Keskustelut Metsänomistus Apua veroilmoituksen tekemiseen? Vastaa aiheeseen: Apua veroilmoituksen tekemiseen?

Vastaa aiheeseen: Apua veroilmoituksen tekemiseen?

Keskustelut Metsänomistus Apua veroilmoituksen tekemiseen? Vastaa aiheeseen: Apua veroilmoituksen tekemiseen?

Planter Planter

” Auto on luonnollisesti ykstyistalouden auto, jonka kulut metsätalouskäytössä voi tämän ketjun mukaan vähentää todellisten kulujen mukaan. Arvon alennus 25 % vuodessa. Eka vuodelle jo 10000. Kyllä kelpaa ostaa uusi auto.”

Näin voi periaatteessa tehdä. Ostamalla uusi auto loppuvuodesta ja ajoittamalla kovat raivausurakat samaan ajankohtaan, voi hyvinkin laittaa 90% metsätalouteen. (10% kinkunhakumatkaan). Auto vaihdetaan tietysti joka vuosi, että saadaan maksimoitua metsätalouden tulos ja ajettua uudella autolla.

3. Yksityisauto metsätalouskäytössä

Myös metsänomistajan oman asunnon ja metsän välisistä matkoista aiheutuvat kustannukset vähennetään metsätalouden pääomatulosta todellisten kustannusten mukaisesti. Muun selvityksen puuttuessa kustannukset vähennetään Verohallinnon yhtenäistämisohjeen mukaisesti.

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisun KHO 3.8.2005 taltio 1914 (finlex.fi) mukaan asunnon ja metsän välisistä matkoista aiheutuneiden kustannusten vähentämistä ei metsätalouden pääomatulojen verotuksessa ole rajoitettu samalla tavalla kuin TVL 93 §:ssä on rajoitettu asunnon ja työpaikan välisten matkojen kustannusten vähentämistä ansiotulojen verotuksessa. Asunnon ja metsän välisten matkojen kulut vähennetään siten ilman omavastuuosuutta, eikä vähennyksen kokonaismäärälle ole säädettyä ylärajaa.

https://www.edilex.fi/verohallinnon_ohjeet/2015_1006.html