Käyttäjän Tolopainen kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13,847)
 • Tolopainen

  Ja juuri kun UPM on saanut metsäplantaasinsa tuottamaan. Yhtiöille tietenkin sopii metsien museointi Suomessa. Tulosta voi tehdä muualla, investoinnit ovat jo vuosia menneet pääosin Etelä-Amerikkaan. Metsäteollisuus tietenkin käyttää yleistä mielipidettä hyväkseen ja laittaa täältä tehtaita kiinni. Enska sulkee Kemistä sellutehtaan keskellä suhdannehuippua. Osoittaa miten vähän merkitystä Suomen tehtailla enää on suuryhtiöille.

   

  Tolopainen

  Tehdään metsistä hiilinieluja ja jatketaan velaksi elämistä ja pikkupakettien tilaamista Kiinasta. Kauko-Itään pitäisi myös lennättää vuosittain puolimiljoonaa suomalaista pariksi viikoksi lomalle. Kirkossa, jos käy sunnuntaisin, lopuksi palkintona on vielä ikuinen elämä, siellä vartoillaan notkuvin pöydin länsimaista suurkuluttajaa.

   

   

  Tolopainen

  Suurin jk:n edistäjä on tietenkin metsäteollisuus ja kuitupuun alhainen hinta. Eipä tuossa energiapuun hinnassakaan ole sanottavaa kehitystä ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Aivan viimevuosina, on pientä kehitystä parempaan ollut. Metsäteollisuuden voittojen kasvu on otettu raaka-aineen hinnasta. Aika heikko matikkapää pitää olla, jos jk:lla tuotto paranee, kun puupääomaa metsään lisätään ja nostetaan korjuukuluja, sehän heikentää pääoman tuottoa.

  Tolopainen

  Grönlannissa jäätä voi sulaa noin  puolen vuoden ajan. Mutta puolivuotta muodostuu uutta jäätä, jos sulamisvauhti jatkuu nykyisellä tasolla, se nostaa merenpintaa tuhannessa vuodessa metrillä. Suomen rannikolla maa nousee metrin sadassa vuodessa, ongelmana on ollut, että väyliä pitää jatkuvasti ruopata ja vanhat entiset  satamat ovat nykyisin kaukana rannikosta. Mutta myös haihtuminen lisääntyy kun lämpötila nousee, jotta vaikutus voi olla plusmiinus nolla merien pintaan. Saharaan voidaan myös tehdä allas ylimääräiselle merivedelle.

  Tolopainen

  Suomessa ilmasto lämpenee huomattavasti enemmän kuin maapallolla keskimäärin. Jos keskilämpötila nousee kaksi astetta, täällä se nousee neljä. Silloin puhutaan tilanteesta 100v päästä.

  Tolopainen

  Palanut alue on pääasiassa seurakunnan metsää, mutta eipä ole varjellusta.  Sen niin väliä ole vaikka palaakin. Metsäpaloja on aivan liian vähän Suomessa. Jos metsät olisivat luonnontilassa, täällä olisi jatkuvasti metsäpaloja ympäri vuoden. Luonnontilaiset metsät eivät lahoamalla uudistu, kyllä ne uudistaa metsäpalot, jolloin maaperän pH neutralisoituu ja ravinteet tulevat käyttöön.

  Tolopainen

  Taitaa nuo Jessen tukit mennä Rauman uudella sahalla läpi muutamassa minuutissa. Kyllä tuossa on kyse henkilökohtaisesta asiakassuhteesta. Olenpa nähnyt miten moto vaihdetaan hakkuun loppuvaiheessa ja ajokone tuodaan takaisin hakemaan palstalta yksi kuorma. Kaluston siirto ei ole minkäänlainen ongelma.

  Tolopainen

  Kun metsäpaloalueelle tehdään rajauksia, puustolla ei ole mitään arvoa, ne laitetaan kaivinkoneilla ja pillareilla nurin niin nopeasti kuin mahdollista.

  Tolopainen

  Jessen satuja, hakkuut toteutuu nopeasti, jos palstat on hakattavissa. Joskus joutuvat odottelemaan, kun mitään korjattavaa ei ole.

  Tolopainen

  Mitäpä vihreät olisivat sanoneet siihen aikaan kun Mars-planeetan kokoinen kappale törmäsi maapalloon, pintakerros kuumeni sulaksi massaksi, maapallon akselikulma siirtyi nykyiseen asentoonsa ja kuu syntyi. Suunnitteliko joku ko tapahtuman vai oliko kyseessä pelkkä sattuma, Rässäskä väittäisi, että takana oli suunnittelija. Maapallon olemassaololle ei ole mitään suunnitelmaa, eikä sille mitä eliölajeja täällä on. Kyse on pelkästä sattumasta, emme pysty vaikuttamaan biosfääriin eikä meillä ole mitään velvollisuutta suojella luontoa. Pitkässä juoksussa maapallon tapahtumat menevät täysin luonnon ehdoilla. Tuho on edessä, se on aivan varmaa. Luonto ei ole koskaan suojellut ihmistä, bakteerit ja virukset käyttävät joka ainoan tilaisuuden ja hyökkäävät solujen kimppuun. Käynnissä on jatkuva taistelu olemassaolosta. Ei ole mitään ystävällistä luontotätiä tai setää, joka olisi kaikkien ystävä,  jos laji ei sopeudu muutoksiin se on tuomittu häviämään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13,847)