savo-Karjalan Metsätyön videolta. Näyttäisi olevan myynnissäkin. Ei se ihan isäntälinjan kone taida olla, vaikka onhan niitä isäntiäkin monen kokoisia. Toimintaperiaate siinä on sama kuin minun ajamassakin, modernimpi versio sähköohjauksineen ja kylvölaitteineen.

  Salonpoika

  Ei se urakoitsija suostunut sitä silloin aikoinaan myymään. Kun kerroin suunnitelmistani hän sanoi että vie ja rakenna niin hänkin tekee omat pikkuhommat sillä. Metsäkoneen perään sen kokonaisena virittelemisessä kun oli melkoinen savotta. Aina kun lopetin ajot palautin värkin ja maksoin nimellisen vuokran. Nyt ei ole vuosiin ollut tarvetta eikä ole tullut kysyttyä onko se vielä tallella ja ”hengissä”. Pitäis ihan joskus pistäytyä katsomassa.

  Salonpoika

  Meillä ensimmäinen uudistusalan äestys tehtiin 1972 kesäkuussa. Se ,10 hehtaaria, kylvettiin männylle joka onnistui aika hyvin, täydennystä tarvittiin tuhannen taimen verran.Sen jälkeen kaikki mahdolliset uudistusalat on muokattu. 80-luvun lopulla tuli ajatus hommata oman traktorin perään muokkausväline ennenkaikkea luontaisen uudistamisen ja kaistale-ja siemenpuuhakkuiden tarpeisiin. Kävin katsomassa Sulkavalla aloituksessa olevan videon mukaista äestä mutta epäilin veturini käyvän näissä maastoissa hupaiseksi. Naapurikylän koneurakoitsijalta löytyikin sitten joutavana oleva ruotsalainen Leno-laikkuri. Sitä oli Metsähallitus vetänyt Pohjois-Karjalassa pillarilla ja tämä urakoitsija kasipuolikkaalla kokkumilla. Irroitin siitä toisen työyksikön ja rakentelin siihen traktoriin sopivan kolmepistekiinnityksen. Muutama metsäammattilainen katseli epäillen työmaatani mutta yllättyi nähtyyään kuinka ”rumaa”jälkeä laitteella sai aikaan. Raideleveys takapyöristä mahdollisimman leveälle ja piikkkiketjut päälle niin sillä pystyi ajamaan melkoisessa maastossa. Laikkuri tulee lukossa hetken ja pyörähtää sitten varttikierroksen, tiukkaan esteeseen osuessaan laukeaa heti eli sillä ajetaan jakuvasti. Ajelin sillä muutamana kesänä siemenpuu- ja kylvöaloja, istuttipa joku sen jälkeen koivuntaimetkin. Sitten tuli metsäveromuutos ja uudistusalojen ”laatu ja laajuus” muuttui ja homma jäi. Itsellekin piti pyytää kaivurimies avuksi, vahvaan hakkuumurrokkoonhan tuollaiset ei sovi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 156)