Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka Vastaa aiheeseen: Vihreiden metsäpolitiikka

Vastaa aiheeseen: Vihreiden metsäpolitiikka

Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka Vastaa aiheeseen: Vihreiden metsäpolitiikka

Taiki

”ei ilmaston kannalta ole ratkaisevaa, kuinka nopeasti hiiltä pystytään sitomaan kasvustoon, vaan kuinka PALJON sitä on sitoutuneena”

Tuo sitoutuminen juuri on asian ydin.

Jos pelkkää metsätaloutta katsotaan hiilitase on kokonaisuutena kutakuinkin +- nolla, edellyttäen että hakkuun jälkeen huolehditaan alueen uudistamisesta. Tämä siksi että hiiltä vapautuu yhdellä alueella ja tase on vahvasti sitoutumisen puolella toisaalla.

Sitoutumista ei tietenkään tapahdu jos hakkuun jälkeen alue kasvaa pelkää heinikkoa tai se otetaan muuhun kuin metsätalous käyttöön, esim. tien pohjaksi, sähkölinjaksi tai kaupunki rakentamiseen.

Se sitoutunut hiili jota vapautetaan on sitoutunut fossiilisiin polttoaineisiin, öljyyn ja kivihiileen. Niiden käytöstä vapautuvan hiilidioksidin sitomiseen ei maapallolla ole mitään keinoa. Metsätalouden kontolle tuota tehtävää ollaan kyllä työntämässä, mutta mittaluokat ovat sellaisia ettei tule millään onnistumaan.

Fossiilisten polttoaineiden käytön määrä on kaiken a ja o. Kaikki muu on näpertelyä. Mutta kun sillä nissanilla on niin kiva kurvata ties minne ja kerrostalon patterista on kiva saada kivihiililämpöä.