Keskustelut Metsänhoito Uusia kemerahakemuksia ei 7.5.2016 jälkeen hyväksytä. Vastaa aiheeseen: Uusia kemerahakemuksia ei 7.5.2016 jälkeen hyväksytä.

Vastaa aiheeseen: Uusia kemerahakemuksia ei 7.5.2016 jälkeen hyväksytä.

Keskustelut Metsänhoito Uusia kemerahakemuksia ei 7.5.2016 jälkeen hyväksytä. Vastaa aiheeseen: Uusia kemerahakemuksia ei 7.5.2016 jälkeen hyväksytä.

Jätkä pätkät

”OMT-pohjalla Etelä-Suomessa kannattaa istutusketju jopa vieraalla teetettynä, jos välttää heinäykset ja tuhot. Muilla pohjilla pitää tehdä itse nuo työt että saa viljelyketjun kannattamaan, vieraalla teetettynä ei pääse viljelypanokselle korkoja nostamaan.

Mutta jos laskee vielä sen että OMT-pohjankin voi myydä varmaan moninpaikoin 1000 euroa/ha pelkkänä aukkona, voi kannattaa sittenkin myydä koko pohja pois, jos ei itse kykene osallistumaan tuohon metsikön alkukehitykseen.
Lähetetty: 4 h, 34 min sitten
Lähettäjä: pihkatappi ”
Jos aukoksi lyödyn metsän pohjat ovat OMT:ta tai jopa parempaa, niin sen uudistaminen on melko työläs ja kallis projekti. Jos siitä saa tonnin hehtaarilta, eikä uudistamisvelvoitetta jää aukon hakkaajalle, niin kauppa on hyvä.
Satoja metsäkauppoja on tehty joka vuosi, jossa ostaja on teurastanut metsät, myynyt pohjat ja eikun uusia tiloja ostamaan.
Merkillepantavaa on se, että uskomattoman suuri prosentti tuollaisista ”Jobbareista” on metsäammattilaisia, joiden luulisi tietävän kuinka metsänuudistaminen on helppoa.
Kovasti usein on aukko äestetty ja konekylvetty.
Uudistamisvelvoite pakottaa usein edes kylvämään.
(”Metsää älköön hävitettäkö. Metsän hävittäminen on sen käsittelyä siten, että sen uudistuminen vaaraantuu.”)