Keskustelut Metsänhoito Metsänvuokraus Vastaa aiheeseen: Metsänvuokraus

Vastaa aiheeseen: Metsänvuokraus

Keskustelut Metsänhoito Metsänvuokraus Vastaa aiheeseen: Metsänvuokraus

Caballista

Vuokrausta voi tapahtua myös kiireisiltä maanviljelijöiltä kaupungissa asuville metsäsijoittajille. Maitotilallisilla ja muilla kiireisillä yrittäjillä ei välttämättä ole aikaa metsätöille. Tasainen metsävuokratulo voisi olla kiinnostava lisätulonlähde heille.

Maaseudulla on totuttu vuokraamaan peltoa. Pellon vuokrauksessa on helppoa sopia, että pellon tulee olla palautuessa samassa kunnossa kuin mitä se on ollut vuokratessa. Tai muita mitattavia tai todettaiva muuttujia. Metsässä vastaavaa ehtoa ei voida tehdä ellei vuokrakohde oli paljaaksi hakattu uudistamaton kohde.

Myös vuokratason sopiminen on vaikeaa. Vuokra vaihtelee maapohjan, tiestön ja olemassa olevan puuston mukaan. Minun olisi vaikea keksiä miten paljon vuodessa haluaisin omalta tilalta per hehtaari ikuisessakaan sopimuksessa. Ikuisessa sopimuksessa ei tarvitse edes pohtia mihin tilaan metsän pitää jäädä.

Oletan vuokraamisen jäävän harvinaisiin kokeiluihin. Helpommalla pääsee kun antaa metsäyhtiölle täyden valtakirjan hakata ja hoitaa metsiä. Tallettaa puukaupoista saadut rahat erilliselle tilelle ja nostaa niitä vuokranomaisesti itselle käyttöön.