Keskustelut Metsänhoito Uusia kemerahakemuksia ei 7.5.2016 jälkeen hyväksytä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 36)
 • Uusia kemerahakemuksia ei 7.5.2016 jälkeen hyväksytä.

  Ohoh, rahat on loppu, mutta silti aika raju päätös. Enteileekö koko kemeran alasajoa? Jos näin, metsäkeskuksen porukalle yt;tä tiedossa.

 • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Mitäs noita metsiennhoitoja tukemaan, pääasia että saatiin rahaa niille, jotka perii metsiä.

  Nimetön

  MINULAN ON VIELÄN KEMIRA,TYÖN MA1TA MITENKÄY LOPUUKON RAVAUS,HOMAT TÄLTÄN VUOTELTA.KOVAT ON VELKAT NISKASA EN,TIETÄ MITEN KÄY ONEKSI ALKAA,ISTUNTUKSET AUKOLA SE KAIKEN,PARAIN TILI TEHTÄÄN.MITEN LIE SYKSYLÄN VIELÄKÖN ON,TYÖN MAITA ONKON VALTION RAHAT L0PUSA.VOI TULTA VUOKRANKIN,KORONTUSKIN KUN ASUN KUULEMAN,LIIKAN HALPANLA PIHA MÖKISÄ.LIEKÖN ISÄNTÄT VIELÄN TEETÄÄ RAVUITA KUN,E1 OLE ENÄÄN KEMIRAA VAIKON,JÄÄKÖN TAMIKOT HOITANMATA.

  .

  Metsuri motokuski

  En kyllä löytänyt metsäkeskuksen sivulta mitää siihen viittaavaa että rahat olisivat loppumassa. Toivottavasti uutinen ei pidä paikkansa.

  Portimo

  Ensiharvennusleimikoista ei saa edes tarjouksia. Korjuupalvelun kautta isännälle jää nolla euroa kuutiolta, kun kemerat loppui. Monin paikoin ensiharvennusten nollaraja on saavutettu. Kohta alkaa tulla puuta Venäjältä niin, ettei toisestakaan harvennuksesta jää mitään. Ostakaa vain sijoittajat mettää.

  pikkutukki

  Onko nyt hankaluus siinä , että paperit sisällä , työt saa aloittaa , mutta on neljän kuukauden arvioitu käsittelyaika jolloin tulee rahoituspäätös . Entä jos työt tehty ja r-päätös kielteinen . Jos tekee vieraalle pitää ns. kemerariski mainita sopimuksessa kuka sen kantaa !

  arto arto

  Entä jos työt tehty ja r-päätös kielteinen . Jos tekee vieraalle pitää ns. kemerariski mainita sopimuksessa kuka sen kantaa ! Työn teettäjä sen kantaa. Ei tuki vaikuta tekijän palkkaan……Näin käy metsä-alan kun tuppi johtaa valtion kassaa.

  Jätkä pätkät

  ”Onko nyt hankaluus siinä , että paperit sisällä , työt saa aloittaa , mutta on neljän kuukauden arvioitu käsittelyaika jolloin tulee rahoituspäätös . Entä jos työt tehty ja r-päätös kielteinen . Jos tekee vieraalle pitää ns. kemerariski mainita sopimuksessa kuka sen kantaa !
  Lähetetty: 1 h, 35 min sitten
  Lähettäjä: pikkutukki ”

  Tuossahan ei ole muuta ”hankaluutta”, kuin se, että pitää olla lompsa iskussa, kun alkaa teettämään palkkatyötä toisella.
  Eihän kukaan ala tekemään töitä, joissa palkanmaksu on sen varassa, että jos saa tukea.
  Jos ei ole varaa maksaa palkkaa, ei pidä teettää työtäkään.

  pvma

  Asiasta vastaavalta ministeriltä mitään kommenttia?

  Onkos nyt viimeisen vuoden aikana tullut valtiolle mitään yllättäviä ylimääräisiä menoja suuruusluokassa satoja miljoonia vai mikäs nyt iski? Millä tätä voi selittää?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Minulle tuli mhy:n kautta tällainen viesti (vähän lyhensin tiedotetta).

  Kemera-tuen myöntäminen keskeytetään nuoren metsän hoidon, taimikon varhaishoidon ja terveyslannoituksen osalta

  Maa- ja metsätalousministeriö on 3. toukokuuta päättänyt, että kestävän metsätalouden määräaikaiseen rahoituslakiin perustuvan tuen eli Kemera-tuen myöntäminen keskeytetään osittain loppuvuoden ajaksi. Keskeytys koskee taimikon varhaishoidon, nuoren metsän hoidon ja terveyslannoituksen tukea.
  Kyseisiä tukia koskevat hakemukset, jotka ovat tulleet tai tulevat vireille viimeistään 6.5.2016, ratkaistaan tänä vuonna siltä osin kuin myöntämisvaltuutta on käytettävissä. Sen sijaan kyseisiä tukia koskevat uudet hakemukset, jotka tulevat vireille 7.5.–31.12.2016 välisenä aikana, hylätään.

  Vuoden 2016 määrärahat loppuivat

  Viimeistään 6. toukokuuta vireille tulleet hakemukset ratkaistaan niiden saapumisjärjestyksessä sen mukaan, minkä verran kullekin toimenpiteelle on jäljellä myöntämisvaltuutta. Tuki maksetaan hankkeiden valmistuttua toteutusilmoituksen jättämisen jälkeen. Jos käytettävissä ei ole enää myöntämisvaltuutta vuonna 2016, jäljelle jääneet hakemukset siirretään käsiteltäviksi vuonna 2017. Ensi vuoden Kemera-tuesta päätetään valtion talousarvion valmistelun yhteydessä. Mikäli myöntämisvaltuutta ei ole vuonna 2017 käytettävissä, hakemukset hylätään.
  Tänä vuonna valtaosa Kemera-tuen myöntämisvaltuudesta eli noin 70 prosenttia on ohjattu nuoren metsän hoitoon, taimikon varhaishoitoon ja terveyslannoitukseen. Siitä huolimatta Suomen metsäkeskukseen toimitettujen näitä työlajeja koskevien tukihakemusten määrä on ylittämässä kolmasosalla käytettävissä olevan myöntämisvaltuuden.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  ”Lisärahan eteen tehdään töitä”

  MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirolan mukaan ministeriön päätös oli hätiköity eikä kaikkia vaihtoehtoja käyty läpi.
  – Hakukielto juuri työkauden alussa on huonoa biotalous- ja työllisyyspolitiikkaa. Saattaa käydä niinkin, että syksyllä rahoja jää käyttämättä, sillä kaikkia suunniteltuja hankkeita ei ole tarkoitettukaan tehtäväksi tänä vuonna.
  Tiirolan mukaan metsäväki tekee jatkuvasti poliittisesti töitä sen eteen, että lisärahaa tämän vuoden Kemera-tukeen löytyisi. Kun hakukielto tuli, on Tiirolalla neuvo:
  – Tarpeellisia varhaisperkauskohteita ja taimikonhoitoja kannattaa tehdä ajallaan vaikka ilman tukea. Järjestelmä on hankala ja tuet pienehköjä, joten huonoin homma on, jos näitä töitä ei tehdä.
  – Nykyisessä Kemerassa on paljon ongelmakohtia, maksut viipyvät ja sisäsyntyinen byrokratia synnyttää kymmeniä sivuja paperia lähes vuoden viiveellä pienistäkin hankkeista. MTK:n metsäjohtokunta on päättänyt perustaa oman työryhmän, jonka tarkoitus on miettiä millä vuonna 2020 päättyvä Kemera-laki korvataan, kertoo työryhmän vetäjäksi valittu metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola.
  Minkälainen tuleva tukimuoto voisi olla? Tiirolan mukaan yksi vaihtoehto olisi perustaa järjestelmä verotuksen kautta tuleviin hyötyihin. Myös EU:n maaseutuohjelmista saattaisi löytyä perustaa uuteen järjestelmään.

  Hakukiellon taustalla uunituore Kemera-laki

  Maa- ja metsätalousministeriöllä on oikeus 18.4.2016 voimaan tulleen Kemera-lain muutoksen nojalla määräajaksi tai toistaiseksi määrätä Suomen metsäkeskus hylkäämään ministeriön päätöksessä mainitun päivämäärän jälkeen vireille tulevat tukihakemukset, jos tuen rahoitukseen tarvittavaa myöntämisvaltuutta ei ole enää riittävästi käytettävissä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 36)