Keskustelut Metsänomistus Tontilta luvatta kaadetut puut

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 36)
 • Tontilta luvatta kaadetut puut

  Mhy kaadatti oman merkkausvirheensä vuoksi meidän omakotitalotontilta 24 puuta (7,13m3). Talo sijaitsee taajamassa kaava-alueella (tontti 2000 m2).

  Kuusitukkia 5,13 m3
  Kuusikuitua 1,43 m3
  Lehtikuitua 0,57 m3

  Minkä suuruisella kertoimella puun hintaan olisitte tyytyväisiä?

 • jees h-valta

  Aina pitää olla tyytyväinen kun joku kaataa puut tontilta ettei tarvii itse alkaa reuhuamaan. Kyllä ne hinnan tietää mitä puusta kuuluu maksaa.

  Gla Gla

  Juu, vahingosta vastuullinen onkin hyvä taho korvaussummaa määrittelemään.

  Hintaa ei kaavatontilla varmaankaan voi laskea tavanomaisesta puun hinnasta. Kyse on mielestäni vahingonkorvauksesta, jossa huomioidaan kaadosta aiheutunut maisemallinen haitta yms. asiat. Ainakin kun urakoitsija kolhii työman yhteydessä kunnan mailla olevia puita, korvaussummat ovat paikasta riippuen pahimmillaan tähtitieteellisiä.

  Visakallo Visakallo

  Minkälaisen haitan puiden kaato on teille aiheuttanut?
  Miksi puita kaadettiin?
  Onko rajanaapurinne tonttimaata vaiko metsämaata?
  Tiesittekö hakkuusta etukäteen?
  Siirsittekö itse hakkuun rajamerkit omalle puolellenne?

  Member701

  1. milloin kaataminen tapahtui?
  2. suorittiko työn moto vai metsuri?
  3. mitä puulajeja olivat kaadetut puut?
  4. mikä oli tukin ja kuidun osuus puutavarasta?
  5. vietiinkö puut välittömästi pois hakkuualueelta?
  6. miten vahingontekoa / varkautta on selvitetty toimestanne?

  oikeudenmukaistako

  Olemme kohtalotovereita.

  Lue ensiksi tästä samasta” Muuta metsästä” osiosta ketju ( tällä hetkellä s. 3 ) Luvaton puunkaato 2200 m2 kesämökkitontilla.

  Älä luota tekijöiden kertoimiin tai selityksiin siitä, miten lasketaan tapahtunut vahinko. Kerromme kohta lisää, miksi.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyse ei oikeastaan ole nyt kertoimista, joilla puista maksettaisiin. Tietysti teille pitää maksaa myös puiden hinta, mutta varsinaisesti vahingonkorvaus määräytyy muuten.

  Vaikea asia, kun vielä MHY on korvausvellisena ei ole omalla pakkakunnalla puolueetonta vahingonarvioijaakaan.
  Toisaalta maisemahaitan määrittelyyn tarvitaan muuta kuin metsäalan asiantuntemusta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jees H-valta ja Visakallo eivät näköjään ymmärrä asiallisesta käytöksestä mitään.
  Onneksi se härskein kirjoitus edes poistettiin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  oikeudenmukaistako

  Taneli on oikeassa. Mutta vielä vähän näistä metsämiesten rakastamista kertoimista esimerkki meidän tapauksestamme.

  Ensimmäinen yhteydenotto meiltä puut varastaneen metsäyhtiön puolelta oli seuraavanlainen. Ronskisti: ” Maksamme puut kaksinkertaisella hinnalla. Ja paperit tulivat juuri pöydälleni. Näyttää olevan 4,5 m3 kuitupuuta.”

  ” Mutta olemme löytäneet kaksi kantoa lumihangen alta ja niiden halkaisijat ovat 39 cm ja 27 cm. Ovatko nämä firmassanne kuitupuuta? Lisäksi nyt ei olla metsässä vaan tontilla. ”

  ” Ööö, noo joos sitten metsäkeskus mittaisi ne puun kannot, kun lumet sulaa. Mutta emme ole vahingonkorvausvastuussa tapauksessanne eikä meidän tarvitsisi edes puita maksaa. Olemme toimineet huolellisesti ja hyvien tapojen mukaisesti. ”

  ” Tämä on teidän firmallenne pikku juttu mutta meidän perheelle iso asia.”

  ”Niiin kuin totesin, emme ole vahingonkorvausvastuussa. Ja motoyrittäjän vakuutusyhtiö on ilmoittanut, että jos haluatte sieltä korvauksia, on teidän haastettava motoyritys oikeuteen.”

  Tämä keskustelu käytiin pari viikkoa tapahtuneen jälkeen. Olimme ottaneet niin paljon tapahtumien kulusta selvää, että tiesimme toimitusjohtajan valehtelevan jokaisesta sanomastaan asiasta. Olimme jo onneksi hankkineet asianajajan, joka yritti lähestyä tekijöitä neuvottelemalla. Mutta järkipuhe ei näihin tekijöihin tehonnut.

  Nyt kertoimesta: 2 x 150 e= 300 e. Sen olisimme suosiolla saaneet eli reilu 2 e / kaadettu puu.

  Jotta olisi päästy siihen summaan, jonka asiantuntija on meille oikeudessa pitävästi puiden arvoksi arvioinut ja toimii rikosjutussa todistajanamme, olisi toimitusjohtajan kertoimen pitänyt olla 100. Tästä lisää myöhemmin.

  oikeudenmukaistako

  Sentteri:
  1. Varustaudu siihen, että sinulle valehdellaan. Jos ei valehdella nyt, niin kohta valehdellaan. Ota kaikki kirjallisena paperille.
  2. Ota paljon valokuvia eri puolilta tapahtumapaikkaa. Etsi vanhoja valokuvia, joissa puut näkyvät. Ota vertailukuvat nyt, kun puut on kaadettu.
  3. Merkitystä on esim. sillä, miten laajalta alueelta puita on kaadettu, onko piha hoidettu, mitä puita kaadettiin, tonttisi vieressä saa olla metsää,sillä ei ole tietojemme mukaan niin suurta merkitystä.
  4. Selvitä kiinteistösi arvo ennen vahinkotapahtumaa. Sillä on merkitystä mahdollista maisemahaittaa määritettäessä.
  5. Lue maanmittauslaitoksen julkaisut 93 ja 99. Molemmat löytyy netistä. 93 on nimeltään Korvaussuositukset kiinteistövahingoissa. Tämän julkaisun ajantasaiset ohjeet on koottu arviointi ja korvaukset- tietovarastoon, joka löytyy osoitteesta http://ak.maanmittauslaitos.fi/2012/
  Ja sieltä kohdasta puutarha ja tonttimaa, koristekasvillisuuus, puut. Sieltä löytyy tekstistä klikkaamalla ( esim. Pihapuiden) valmis korvaustaulukko.
  Koska sinulla on rakennettu tontti, puiden arvo määräytyy piha- ja koristekasvillisuuden mukaan. Niissä käytetään sitten, riippuen ympäristöstä, erlaisia kertoimia.
  99 on nimeltään Maisemahaitoista ja niiden käsittelystä maanmittaustoimituksissa. Tässä tutkimuksessa on selvitetty maisemahaittojen vaikutusta kiinteistön arvoon. Taustana on n. 400 kiinteistön osalta eri oikeusasteiden antamat oikeusratkaisut.
  6. Hanki asianajaja. Tarvitset hänet joka tapauksessa asian sopimista varten. Soita asianajotoimistoihin ja kysy, onko kokemusta luvattomasta puiden kaadosta. Se on erityisala. Älä mene toimistoon käymään, siitä voi tulla lasku.
  Jatkuu

  Visakallo Visakallo

  Metsäyhtiön ensimmäinen yhteydenotto oli vastuukysymysten suhteen asiallinen. Korvausten suuruus on taas neuvottelukysymys. Veikkaan toteutavaksi kertoimeksi 10-20.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 36)