Keskustelut Metsänomistus Tontilta luvatta kaadetut puut Vastaa aiheeseen: Tontilta luvatta kaadetut puut

Vastaa aiheeseen: Tontilta luvatta kaadetut puut

Keskustelut Metsänomistus Tontilta luvatta kaadetut puut Vastaa aiheeseen: Tontilta luvatta kaadetut puut

Torpanpoika

Seuraavassa on tapaukseni, jossa on osallisena ainakin seitsemän eri henkilöä ja rajapyykkien hävittämisiä on viisi kappaletta.

Naapurimme metsässä eräällä pörssiyhtiöllä oli hakkuuoikeus. Se hakkasi viime keväänä Tapani-myrskyn kaatamia puita, jolloin metsurit ajoivat rajapyykin ylitse jollain koneella ja pyykki peittyi maan sisään.

Kesällä tuli kaksi leimikon merkitsijää. He eivät löytäneet rajapyykkiä ja käyttivät gps:ää. Seurauksena he merkitsivät meidän tontillemme. Toisella rajaviivalla he merkitsivät rajaan mutkan tonttimme puolelle.

Sitten puut kaadettiin meidän puoleltamme kahdesta eri paikasta. Puun kaatajat ajoivat vielä toisenkin rajanpyykin (merkityn) ylitse hävittäen sen näkyvistä.

Löysin pyykit metallinpaljastimen avulla. Ilmoitin metsäyhtiölle, että meidän puitamme on kaadettu. Leimikon merkitsijät kävivät paikalla uudelleen ja merkitsivät löytämäni rajapyykit, mutta jättivät poistamatta puussa olevan väärän merkin.

Yllätys oli melkoinen kun seuraavaksi tonttimme äestettiin metsä-äkeellä. Jälleen peitettiin rajapyykit ajamalla niiden (molemmat merkittyjä) ylitse.

Eikä tuossa vielä kaikki vaan taimikonhoitajat ajoivat pihanurmikollamme kahteen kertaan autolla. Samassa yhteydessä vietiin puuvajasta kirves. Taimikonhoitajilla ei kuulemma pitänyt olla mitään tekemistä tontillamme edes.

Lisäksi tie ja sen alitse kulkeva siltarumpu rikottiin. Metsäyhtiö on sen hoitanut kuntoon. Ehkä siksi, että tien omistajana on sen asiakas.

Nyt on tontti uudelleen mitattu ja rajapyykit jälleen selvät. Metsäyhtiö maksoi Maanmittauslaitoksen kustannukset.

Äestyksestä olen saanut korvaukset. Auki ovat äestyksessä hävitetyn pienpuuston korvaukset ja tukkipuiden kaadosta maksettavat korvaukset.

Uskon että pääsemme niistä sovintoon ilman oikeudenkäyntiä, koska olemme niin lähellä toisiamme. Kävin neuvottelemassa yhtiön pääkonttorissa ja selitin mitä on tapahtunut. Eiväthän ne tiedä todellisuutta, koska kentällä toimivat eivät kerro virheistään.