Keskustelut Puukauppa Tukin hinta 40 dollaria Vastaa aiheeseen: Tukin hinta 40 dollaria

Vastaa aiheeseen: Tukin hinta 40 dollaria

Keskustelut Puukauppa Tukin hinta 40 dollaria Vastaa aiheeseen: Tukin hinta 40 dollaria

JacktheRibber JacktheRibber

Nuorempi sahapatruuna kertoo sitten yrityksensä näkymistä:

”…Keitele Groupin sahainvestointi Alajärvellä etenee aikataulun mukaisesti ja kokonaan uusittu sahalinja starttaa näillä näkymin tuotannolliseen käyttöön elokuun lopulla. Keiteleellä on lisäkapasiteettiin ja tuottavuuteen investoitu viimeisen viiden vuoden aikana yli 80 miljoonaa euroa.

Usko tulevaisuuteen on vahva, vaikka konsultit kilpaa kertovat kysynnän kasvun tulevan alhaisen hinnan tuoteryhmistä rakennuskäytössä. Jalostava teollisuus on murroksessa, huippulaatuiset tyvitukkituotteet väistyvät ikkuna- ja oviteollisuudessa komponenttien tieltä ja insinööripuutuotteet valtaavat alaa rakennusteollisuudessa.

Yhtiömme jalostaa sahattavasta puusta puolet Keiteleen ja Kemijärven jatkojalostuslaitoksillaan. Kilpailu on kovaa, mutta huipputehokkaalla perustuotannolla tehty sahatavara ja yhtä tehokas jalostuskoneisto takaavat tuotteiden tasaisen kysynnän ja kilpailukyvyn. Oikeilla valinnoilla kannattavuuskin on kunnossa…”

Kyllä tässäkin on rivien välistä luettavissa mitä todellisuudessa haetaan: ”…huippulaatuiset tyvitukkituotteet…” Siinä tavarassa niukkuus jatkuu mikäli puuntuottajat eivät pane holtitonta sorkkaeläinlaidunnusta viimein aisoihin.