Käyttäjän Syrjälä Jari kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 132)
  • Syrjälä Jari

    Täällä huski kauppias sano 6.3 viiloista että ei saa enää!

    Syrjälä Jari

    Mikä merkki tuo musta terä? 225mm teräkö? Varmasti Raketilla pääsee samaan kun huskillakin! En ole sitä vaan vielä säätänyt! Pitää vielä huomenna säätää Arton ohjeen mukaan! Voi tosiaan olla hivenen laihalla seos nyt

    Syrjälä Jari

    Sahattu uudella strand tuplahampaalla! Ehkä muutaman minuutin pitempään kestää tankillinen mitä scarletilla! Keskari tänään 1h25mim! Kokeilin eri säädöissä! Eli varmasti pääsee johonkin 1h45min mutta pitää olla jo normaalia harvempaa raivattavaakin! Täällä metsureilla kestää samoilla sahoilla 1h-2h sahaustyylistäkin aika paljon kiinni! terän kunto jne.. Strand terää käytän! Toinen saha on jonssin 2245fc ja siitä loppuu tankki jo 1h15 min tosin sitä en vielä ole säätänyt kunnolla! Tehdassäädöissä vielä.Sisäänajo vasta tehty sille sahalle! 12 tankkia sahattu vasta!

    Syrjälä Jari

    Sitä omaa säätömeisseliä

    Syrjälä Jari

    L suutin ollutkin auki sen verran! Kiristin vaan h suutinta! Hyvin kiihtyy! Kone lämmin js putsari puhas! Kone nelistää hieman kaasu pohjassa! Täydet kierrokset puuhun syötettäessä! Huolto jos säätää niin ei kestä tankki kun tuon 1h 20min

    Syrjälä Jari

    Minä aloittelin taistelut Sthil fs 280 mallisella hökötyksellä! Kestävä saha ja pitkällä putkella tämä joskus 96 vuonna. Sitten oli vielä toinen sakemanni 450fs! Ihan ok. Sitten ostin Ruotsalaisia sahoja ja niitä olen pitänyt! 252rx 345fx 355fx 545fx husokit! Jonsered fc2145S fc2255 fc 2256 ja fc 2245. Kaikki hyviä mutta ehkä paras tuo jonskin 2256fc ja 2145s! Makuasioita! Raivurin valjaat myös kehittynyt 90- luvulta eli kehitystä tapahtunut myös sen osalta! Kaikki kehittyy ja myös me sen mukana! Jonsered metsiemme formula!! Sahasin joskus kokeeksi 80 luvun jonskilla olikohan malli jotain rs 40! Yllättävän näppärä tosin bensa kelpasi sille kun antoi lapasta ryteikössä!

    Syrjälä Jari

    se on hyvällä ergonomialla varustettu vakka! Hyvät valjaat jakaa painoa tasaisesti! Kieltämättä vähän tulee tuohon eteen, mutta pian siihen tottuu! Itse käytän tuplavakkaa!

    Syrjälä Jari

    Niimpä!Arto oikeassa! Opettasit minullekin Arto sen viilaustekniikan!? Ite terotan noin joka toinen päivä jos ei tule maakosketuksia tai hiekkasia puita! Ite ainakin huomannut että esim strand terä pysyy pitkään terässä jos ei käy mitään haaveria terään! Käytätkö Arto starandia vai tavan terää ,esim scarlett tai maxi? olisiko esim vklinga terä esim varhaishoidossa hyvä? Yritän oppia uutta ja tulevana kesänä aioin kokeilla uusia työtapoja! Yritän yhdistää hyviä vinkkejä ja kokeilla!

    Syrjälä Jari

    Älkääs nyt metsien miehet kinastelko! Ei kait se meiltä ole pois jos joku sahaa hehtaarin! Tai terä olisi viikon terävä ilman viilausta! Itse en pysty sahaamaan viikkoa ilman teroitusta! Mutta hyvä olisi mitä paremmin sen terän saisi pysymään pitkään terävänä! Silläpä minä kysyinkin vinkkejä ja olen halukas oppimaan uutta! Jaetaan tietoa ja harjoitellaan! Sama koskee raivaus saha työtekniikkaa! Minua saa neuvoa! Vaikka olen sahaannut kohta 20v joka vuosi keväästä syksyyn, niin silti tuntuu että miten voisi kehittyä lisää!

    Syrjälä Jari

    Joo! Olikohan tuo jätkän muistelema pusero mallia jonsered agro safety! Siinä pusakassa ei ollut alas asti vetoketjua! Pro line malli oli muistaakseni alkuun samanlainen puolivetoketjulla, muuttivat sen jossakin vaiheessa koko vetoketju malliksi! Hyviä puseroita olivat kyllä! Harmi kun ei saa enää nuita puolivetoketjullisia pusakoita! Vanhan ajan flanelli paitaa, riihipaita olen myös pitänyt kesällä!

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 132)