Käyttäjän Tuottoa metsästä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)
  • Tuottoa metsästä

    Toistan, 80-90 % tukkisaanto ei ole totta, ehkä aku ankassa. Ammattilaisen kanssa ei kannata kinastella.

    Tuottoa metsästä

    Olen kertonut vain ja ainoastaan omasta puukaupasta oliko se -90 luvun loppua, jolloin parikin metsätahoa oli sitä mieltä, että leimikon tukit olivat kuitukasassa. Ylitarkkaa laatua lie ollut. Tukkiprosentti 80-90% on valetta. Parrua ja pikkutukkia ei laskennallisesti tulosteta tukkiprosenttiin.

    Tuottoa metsästä

    mettämiehelle vastaus,,,monet yhtiöt hakkaa, kartellifirmat tarvitsevat kuitua, joten  tukki aiheet kuiduksi ja häviäjänä on myyjä. Miksikö, no siksi, koska tukeista ei tehdä tukkeja vaan kuitua. Minulle tehtiin näin, tukkiaheesta tuli kuitua. Markkinat määrää puun kysynnän ja hakkuu suoritetaan/suoritettiin sen mukaan. Näin pari metsäasiantuntija tahoa sanoi, ihmetellessäni huonoa tukkiprosenttia.

    Tuottoa metsästä

    Mainitsin tuolla aikaisemmin noin 2000 m3 kilpailutuksesta. Kartelliyhtiöt hävivät sen tarjouskilpailun lähes 20 000 euron erolla. Minusta tuo on kyllä hintaerona suuri.  Katkontakin oli parempaa tällä ostofirmalla, joka sai leimikon hakkuuoikeuden.

    Kartellifirmat hakkaa tukkivaltaisen leimikon kuiduksi, koska tarvitsevat sitä itse ja vaihtoartikkeleina toisille yhtiöille. Yksi ( nimeä mainitsematta) kartelli firmoista teki itselleni lähestulkoon noin.

    Tuottoa metsästä

    Olemme koonneet porukkaa puunmyynti lakkoa varten. Nyt meilläpäin on porukka, joka ei myy näille kartelliyhtiöille puuta laisinkaan.

    Pyynmyyntilakko olisi paikallaan laajemminkin, että laittomaan kartelliin syylistyneet metsäyhtiöt saadaan ruotuun.

    Tuottoa metsästä

    Itse en myy kartelliyhtiöille ja yksi peruste on jo yksistään hinta. Kolme vuotta sitten oli yleisesti kilpailutettu noin 2000 m3 uudistushakkuu. Kartellifirmat, nämä kaikki hävisivät tarjouskilpailun rahassa mitattuna noin 17000 euroa. Kauppa tuli sitten tehtyä muulle taholle lähes 20000 euroa paremmalla hinnalla kartellifirmoihin nähden.

    Nytkin laillistettu tietojen vaihto pitää kuidun ja tukin hinnat tasolla, joka hyödyttää puunostajia. Tosiaan itse en myy näille kolmelle firmalle, ennenkuin korvaukset metsäomistajille on suoritettu laittomasta kartellista ja sen aiheuttamista tappioista. Lakossa siis olen, mutta vain näille kolmelle.

    Tuottoa metsästä

    Näätä, taidat olla metsäyhtiöiden asialla. Metsäyhtiöt ovat ylläpitäneet kiellettyä kartellia ja ovat maksaneet sakkonsa. Kartelli tarkoittaa maallikoiden mielestä sitä, että ostettavan puun hintaa kartellin avulla pidetään alhaisella tasolla. Toteen näytettynä ja metsäyhtiöidenkin myönnettynä kyseessä on ollut tietojen vaihtoa.

    Puunmyyntilakolla palautettaisiin metsäyhtiöiden moraalia oikealle tasolle, itseppähän ovat aloittaneet.

    Tuottoa metsästä

    Puunmyyntilakko olisi perusteltua sen vuoksi, että nyt käräjäoikeuden päätöksen mukaan kartellit ovat sallittuja sillä tietojen vaihdossa sovittaneen myös hinnoista.

    Nyt ei ole toiveita hintojen noususta vaikka uudet ivestoinnit mm. äänekoskella nielevät puuta noin 800 kuutiota tunnissa, luulisi hintojenkin nousevan jos kotimaista puuta ei ole saatavissa.

    Tuottoa metsästä

    Kiitoksia yrityksistä osallistua aloittamaani keskusteluun, mutta en ole saanut ainoatakaan vastausta siihen, millä perusteilla PAKOLLISUUS tähän MYEL vakuutukseen tulee.

    1) Tuleeko se pinta-alan mukaan vai

    2) metsätilalla tekemien työsuoritusten mukaan

    Melan sivulla sanotaan näin: ”Metsänomistajan vakuutusvelvollisuus pitää selvittää, jos hänellä on metsää Etelä-Suomessa vähintään 50 hehtaaria, Keski-Suomessa 75 hehtaaria tai Pohjois-Suomessa 100 hehtaaria.”

    ”Metsänomistaja vakuutetaan, jos hän työskentelee metsässään niin, että hänen MYEL-työtulonsa arvioidaan olevan vähintään 3 778,59 euroa vuodessa.”

    Tuottoa metsästä

    Onhan tietenkin mahdollisuus, että poistaa vain alle 6 sentin kuuset ja lehtipuut. Jättää runkoja noin 2500 kpl/ha. Tämä tarkoittaisi sitä, että pienpuun keruun jätän pois ja hoitokemeran otan. Olen jättänyt kemerahakemuksen jo huhtikuun alussa, joten poistuman pitää olla 1000 runkoa/ha. Miten laajalle levinneisyys tässä juurikäävässä on? Mäntykääpä lienee kuitenkin enemmän kaakkoissuomen ongelma.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)