Keskustelut Metsänomistus Suunnistustapahtuma metsään ilman lupaa Vastaa aiheeseen: Suunnistustapahtuma metsään ilman lupaa

Vastaa aiheeseen: Suunnistustapahtuma metsään ilman lupaa

Keskustelut Metsänomistus Suunnistustapahtuma metsään ilman lupaa Vastaa aiheeseen: Suunnistustapahtuma metsään ilman lupaa

mietiskelija

Meidän suunnistusseurassa maanomistajilta kysytään luvat kilpailujen järjestämiseen (muutamia satoja osallistujia). Samassa yhteydessä pyydetään lupa kuntosuunnistusten järjestämiseen (noin 100 osallistujaa) tulevina vuosina. Jokavuotinen kysely kuntosuunnistuksiin kaikilta maanomistajilta olisi isohko työ, koska jo muutaman kilometrin ratakin menee helposti  yli kymmenenkin maanomistajan alueelta.

Mikäli pysäköinti järjestetään esim. pihapiirin läheisyydessä tai vaikkapa kesantopellolla niin siihen kysytään tietenkin aina lupa.

Toimin itsekin ratamestarina ja pyrin välttämään reitinvalintoja, jotka kulkisivat hakkuuaukeiden ja nuorten taimikoiden läpi. Toki suunnistaja ei mielestäni edes voi merkittävässä määrin tuhota taimikoita. Tällaiset kohteet ovat itseasiassa suunnistuksessa epämiellyttäviä.

Jos sattuu kohdalle, niin menkää pyytämään kartta ja vaikkapa alan harrastaja mukaan opastamaan, niin voi syttyä kipinä mukavaan lajiin. Kahvitkin toivottavasti tarjotaan. Kiitos kaikille lajiin myönteisesti suhtautuville maanomistajille.