Keskustelut Metsänomistus Metsän omistaminen OY:n kautta?? Vastaa aiheeseen: Metsän omistaminen OY:n kautta??

Vastaa aiheeseen: Metsän omistaminen OY:n kautta??

Keskustelut Metsänomistus Metsän omistaminen OY:n kautta?? Vastaa aiheeseen: Metsän omistaminen OY:n kautta??

Ranka-Antti

Kiitoksia kommenteista. Ei tainnut vielä löytyä yhtään metsäosakeyhtiötä oikeasti itse hallitsevaa joukosta, eli näkemyksiä jo saatiin, kokemuksia vielä puuttuu. Aloituksessani ajattelin että metsää ostaisi jo olemassa oleva OY joka sijoittaa omia varojaan ja metsä toimisi ns. säästöpossuna firmalle, joka sitten jakaisi pienellä osakeverolla aikanaan osinkoa. Jos ei metsärahoja OY:n osakkaalla/omistajalla ole valmiina plakkarissa eikä halua velalla ostaa niin joutuu todennäköisesti ottamaan isoa palkkaa firmastaan. Siitä tulee jo aika iso ero ostetaanko metsä 20% verotetulla yhtiön rahalla yhtiöön vai esim. 40-50% marginaaliverotetulla rahalla. Toki osingoistakin aikanaan veroa menee, mutta siirretty veronmaksu aina etu sijoittajalle.

A.Jalkanen arveli osakeyhtiötä perustettaessa menevän 4% varainsiirtoveron? Mitä tarkoitit? Ei perustettavasta osakeyhtiön osakepääomasta veroa peritä. Jos taas on jo metsää valmiina ja haluaa sen siirtää osuutta vastaan omaan tai jonkun muun firmaan, voi siirron tehdä käyvästä arvosta ns. apporttina eli vaihtaa omaisuutta osakeyhtiön osuuksiin eikä tästäkään mielestäni mene varainsiirtoveroa( täytyy tarkastaa..). Jos myy metsänsä firmalle tai firma henkilölle rahaa vastaan niin silloin vero tietty menee.

Itseä tuo OY:n metsä kovasti kiinnostaisi kun firma jo on ja 50v mittarissa jo rikki eikä todennäköisiä sukumetsänjatkajia lähipiiristä löydy. Firmalle ostettua metsää voisi sitten hyvällä omallatunnolla myydä eteenpäin kunnostettuna kun oma askel alkaa lyhentyä. Metsähommissa minimi elinikä pitäisi kait 150v olla.

Kyselen ja herättelen näitä asioita kun uusi alalla olen ja tuntuma tullut että vanhasta muistista ja varmaan käytännön sanelemanakin tehdään niin kuin on aina tehty.