Käyttäjän Tee Ström kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 91)
 • Tee Ström

  Helppoa on kohteet jos yli hehtaarin sahaa päivässä. Meikäläisellä on työnalla kohde, jossa ei sahaa puolta hehtaaria kukaan.

  Ei edes ne Ammattimiehen mainostamat itäblokin korstot.

  Tee Ström

  Ei näyttäisi olevan Gårdsman – kaupassakaan XL – kokoa. L – kokoa löytyy takki varsin suolaisella hinnalla, 360 euroa. Varmaankin hyvä pusakka, mutta tuntuu ylihintaiselta. Pian puolet uuden raivaussahan hinnasta. Ei hyvä.

  https://www.gardsman.se/klader-skor-och-personlig-utrustning/klader/jackor/stihl-x-fit-skogsjacka.html

  Tee Ström

  Toimivaksi sahaksi osoittautui METSÄLEHDEN TESTISSÄ tämä Stihlin uusin tykki, FS 561. METSÄ KUUTION yrittäjä oli SAHANNUT kyseisellä raivurilla kolmisen hehtaaria pahoilla pulverilumi – keleillä, ja piti FS 561 – raivuria parempana sahana kuin kansan suosikkia, FS 490. Vastaa kuulemma hyvin kaasuun ja 10 – senttinen puu katkeaa pyyhkäisemällä.

   

  Tee Ström

  Käy Stilhin 561:llä heinäntorjuntakin. Husqvarnan moottorit käy kyllä karuiden kangasmaiden männytaimikoiden harvennuksiin, mutta YouTube – sahaajan työssä ne ei kauaa kestä. Saa lähteä mäntä – ostoksille.

  https://youtu.be/v49sfFXilnc

  Tee Ström

  https://ilkkapohjalainen.fi/uutiset/konkurssiin-menneen-otson-hankkeille-l%C3%B6ytyi-ostaja-joka-pyyt%C3%A4%C3%A4-malttia-yhteydenotoissa

  Luulisin ettei Teollisuuden Metsäpalvelun tytäryhtiöllä ole samanmoista ukkorinkiä palkkaa nostamassa kuin mitä Otsolla oli.

  Tee Ström

  Saakohan sektorisuojan vaihdolla tuon 250 mm terän vaihdettua pienempiin malleihin?

  Tiedoksi vaan Oksapuulle: Saa kyllä, tilaat vaan pienemmän sektorisuojan ja ruuvaat 225 millisen terän paikalle. Olen tarkistanut asian stihl – huollosta. Tämä vakioterä, 250 millinen  STIHLin FS 561:ssä on talttahampainen. En ole vielä kokeillut, mutta pitäisi olla selkeästi parempi leikkuuteho kuin kouruhammasterissä.

   

  Tee Ström

  https://mckone.fi/tuote/stihl-stihl-fs-561-c-em-raivaussaha/  Luulisin, että tuo saha vie meikäläisen jo eläkepäiviin. Neljä päivää olen ihastellut vehjettä tuossa takkahuoneen lattialla. Tuli viikolla haettua stihl – liikkeestä. Olkoon siinä kevääseen asti kun lumet sulavat. Kaadetaan ne risukot husqulla jos joku välttämättä talvella haluaa pitkiä kantoja. Nyt on aika tehdä harvennushommia moottorisahalla. Ja mieluimmin omassa metsässä.

  EI TAIDA OLLA AMMATTIMIEHELLÄ VIELÄ KOKOELMASSAAN TOTA PARARAINTA SAHAA?

   

  Tee Ström

  Noita sormikkaitakin on moneen lähtöön markettien viidestä eurosta alkaen reippaaseen kahteensataan euroon pari. Luulisin, että nuo meikäläisen kosteudenkestät,  SÄHKÖLLÄ LÄMPIÄVÄT sormikkaat on sahaajalle hiukan mukavammat käyttää kuin kankeat, tönkkökintaat. Kolme pientä ladattavaa akkua molemmissa sormikkaissa antavat jännitteen sähkövastuksille. Akkuja vaihdetaan tauoilla tarpeen vaatiessa.

  Jokainen taaplaa tyylillään: joku käyttää rouhekintaita, toinen vähän käyttäjäystävällisimpiä versioita.

  Tiedoksi vaan entiset ja nykyiset Metsäkoulujen opettajat: Raivaussahatöitä teen noin 9 kuukautta vuosittain, pääasiassa yhtiöiden ja metsänhoitoyhdistysten urakoita. Tämän lisäksi jonkinverran moottorisahatöitä, yksityisten metsänomistajien pienimuotoisia ensiharvennus – ja energiapuusavotoita. Tällä systeemillä on menty pitkälti toistakymmentä vuotta.

  Tee Ström

  Kyllä täytyy olla Arton veroinen taituri, jos pystyy jollain paksuilla rouherukkasilla käyttämään husqvarnan peukalokaasua. Meikäläiseltä ei onnistu kun ei ole tapana kokoajan huudattaa sahaa täysillä kierroksilla. Mieluimmin sormikkaat käteen, jotta kaasun annostelu sujuu niinkuin haluaa. Eikä se kahvalämmitys mitään kaasukahvan peukalo – härpäkettä lämmitä, ei sinne sähköä ole johdettu. Tässäkin mielessä etusormi – kahvaversio lämmityksellä höystettynä on parempi.

  Tee Ström

  Hollannista viime vuonna tilasin mäntäsarjan 555:een. Tuollainen kaasukahva etusormi – versiolla näyttää maksavan 37 euroa.https://www.wolfswinkel.shop/husqvarna-parts-parts/504209804/husqvarna-throttle-handle-complete-545-555

  RAHTI Suomeen 14,99 e, yli 150 euron ostoksissa ILMAINEN.  Täytyy hommata tommonen ensi kerralla kun tulee jotain tilattavaa, paljon käyttäjäystävällisempi kuin peukalokaasu pakkaskeleillä, ei HYYDY SORMET. Kokemusta on, tikissä olevien stilhien kaasutuksista..

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 91)