Keskustelut Metsänomistus Metsäklusteri ei nouse, jos kokonaisuus ei ole hallinnassa! Vastaa aiheeseen: Metsäklusteri ei nouse, jos kokonaisuus ei ole hallinnassa!

Vastaa aiheeseen: Metsäklusteri ei nouse, jos kokonaisuus ei ole hallinnassa!

Keskustelut Metsänomistus Metsäklusteri ei nouse, jos kokonaisuus ei ole hallinnassa! Vastaa aiheeseen: Metsäklusteri ei nouse, jos kokonaisuus ei ole hallinnassa!

MetsäKortesalmi MetsäKortesalmi

Jotta puu saadaan huilaamaan, edellyttää se puuntuotannon rästien purkamista ja siirtymistä metsänhoidollisesti oikea-aikaiseen toimintakulttuuriin. Nämä toimenpiteet taas johtavat automaattisesti ja absoluuttisen varmasti siihen, että metsien kasvu ja erityisesti arvokasvu ampaisee jälleen aivan ennen kokemattoman uusiin ulottuvuuksiin.
Kokonaisuuden kannalta keskeistä on saada puun käyttöä lisätyksi. Uudet puunkäyttömuodot on saatava mukaan, samoin kaikkien puutavaralajien ja -jakeiden hyödyntäminen on nostettava huippuunsa. Keskeisessä asemassa on jatkojalostajien puusta maksukyky, mikä pitää saada nostetuksi optimitasoon.
Kun kaikille puutavaralajeille löytyy oikea ja riittävä hinta, poistuu myös puunmyynnin panttauksen suma kertaheitolla. Euro on paras konsultti tässäkin.
Metsätalous on siinä mielessä mielekäs ala, että pääosa toiminnan myönteisistä sivuvaikutuksista ja valtaosa kantorahatuloista jäävät pääosin maakuntiin pyörimään, millä on selvä piristysruiske aluetalouksiin.
Tavoitteiden toteutuminen edellyttää paitsi kokonaishallintaa, myös sitä, että maakunnallista metsäohjelmaa tukemaan lähdetään toden teolla jokaisessa peruskunnassa. Se vaatii kumppanikseen kunnallisia metsätyöryhmiä ja paikallisia metsäohjelmia. Yksinomaan millään maakunnan mahtikäskyllä ei tätä savottaa tulla kunnialla loppuun saattamaan!

Joukamo Kortesalmi
maakuntavaltuuston 3. varapuheenjohtaja
Pohjois-Pohjanmaan energia-alan
neuvottelukunnan jäsen
merkittävä metsänomistaja