Käyttäjän savo'ttamies kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 227)
 • savo'ttamies savo’ttamies

  Kiinnitti huomio ko. MT lehden jutussa olleeseen kuvaan. Minä en antaisi koneitani kuvata ensiharvennus työmaalla 10 m leveällä ajouralla.

  Siinä menee maine itseltä ja työnantajalta.

  savo'ttamies savo’ttamies

  Em koski isoja 110 kV ja suurempia linjoja , pienemmät kuten akkli kirjoitti.

  savo'ttamies savo’ttamies

  Suorittavan kannattaa lukea allekirjoittamansa sähkölinjan lunastussopimus tarkkaan. Linja-alueen voi raivata ilmanlupaa. Vierialueen saa hakata paljaaksi vain maanomistajan suostumuksella tai sitten sopimuksen mukaan, vain yli pitkät pois.

  savo'ttamies savo’ttamies

  Video, kun tehdään kuitupuun ylitarjontaa. Savossa tuon kokoinen metsä vasta ensiharvennus kohteena.

  Video tämän lehden sivulta.

  savo'ttamies savo’ttamies

  No niin olikin , luin huolimattomasti, luulin et se oli teoreettinen laskelma.

  savo'ttamies savo’ttamies

  Tuossa MaaseudunTulevaisuudebn uutisessa tärkein jätetty taas kertomatta. Paljonko se Enson ”simulointi ohjelma” korjasi lopputulosta.

  Kuinka paljon 18 sentin minimi latvapaksuus todellisuudessa siirtää tukkia kuituun, kun kyseisen hakkuun keskijäreys oli m3/runko?

  savo'ttamies savo’ttamies

  Joku aiemmin kirjoitti, että kantorahatulo n 2 milj. euroa, keskihinta 45 euroa kuutio. Korjuukustannukset  1 milj.euroa, tekeekö se samalla keskihintalaskelmalla sitten korjuukustannuksiksi  22 euroa kuutio?

  Saattaa olla , yleiskustannukset ei sisälly alla oleviin lukuihin. Kallista korjuu kuitenkin , verrattuna kantorahatuloihin.

  http://www.metsateho.fi/wp-content/uploads/Tuloskalvosarja_2017_01a_Puunkorjuu_ja_kaukokuljetus_vuonna_2016.pdf

  savo'ttamies savo’ttamies

  IKH.lla toimiva monitoimilaite myynnissä polttomoottorilla. Oli mynteinen kokemus , sillä leikkaa järvestä kaislat, tien varsilta oksat , muotoilee pensaat. Leikkuupäitä paketissa joka lähtöön ..ja käynnistyy nöyrästi

  savo'ttamies savo’ttamies

  Entiseen verrattuna 18 cm latvaminimi petollinen. Kahden tukkipölkyn metsät muuttuu yhden tukin metsiksi. Harvennuksilla sai kaks 43 tukkia, nyt sais Ensolle samasta rungosta vain yhden 55. Pitää kysellä myös, mikä on tuo 14-18 mittasen pikkutukin hinta jatkossa. Kilpailijat aika varovaisia kommenteissaan, uusista tukin latvamitoista.

   

  Erikoinen tilanne , kun puustoinen Mikkelin seutu jätettiin Itä-Suomen ko. alueen ulkopuolelle. Onko siellä Mhy.n puunhankinta jo niin isotekijä..vai Misawako vaikuttaa

  savo'ttamies savo’ttamies

  Anneli jätti pysty- ja hankintakaupan vertailulaskelmassa pystykaupassa vaadittavan, monesti tarpeettoman, ennakkoraivuun kustannuksen pois, joka on pystykaupan edellytys harvennushakkuussa.

  (suorittavan kommentit ,viimeksi laittamaan kuvaansa)

  300-500/ha kustannus raivuusta tekee helposti 4-5 euroa hakattavaa mottia kohden.

  Monesti pystykaupalla ensiharvennuksen toteutumisen edellytys on myös kesähakkuu, miten lasketaan se vahinko , kun samalla levitetään juurikääpä terveeseen metsään..?

  Jätkä huomautti kommentissaan tärkeästä asiasta..maatalouden kaluston kuluja hankintahakkuussa mahdollisimman paljon metsän osalle.

  Näin saadaan yli 30% kohtuuton pääomaveron osuus metsän puhtaantuoton osalta mahdollisimman pieneksi. Maataloudessa näillä tuottajahinnoilla  ei pääomaveroa kerry, varsinkaan kasvinviljelytiloilla. Heillä taas mahdollisuus talvella hankintaa hakata.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 227)