Käyttäjän Tom kirjoittamat vastaukset

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Tom

  Laitoin toimittajalle sähköpostilla huomautuksen virheellisestä taikka asenteellisesta kuvasta. Tämä kuva sopisi paremmin jutun yhteyteen:

   

  Tom

  Kiitos kysymykseeni vastauksesta. Näiden perusteella voi sanoa, että sellutehtaan puusta valtaosa tulee harvennushakkuilta eli päätehakkuu kuva sellutehtaan uutisessa on harhaanjohtavaa uutisointia.

  Tom

  Monet mediat Yle etunenässä liittää näihin sellutehdasuutisiin ja puun riittävyyskeskusteluihin aina kuvia päätehakkuusta. Osaako kukaan sanoa paljonko sellutehtaan puusta tulee harvennushakkuusta ja paljonko päätehakkuusta prosenteissa ? Voisin kuvitella, että merkittävä osa tulee harvennuksilta ja siinä mielessä nuo uutiskuvat ovat osittain harhaanjohtavia.

  Tom

  Itse olen käyttänyt aina maksimimäärän metsävähennystä puukaupoissa.  Kannattaa ottaa raha itselleen niin pian kuin mahdollista. On hyvinkin mahdollista, että jokin poliittinen päätös joskus poistaa koko metsävähennyksen.

  Tom

  Ikää noin 50, kasvullista metsämaata hieman yli 100 ha. Metsät Suomi-neidon vyötäröllä. Kaikki hehtaarit hankittu ostamalla viimeisen 15 vuoden aikana.

  Tom

  Jos olisin myynyt kohteen sellufirmalle niin melko tarkalleen 25 % pienempi olisi ollut myyntitulo. Siis puhutaan tonneista.

  Tom

  Koivukuitua lähti parisataa kiintoa ja havukuitua reilut sata. Eli tarkkoja kun ollaan niin tämä oli sittenkin havupuuvaltainen. Koivutukkia ei otettu eikä sitä yksikään ostaja ehdottanut.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)