Keskustelut Harrastukset Pullotunkki avuksi puunkaatoon Vastaa aiheeseen: Pullotunkki avuksi puunkaatoon

Vastaa aiheeseen: Pullotunkki avuksi puunkaatoon

Keskustelut Harrastukset Pullotunkki avuksi puunkaatoon Vastaa aiheeseen: Pullotunkki avuksi puunkaatoon

Pienviljelijän poika

” Normaalimetsätyössä ei tarvitse kiiloja eikä tunkkeja, Kaatovähkäri isommille puille ja nostokoukku pienemmille – lähinnä siksi, että sahausrako ei mene kiinni. ”

Nyt ollaan melkein samaa mieltä, mutta … kiiloja tarvitsee JOSKUS ja kiila on muuten erittäin hyvä väline muussakin hommassa metsässä kuin pelkässä kaadossa ! Tietääkö Jätkä sen ?

……………………………………….

” Yhtä hyvin voisin väittää, että pistämällä 5000 kg painavan traktorin vaijerin päähän tulee lompakkotaljasta, joka on kiristetty vastakkaiseen suuntaan – kierrätystavaraa. Eipä vaijeritaljat / viputaljat ole sen huonompia – kevyempiä vain käsitellä. Venevinssikin on ihan käyttökelpoinen apuväline. ”

…………………………………….

Sehän nyt on selvä asia ! Venevinssi metsään ??? Oletko oikeasti testannut miten saat toimimaan ??? Kyllä se pitää kiinnittää pulteilla lankkuun tai johonkin, ei tule onnistumaan.  Itselläni laadukas Lincoln Hoist talja eniten käytössä ja jos ei voima riitä, niin jopa yli 6000 kg. voima lompakkotaljalla ja plokipyörällä ….. eli saattaa siinä traktorin tulla luisussa mukana 🙂

 

OK. Nyt lopetan turhan jaarittelun ja toivotan Jätkälle ja muille turvallisia kaatoja ja Hyvää Joulua