Käyttäjän Vierailija kirjoittamat vastaukset

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)
  • Vierailija

    Käsittääkseni edelleenkään mitään rikosta ei ole todettu tapahtuneeksi, joten jäitä hattuun aloittaja. Mistähän lähtien Jees on metsäammattilainen ollut? Kumma kyllä ei itse tätä käsitystä oikonut.

    Vierailija

    Normi istutustaksa palkkana on 8-10 senttiä kappale ja ostopalveluna yrittäjälle 14-20 senttiä kappale.

    Vierailija

    Taitaa Jeessiä nyt hirvittää Mhy:n vahvistuva rooli puukaupassa, kun pitää täällä yksinpuhelua. Ymmärtäähän sen että marttaliiton miestä korpeaa, jos pitääkin hoitaa puukaupat Mhy:n kanssa (tai sitten myydä vääräuskoisille).
    Useat yhdistykset ovat muuten jo vuosia harjoittaneet raakapuun vientikauppaa liittojensa firmojen kautta. Nyt suuremmat yhdistykset voivat alkaa suoriinkin toimituksiin.

    Vierailija

    Silloin kun kysyntä ylittää selvästi tarjonnan, on turha asettaa pyynti- tai pohjahintaa, jos tila-arvion tiedot ja arvioitu hinta on kerrottu. Jos taas myyjän hintaodotus on jo valmiiksi epärealistinen, mielestäni pyyntihinta tulee kertoa (tai välittäjän pitää harkita, ottako lainkaan välitykseen).
    Ongelmana arvioissa näyttää olevan, että osa arvioi vain puhtaasti metsätaloudellisen arvon, kun osa sisällyttää tila-arvioon muita arvoja ja myös markkinatilanteen vaikutuksen hintaan. Tästä toivoisinkin keskustelua, kumpi on mielestänne ”oikeampi” tapa arvioida?
    Itse olen sitä mieltä, että tila-arvio summa-arvomenetelmällä on vain metsätaloudellinen arvio ja muut hintaan vaikuttavat tekijät pitää arvioida erikseen ja kertoa niin myyjille kuin tarjoajillekin.

    Vierailija

    Ennakonpidätys on pystykaupoissa 18%. Ilman vähennyksiä joudut maksamaan 28% veroja, eli ennakon ja lopullisen veron erotus on 10 %-yksikköä.

    Vierailija

    Jo edellisellä foorumilla tässä jutussa ilmeni aloittajan taholta niin paljon ristiriitaista tietoa, että edelleenkin epäilen koko tarinan todenperäisyyttä. Jos juttu on tosi ja suurin piirtein aloittajan kuvaamalla tavalla tapahtunut, vastuussa on pääsääntöisesti korjuun suorittanut urakoitsija (mikäli leimikon rajaus ja työmaan ohjeistus ovat olleet asianmukaiset). Urakoitsijan vastuuvakuutus tulee korvaamaan aiheutetun haitan, oma arvioni summasta on max. 3000- 5000 euroa.
    Edellenkin epäselväksi on jäänyt mm. Mhy:n rooli, vaikka aloittaja vihjailee heidän mukanaolostaan. Oletan siis, että mukana on ollut Mhy:n valtakirjakauppa? Siinä tapauksessa he ovat tietysti vastuussa työmaan ohjeistuksesta ja valvonnasta, muussa tapauksessa puut ostaneen yhtiön korjuuesimies. Kaikista varmin asia on, että ainoat voittajat tässä riitelyssä tulevat olemaan juristeja. Jään odottamaan lopputulosta mielenkiinnolla.

    Vierailija

    Enpä ole huomannut Mhy.n puolustelevan mh-maksua kovinkaan ”raivokkaasti”. Ainakin täkäläiset yhdistykset ovat valmiina maksun poistumiseen ja odottavat pääsevänsä mukaan puumarkkinoille. Metsäteollisuuden tavoite Mhy.n suhteen on kuitenkin jopa astetta kovempi kuin Joukamolla:

    ”Metsäteollisuuden asiantuntija Rainer Häggblom kritisoi voimakkaasti metsänhoitoyhdistyksiä ja haluaa päästä niistä pikaisesti eroon. Kun metsänhoitoyhdistyksistä luovuttaisiin, puun hintaa saataisiin nopeasti alemmas.”

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)