Keskustelut Tekniikka Traktorimoto Reply To: Traktorimoto

Reply To: Traktorimoto

Keskustelut Tekniikka Traktorimoto Reply To: Traktorimoto

Valtra x120

Jätkä pätkät sanoi sen juuri niinkuin se on. Mikään kone ei tee hyvää jälkeä, ilman hyvää kuskia.
Tuo x120 on tehty oikeastaan 6850:sen valtran alustalle, siihen on vain lisätty runkonivel. Ulottuvuutta on se n.9m, mikä juuri ja juuri riittää, kun hieman nokkaa laittaa sivuun. Toisaalta nosturi saa olla vaikka 20m pitkä, mutta se on silti aina puolimetriä liian lyhyt ;)….
Uutena tuommonen paketti olisi jonkun 180t-200t€, joten on viellä moton hintaan matkaa, Ja kuitenkin saa uuden koneen, käytetty on aina käytetty.
Itse hankin koneen käytettynä.
Kyllä metsäkoneellakin tielläajo hetkellisesti onnistuu, mutta ei se herkkua ole. Nykyisissä koneissa omapaino on jo niin suuri, että ilman teloja ei käytännössä hakkuuhomma luonnistu kuin soraharjuilla.
Lisäksi siirtonopeus on hidas (n.20-25km/h), ja kuluttaa voimansiirtoa kovasti, kun ei ole siihen suunniteltu, toisin kun traktorin voimansiirto. Valot on myös viriteltävä metsäkoneissa, kun traktorissa ne ovat jo valmiina.
Mielestäni toimii parhaiten traktorimoto, kun tekee talvet ensiharvennuksia, ja muuna aikana erikoiskohteita. Esimerkiksi tienvarsihommat, tuulenkaatojen keruu yms.
Jos varsinaista aihetta sivuan, niin pelkästään omiin metsiin pidän hieman kyseenalaisena kumpaakaan vaihtoehtoa. Ainakin nykyään on hankala kumpaakaan realisoida, kun hakkuut saa päätökseen.