Keskustelut Metsänomistus Metsän omistaminen OY:n kautta?? Vastaa aiheeseen: Metsän omistaminen OY:n kautta??

Vastaa aiheeseen: Metsän omistaminen OY:n kautta??

Keskustelut Metsänomistus Metsän omistaminen OY:n kautta?? Vastaa aiheeseen: Metsän omistaminen OY:n kautta??

Timppa

Jesse

Tilayhtymä on huono vaihtoehto.   Sehän edellyttää aina yksimielisiä päätöksiä.  Jos omaisuutta halutaan jakaa, niin sitten on kutsuttava maanmittari paikalle ja maksettava kalliisti.  Saattaa syntyä vaikeasti käsiteltäviä palstoja, ylimääräisiä teitä ja kulkurasitteita.

Yhteismetsän hallinnointi tapahtuu enemmistöpäätöksillä.  Mahdolliset perinnönjaot ovat vaivattomat.   Jos haluaa siirtää omaisuutta hiljalleen jälkipolville, homma on yksinkertainen

Tällä hetkellä tuloverotus suosii yhteismetsää, jonka vero% on 26,5.   Yhteismetsän jako-osuuksia ei oteta huomioon pääomatulojen veroja laskettaessa.  Tällä on merkitystä, jos on runsaaasti muita pääomatuloja.

Yhtymäosuus taitaa olla vakuusarvoltaan vähän parempi kuin vastaavan arvoinen yhteismetsäosuus.  Jos yhteismetsä ostaa lisämaata, niin sen vakuusarvo on sitten samanarvoinen kuin jakamaton tila.

Yhteismetsän ohjjesääntöön voidaan ottaa yhteismetsälle etuosto-oikeus, jos osuudet ovat siirtymässä lähipiirin ulkopuolelle kaupalla tai vaikkapa pakkohuutokaupalla.

Yhteismetsä voidaan jakaa kokonaan tai osittain osakaskunnan määräenemmistöpäätöksellä.

Tässä joitakin näkökohtia.