Ensiharvennus

Luontoaktivistin painajainen: Puupelto. Täältähän puuttuu kaikki tärkeä: Läpipääsemätön risukko, lahopuut, ökkimönkiäiset…..
Mutta kesällä metsän täyttää linnunlaulu ja maapohjassa puolukan- ja mustikanvarvut häkellyttävät kauneudellaan….

Kommentit (7)

 1. Gla

  Onhan tuossa nätti sekapuusto.

 2. Ei kai tuo mikään painajainen ole. Kuten Gla edellä totesi niin onhan siinä sekapuusto nyt lähtiäisiksi.

  Mielstäni oleellisinta ympäristön/monimuotoisuuden kannalta on jatkossa se, että jättää kuvion rauhaan. Sitä ei tarvitse käydä nuolemalla nyppimässä 5 v välein kuten jokkesill varmaan tietääkin. Saa se monimuotoisuuskin mahdollisuuden. Aikanaan kattoo sitten mitä tekee, ennakkoraivaako hakkuuta varten tai löytyykö säästettävää nurkkaa jne.

  Mustikat ja puolukat isoa plussaa monen elukan suussa.

  Ville

 3. suorittava porras

  Tulee mieleen ajat 1980-luvun alkupuolelta. Silloin oli ajokkina kuusviiskymppinen Winha ja perässä sininen parireki…selkä vuoronperään hiestä märkä ja välillä jäässä….

 4. Tuo kuvio on 3 ha ja korkeuseroa 30-40 m. Sisältää kivikkoa, kalliota, kosteampaa aluetta ja erittäin vaihtelevaa muutoinkin. Eli siinä sitä monimuotoisuutta, muutoin olen pitänyt kaikki metsämme kauniina, puistomaisina, joissa itse viihtyy ja metsän eläimetkin. Ollaan tykkylumialueella, jolla puunlatvoja katkeilee ajoittain. Alueella on 5ha suojelussa ( Metso). Hirvestyslupa on annettu metsästysseuralle, muttei linnustamiseen tai muuhun metsästykseen ole kellään lupaa.
  Tästä niinkuin tuosta toisestakin laittamastani moottorikelkkajutusta jäi muutama kuva latautumatta.

 5. jokkesillon on tarkkamies ja taipumusta siisteyteen. Olen samaa mieltä että voi sinne sitä risukkoakin hieman tulla. Mutta jos se ei silmää mielytä niin ainakin joihinkin notkopaikoihin voisi jätää riistalle hieman suojuavesaikkoa. Alueesta varmaan muodostuu mieleinen alue kanalinnuille talvella kun on hyvää sekametsää sekä näkyvyyttä ympärillä. Kesä ja poikasalueeksi alue on vähän liian puhdas.

 6. Kyllä täällä kanalinnut viihtyy, niitä näkee paljon. Rajan läheisyys vaikuttaa myös siihen, että myös karhut, ilvekset, sudet liikkuvat täällä. Myös ahman jälkiä joskus nähty.
  Minusta isot linnut ja sarvipäähirvet tykkää alueista, joissa pystyy liikkumaan itseään vahingoittamatta.

 7. Karsitut männynrungot ja aliskuuset antavat viiihtyisän vaikutelman.
  Erinomaista työtä.

Metsänhoito Metsänhoito