Käyttäjän Tom kirjoittamat vastaukset

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Tom

  Ostin muutama vuosi sitten palstan, jossa on kerran harvennettu männikkö ja hyvässä kasvussa. Puuta oli arvioni mukaan lähes 200 m2/ha. Huomasin kyllä ojat ja ohuen turvepeitteen. Teetin kohteeseen jo toisen harvennuksen ja puuta lähti mukavasti. Jäljelle jäi hyvinvoiva 3 kl:n männikkö. Huomasin vanhoista ilmakuvista, että tuo alue oli vuonna 1950 ollut avosuota. Eli ensimmäistä puusukupolvea pukkaa palstani (ainakin pitkään aikaan). Melkoinen on ollut muutos viime vuosikymmeninä.

  Tom

  Kiitos, hyviä vastauksia tähän mennessä. Verottajalle soitin ja kahden eri asiantuntijan kanssa keskustelin.  Sieltä ei pystytty ihan selkeää vastausta antamaan. Se on kuitenkin totta, että ostamalla pelkkiä kuolinpesäosuuksia ei voi metsävähennyspohjaa syntyä koska kuolinpesällä on yleensä muutakin omaisuutta. Osituksen teko tietenkin selkiyttäisi tilannetta, koska silloin pystyy oston kohdistamaan pelkkiin metsätilan osuuksiin. Toki tämä ositusprosessi on silkkaa byrokratiaa lainhuutohakemuksineen ja -odotusaikoineen. Kyselin, että voiko ostaa kuolinpesän osakkailta pelkän metsätilan osuuden eriteltynä kauppakirjassa, mutta siihenkään en saanut vastausta.

  Positiivista oli se, että lupasivat selvittää asiaa ja soittaa takaisin, hatunnosto siitä.

   

  Tom

  Laitoin toimittajalle sähköpostilla huomautuksen virheellisestä taikka asenteellisesta kuvasta. Tämä kuva sopisi paremmin jutun yhteyteen:

   

  Tom

  Kiitos kysymykseeni vastauksesta. Näiden perusteella voi sanoa, että sellutehtaan puusta valtaosa tulee harvennushakkuilta eli päätehakkuu kuva sellutehtaan uutisessa on harhaanjohtavaa uutisointia.

  Tom

  Monet mediat Yle etunenässä liittää näihin sellutehdasuutisiin ja puun riittävyyskeskusteluihin aina kuvia päätehakkuusta. Osaako kukaan sanoa paljonko sellutehtaan puusta tulee harvennushakkuusta ja paljonko päätehakkuusta prosenteissa ? Voisin kuvitella, että merkittävä osa tulee harvennuksilta ja siinä mielessä nuo uutiskuvat ovat osittain harhaanjohtavia.

  Tom

  Itse olen käyttänyt aina maksimimäärän metsävähennystä puukaupoissa.  Kannattaa ottaa raha itselleen niin pian kuin mahdollista. On hyvinkin mahdollista, että jokin poliittinen päätös joskus poistaa koko metsävähennyksen.

  Tom

  Ikää noin 50, kasvullista metsämaata hieman yli 100 ha. Metsät Suomi-neidon vyötäröllä. Kaikki hehtaarit hankittu ostamalla viimeisen 15 vuoden aikana.

  Tom

  Jos olisin myynyt kohteen sellufirmalle niin melko tarkalleen 25 % pienempi olisi ollut myyntitulo. Siis puhutaan tonneista.

  Tom

  Koivukuitua lähti parisataa kiintoa ja havukuitua reilut sata. Eli tarkkoja kun ollaan niin tämä oli sittenkin havupuuvaltainen. Koivutukkia ei otettu eikä sitä yksikään ostaja ehdottanut.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)