Keskustelut Metsänomistus Apua veroilmoituksen tekemiseen?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 114)
 • Apua veroilmoituksen tekemiseen?

  Metsänomistaja

  Tule tekemään sähköinen arvonlisäveroilmoitus OmaVerossa – me autamme! Saat apua sähköiseen ilmoittamiseen verotoimistosta kampanjapäivänämme 13.2. Mukaan tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai Katso-tunnisteen.

  Katso myös maatalousyrittäjän tai metsänomistajan veroinfo:

  https://www.youtube.com/watch?v=zk4xR1jkpH0

   

 • Metsäkupsa

  Täytyy kiittää Verohallintoa,on kehittynyt palvelemaan kanslaisia,eli veron maksajia.Siitä yksi osoitus on myös tällä palstalla yllä oleva veroinfo.

  Tolopainen

  Iloisena veronmaksajana olen tuonkin ilmoituksen jo tehnyt ja rahatkin tuli viikossa. Miksi tehdä ilmoitus vasta helmikuun lopussa. Pitäisi tuo valmis veroilmoituskin käydä täyttämässä. Veroinfot vain on turhan myöhään.

  jees h-valta

  Pääasiassa pimeänhämyssä rankakauppaa ja siihen verottajalta vielä lisälunnaat-ko? Miksi ei tekisi helmikuun lopussa? Kun kaikki on kuitenkin kirjanpito-ohjelmassa valmiina tulostettavaksi.

  Goofy

  Pidän metsänomistajille verokoulutuksia (tälle keväälle takana jo reilu 15 tilaisuutta) ja kukaan ei esimerkiksi ole selvittänyt oman auton km-kustannuksia. Yleensä käyttävät verottajan esittämää 0,24€/km, vaikka todellinen saattaisi olla 0,5-1€/km.

  Paljon muutakin vähennyksiä jää tekemättä.

  Aimo Jortikka

  Mites käsitellään metsäyhtiön maksama vahingonkorvaus? Meni firmalta vahingossa vajaa puoli hehtaaria naapurin hakkuussa munkin puolelta aukoksi mistä sovittiin sulassa sovussa kohtuullinen korvaus.

  Goofy

  6.2 kohtaan.

   

  A.Jalkanen

  Goofyllä hyvä verovinkki oman auton kustannusten selvittämisestä. Noihin ei kai kuulu suurin yksittäinen kuluerä – pääomakulut eli auton arvon aleneminen?

  Berza

  Millä perusteella Goofy voi vähentää matkakuluja tuollaisilla ”hinnoilla” ?

  Tolopainen

  Kun laittaa kilometrikulut ja todelliset kulut pitäisi riittää.

  Goofy

  Bertzalle: ihan verottajan esittämällä perusteella, josta tässä lainaus ”

  Yksityisiin varoihin kuuluvan auton tai muun kulkuneuvon metsätalouden harjoittamiseen kohdistuvasta käytöstä aiheutuvat kulut vähennetään todellisten kustannusten mukaisesti.

  Jos todellisten kustannusten selvittäminen ei ole mahdollista, arvioidaan vähennyksen määrä Verohallinnon yhtenäistämisohjeen mukaisesti.” Yhtenäistämisohjeen mukainen on se 0,24€/km.

  Annelille: Kyllä pääoman arvon aleneminen huomioidaan. Sen osuus varsinkin arvokkaammalla autolla on merkittävä. Vuosipoistona voi käyttää 25%:a. Auton käyvän arvon voi katsoa vaikka nettiautosta.

  Katsokaa tästä linkistä esimerkki oman auton kulujen laskemiseksi. Eli kaikki vuoden aikana autosta kertyneet kulut ja poisto yhteensä, ja summa jaetaan ajetulla kilometrimäärällä niin saadaan todellinen kulu.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 114)