Käyttäjän Varsi kirjoittamat vastaukset

Viewing 10 replies - 51 through 60 (of 82 total)
  • Varsi

    Olen metsästäjä ja myös metsän omistaja niin kuin useimmat muutkin metsästysseurani jäsenet. Hirvikanta on pidetty alhaalla, noin 1,5/1000ha. Tämäkään ei auttanut, viime talvena tuhoutui minulta 5ha taimikkoa. Vaikka kesä kanta olisi nolla, tuhoja tulee jatkossakin, koska metsätilani on hirvien talvehtimisalueella. Vuosien ajan on hirvet ammuttu vasta ihan kauden lopulla, jotta saataisiin naapuriseuroista talvehtimaan tulleet hirvet pakastimeen.

     

    Varsi

    Kävin talvella Saarenmaalla ja harvennushakkuu työmaalla. Siellä metsuri ihan käsipelissä harvennuksia teki. Kysäisin minne kuitu matkaa, metsuri sanoi sen Suomeen tulevan. Saarenmaalla on vasta ihan viimeaikoina alkanut hakkuut isommissa määrin, sahalaitoskin sinne oli perustettu. Kyllä siellä koneellisiakin hakkuita tehdään ja aika isoja aukkoja. Sain hieman tutustua paikalliseen tapaan tehdä metsä suunnitelmia. Hyvin saman tapaista kuin suomessakin.

     

    Varsi

    Ei ole poronhoitoalueella jäkälää maassa, eikö se kerron jo paljon?

     

    Varsi

    On tässä pari ongelmaa. Metsästys seurat heikosti ottavat jahtiin ulkopuolisia. PKS alueella asuvana milloin tahansa valmis sikajahtiin ja maanomistaja saa lihat jahdin onnistuessa. On maanomistajan/metsästysoikeuden haltijan harkinnassa antaako fileen kaatajalle. Kokemusta löytyy aikalailla Viron jahdeista, eli osaamistakin tähän hommaan löytyy. Suomessa ei oikein osata sikajahtia, myös jahtiin sopivia koiria vähän.

     

     

    Varsi

    Jos oikein muistan metsäkanalinnuista ammutaan 3-7% alueista riippuen. Riekkoa ei viimevuosina ole juurikaan metsästetty ylä lappia lukuunottamatta, kannat ei kuitenkaan ole lähtenyt nousuun. Paikallisesti kuvilta metsästäminen tai voimakas kanalintukoirien käyttö voi olla tuhoisaa. Ei nämäkään selitä valtakunnallisesti nykyisiä lintukantoja. Pienpedoilla on kyllä merkittävä vaikutus lintu kantoihin. Suurin vaikutus kuitenkin alkukesän sää olosuhteilla. Kylmä ja sateinen kesä-heinäkuun alku on myrkkyä. Lintukantojen elpyminen vaatii useamman suotuisan kesä-heinäkuun. Näitä muita tekijöitä on lukuisia, kuten millainen talvi, metsänhoidolliset asiat. Vanhoja metsiä saa etsimällä etsiä Kainuu-Koillismaa-Lappi alueilta. Tätä voisi jatkaa..

     

    Varsi

    Seuraavaksi tehdään aukko. Jos eläke ikään pääsee, teen sen itse. Muutoin jälkikasvu.

    Varsi

    Tuttu juttu..

    Olen moneen otteeseen teettänyt tutulla moto miehellä ja vieläpä tehdas toimittanut. Näissä tapauksissa metsä virman miestä ei myöskään paljon kinnostanut. Saipahan hoidettua rämeiköt kuntoon, ja muutama euro lompakkoonkin. Kyllä ne sahalaitokselle kelpasi kun ovelle vei. Kuidusta tehtiin halkoja ja haketta.

    Varsi

    70- luvulla kun oli pojan nassikka, puun ostaja kiersi talosta taloon. Kahvia tarjottiin ja naapurin kanssa suunniteltiin yhteismyyntiä. Ostaja sai pienen, muutaman sadan kuution kaupan juotuaan muutaman litran laihaa kahvia. Nyt olen omistanut huomattavan määrän metsää 10 vuoden ajan, minuun ei ole ottanut yhetyttä tänä aikana yksikään puunostaja. Turha siinä on metsäteollisuuden valittaa ja puhua joustavasta puukaupasta. Omassa päätyössäni olen tottunut siihen, että päivittäin materiaalia ostetaan, kilpailutetaan ja arvostetaan sopimus kumppania. Metsäteollisuus ei ole osoittanut mitään mielen kiintoa puu varantooni kohtaan, vaikka se on huomattava. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen väkisin myynyt, tyrkyttänyt noin 1000m3/vuosi. Ei ole ostopuolta juuri kiinnostanut. On unohtut miten kohdataan ihminen, asiat ei vaan hoidu sosiaalisen median tai iot:n kautta

    Varsi

    Kyllä pitää kädet ristissä odottaa, että Kemijärven ja Kemin hankkeet toteutusivat.

    Varsi

    32 €/m3 maksettiin moto mitan mukaan. Moto kuski tuttava eli oikein meni.Oli harvennus hakkuu josta josta ”kuitu” toimitettiin hakettamolle. Mutta niinkuin sanoin en tuota hintaa enää saisi.

     

Viewing 10 replies - 51 through 60 (of 82 total)