Käyttäjän Tiina Lietzén kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)
 • Tiina Lietzén

  Suorittava porras: Tarkoititko 20:54 lähettämäsi viestin tähän ketjuun vai johonkin sellaiseen, jossa käsitellään hirvikantaa ja susia Keski-Suomessa? Ymmärtääkseni tässä ketjussa keskustellaan metsästysoikeuden vuokraamisesta.

  Tiina Lietzén

  Panu on aivan oikeassa, kyse oli oikeudesta pienriistan metsästykseen. Lisäksi Eräverkon ilmoituksessa oli tällainen maininta:

  Hirvenmetsästysoikeus on vuokrattu paikalliselle hirviseurueelle ja he ovat alustavan tiedustelun mukaan lupautuneet myymään vuokraajalle peuran kaatolupia.

  Tiina Lietzén

  Eilen (18.9.2022) päättyi Eräverkko-palvelussa huutokauppa pienriistan metsästysoikeuden vuokraamisesta Lohjalla. Vuokrattavan palstan pinta-ala on 32 hehtaaria ja hinnaksi tuli 1950 euroa eli 60,93€ hehtaarilta.

  Eli yli 10 euron vuokrahinnat eivät ole utopiaa.

  Tiina Lietzén

  Voi kun joku olisi neuvonut, ettei kuusen taimien kanssa kannata hätäillä, ne lähtevät kunnolla kasvuun vasta lämpimässä maassa! Mikä ihmeen kiire istuttajilla nykyään on?

  Melkein 40 vuoden kokemuksella voin väittää, että parhaiten ovat lähteneet kasvuun kesäkuun alussa istuttamani kuuset. Väitteet siitä, että silloin menettää kevätkosteuden ovat puppua. Kun taimet kastelee valuvan märiksi, ne kyllä pärjäävät kuivanakin kesänä.

  Myös kylvösiemen lämpimään maahan eli varmaan toukokuun puolivälissä voisi aloitella. Tärkeää on saada työt tehtyä juhannukseen mennessä, se on onnistumisen kannalta takaraja.

  Tiina Lietzén

  Ja hirvitiheydet asetetaan riittävän alas. Varsinais-Suomessa alueella 3, jossa minun metsäni ovat, tavoitetaso 0n 4,2 – 4,7 ja se todella näkyy taimikoissa.

   

  Tiina Lietzén

  Paimion metsäkoulun (nykyään ammattiopisto Livia) havaintometsissä on kokeiltu mänty/kuusi -sekaistutusta jo muutaman vuoden ajan. Olen nähnyt muutaman kohteen ja ainakin ne olivat varsin onnistuneita.

  Tiina Lietzén

  Kiitos Suorittava: kommentissasi laitat meidät metsästysoikeuden haltijat niin paikalleen ”riittävä yleistieto ulkopuolisille”.

  Tiina Lietzén

  En saa Suorittavan kuvia auki, käytössä läppäri. Onko joku onnistunut?

  Tiina Lietzén

  Suorittavan portaan viesti eiliseltä klo 22.13

  Valtakunnan valkohäntätilanne 4.12

  Kaatoja 33765kpl ,uroksia7853 ,naaraita8029

  vasoja15882.

  K-S

  241 ,89 ,54 ,143

  Jos tuo ensimmäinen luku on kaatojen kokonaismäärä, eikö silloin urokset + naaraat + vasat pitäisi olla 33765, mutta yhteenlaskusta tulee 31 764.

  Jos laskee urokset + naaraat, saa saman luvun, joka on vasojen määrä?

  Samoin näyttää olevan Keski-Suomen lukujen kohdalla.

  Voisiko olla käynyt niin, että on lipsahtanut väärät luvut, ja vasoja onkin nurin koko maassa jo 17883 ja Keski-Suomessa 98?? Muutoin nuo ekat kaatoluvut eivät täsmää.

  Voi kun olisi hienoa, kun itse pääsisi suoraan näkemään haluamansa luvut, tarvitsematta soitella jollekulle tutuksi kokemalleen metsästäjälle. Aika vaikealta ainakin minusta tuntuisi soitella useampaan kertaan viikonlopun aikana, kun muistaisikin, että haluaisi saada tietoonsa myös sellaisia lukuja, joita ei edellisillä kerroilla hoksannut kysyä.

   

  Tiina Lietzén

  Jos peurakolarit korvattaisiin lupamaksuista, peuraluvan hinnan pitäisi olla noin 400 euroa, nykyisen 17 euron sijaan.

  Vakuutusyhtiö Ifin mukaan keskikorvaus on 3100 euroa, ja kolareita ajetaan tänä vuonna arviolta 8000 kpl. Korvattavaa kertyy noin 25 miljoonaa euroa.

  Jos peuralupia lunastetaan 60 000 kpl á 17 euroa, niin lupamaksuilla voidaan maksaa 330 peurakolarin tuomat kustannukset.

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)