Keskustelut Metsänhoito Hirvituhot: Koivua ja mäntyä ei uskalla istuttaa, isojakin havupuita kalutaan Vastaa aiheeseen: Hirvituhot: Koivua ja mäntyä ei uskalla istuttaa, isojakin havupuita kalutaan

Vastaa aiheeseen: Hirvituhot: Koivua ja mäntyä ei uskalla istuttaa, isojakin havupuita kalutaan

Keskustelut Metsänhoito Hirvituhot: Koivua ja mäntyä ei uskalla istuttaa, isojakin havupuita kalutaan Vastaa aiheeseen: Hirvituhot: Koivua ja mäntyä ei uskalla istuttaa, isojakin havupuita kalutaan

suorittava porras suorittava porras

”…ja monet metsästäjätkin ehkä luulevat, että hirvikanta olisi pienentynyt reippaasti, kun niin lehdissä lukee”

..ja siellä yksi luulee , että ei olisi pienentynyt.

Uskon metsästäjillä olevan riittävä tuntuma tilanteeseen omilla alueillaan. Itse ovat lähettäneet tiedot , joiden pohjalta arviot on tehty. Päiväkohtaisten havaintojen määrän aleneminen ja vasojen suhteellisen osuuden pieneneminen johtavat ajatuksia siihen suuntaan , että hirvikanta on alentunut  .

Sitten tähän ampumatouhuun. ..

Otin keskusteluun kokeneen ampujan ja valmentajan määritelmän siitä , milloin voi olla kohtuullisen varma siitä , että laukaus lähtee juuri oikeaan osoitteeseen . Ampujan painon verran luoteja tauluun vuodessa tarkoittaa n. 10 000 laukausta tai enemmän vuositasolla. Osa metsästäjistä ei ammu edes promillea kyseisestä määrästä .Taitaapa suurimmalla osalla jäädä alle prosentin tasoon. Voi olla , että pakollisten kokeiden välillä ei ammuta laukaustakaan. Koetilaisuus ei ole aseen kohdistustilaisuus . Siellä tekniikan tulee olla kunnossa ja ampujalla riittävä määrä harjoittelua takana , jotta kohteeseen myös osutaan.

Vaikka  ampuminen MJO:n mielestä on helppoa , se ei sitä valitettavasti kaikkien kohdalla ole . Ei riitä , että on halua . Pitää olla myös kykyä.Ihmisen kyky ajatella ja toimia muuttuu metsästystilanteessa . Kohmeiset sormet ja jännityksestä kahtasataa takova sydän pudottavat suorituksen tasoa melkoisesti . Perehtyminen asioihin ja riittävä harjoittelu parantavat tilannetta , mutta huono päivä voi sattua kokeneellekin.

Joku kritisoi metsästysseurojen asettamia koeaikoja tuleville jäsenilleen. Koeaika on tarpeen tulokkaan perehdyttämiseksi lajiin ja metsästysalueisiin . Samalla on mahdollista karsia porukasta pois ne henkilöt , joille metsästys ei ole sopiva harrastus . Uskon maanomistajienkin olevan tyytyväisiä siihen , että heidän maillaan liikkuu vain asiansa osaavia ja tervepäisiä metsästäjiä.