Keskustelut Metsänhoito Pellon kyntäminen ja kynnettyyn peltoon istuttaminen Vastaa aiheeseen: Pellon kyntäminen ja kynnettyyn peltoon istuttaminen

Vastaa aiheeseen: Pellon kyntäminen ja kynnettyyn peltoon istuttaminen

Keskustelut Metsänhoito Pellon kyntäminen ja kynnettyyn peltoon istuttaminen Vastaa aiheeseen: Pellon kyntäminen ja kynnettyyn peltoon istuttaminen

Pahkis

Itse olen tehnyt 3 pientä pellonmetsityskokeilua:

– Kaivurilla laikutus. Helppo istuttaa, ei juuri heinäyksen tarvetta. Korkeimmat kustannukset. Todella ikävä alue kävellä, en koskaan mene alueelle jos ei ole aivan pakko. Alue täynnä kuoppia. Puu kasvaa hyvin.

–  Kyntö, koko pelto. Glyfosaatti reppuruiskulla koko alueelle. Helppo istuttaa riveihin, helppo raivata jatkossa. Ei tuulituhoja mutta puut ovat aika ”pehmeästi” kiinni mutta pelto on hyvin tasoittunut. Alkuun kasvuun lähtö vei hetken (heinää).

– Käsin muokkaus kuokalla ja istutus. Sitä edelsi ”laikkuruiskutus” joten paikat oli helppo löytää (istutus elokuussa, sateinen vuosi). Alue oli pieni, koe. Kuuset juroivat pitkään ja ensimmäisinä vuosina heinäyksen tarve oli uskomaton (taimet tukehtuivat heinään monta vuotta, pientä tainta on vaikeaa löytää). En suosittele yhtään isommalle alueelle. Alue on nyt täysin tasainen kenttä ja puut kasvavat hyvin, 10 v ja 6m.

Kaikki tämä tapahtui käänteisessä järjestyksessä, eli ensin käsin ja lopuksi kaivurilla. Isolla auralla kynnetty pelto olisi nyt valintani, ja kemiallinen heinän torjunta useamman vuoden.