Keskustelut Metsänomistus Kannattaako metsätalous? Vastaa aiheeseen: Kannattaako metsätalous?

Vastaa aiheeseen: Kannattaako metsätalous?

Keskustelut Metsänomistus Kannattaako metsätalous? Vastaa aiheeseen: Kannattaako metsätalous?

Matti-x

Olipahan erikoisen hyvin tehty tuo opinnäytetyö! Monesti nuo insinöörityöt on sisällöltään ja kieleltään aikamoista kuraa, mutta tämän eteen oli käytetty ajatusta ja nähty vaivaakin.

Eipä tuon opinnäytetyön johtopäätös ollut kovin houkutteleva. Jos metsän hankintaan ei tarvitse sijoittaa penniäkään, voi metsässä puuhailulla tulla toimeen. Muuten se on sijoitettuun pääomaan suhteutettuna huonoa sijoitustoimintaa jonka tuottoon voi omalla työpanoksellaan vaikuttaa.

Jos pinta-alaa on valtavasti, voi raivaussahahommalla ja pottiputkella säästää pitkän pennin, mutta sellaisella pinta-alalla elelee ihan kivasti kun muuttaa itse kuluiltaan halvempaan maahan ja teettää työt ulkopuolisella. Tai antaa luonnon hoitaa.

Täällä lapissa tarvitaan varmaankin yli tuhat hehtaaria tuottavaa metsää että se vastaa opinnäytetyössä olevaa eteläsavon 250 hehtaaria. Tuhanteen hehtaariin tuottavaa metsäpinta-alaa pitää omistaa maata tuplasti. Sillä pääsee jo komeasti TOP-100 listalle

Toki kemera-tuet maksetaan hehtaaritaksoilla ja kun pinta-alaa vaaditaan enemmän, tulee kemeraakin enemmän. Mutta ei niillä kemera-rahoillakaan kuuhun mennä.

Ajatusleikkinä: Minkälaiseen tuloon voisi päästä itse tekemällä, isoilla hehtaarimäärillä ja pelkästään kemeralla ratsastamalla. Taimikonhoidon ja nuoren metsän hoidon tuet taskuun, puusto nurin ja kevyt muokkaus ja antaa uudistua luonnonsiemenellä. Ja kierto alusta.