Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka Vastaa aiheeseen: Demarien metsäpolitiikka

Vastaa aiheeseen: Demarien metsäpolitiikka

Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka Vastaa aiheeseen: Demarien metsäpolitiikka

Planter Planter

Huonosti tässä tulee käymään.

Ennen teollisuuden kilpailukykyä pidettiin yllä devalvaatioilla. Välillä tehtiin jopa 30% devalvaatio kerralla tai useampi pieni peräjälkeen. Hinnat nousivat vähitellen samalla määrällä, eli palkan ostovoima heikkeni vastaavasti. Sitten nostettiin palkkoja…ja kaikki olivat tyytyväisiä, kun palkat nousivat reippaasti. Kun tilanne tasaantui tehtiin uusi devalvaatio.

AY-liike on jämähtänyt 80-luvulle, eikä suostu ymmärtämään, että euroon liittymisen jälkeen itsenäistä valuuttapolitiikkaa ei voi käyttää. Jos jäädään jälkeen kilpailijamaista, on tehtävä ”sisäinen devalvaatio”, jos muulla tavoin ei kustannuksia pystytä laskemaan kilpailijamaiden tasolle (esim. energian hinta, sähkön hinta, teollisuuden verotus ym), niin pitää laskea palkkoja.

Palkkojen laskeminen on aivan käsittämätön ratkaisu AY-liikkelle vaikka devalvaatio oli aikanaan vaikutuksiltaan samanlainen. Meitä on kurmuutettu tarpeeksi!

Veroja voidaan tietysti nostaa, mutta se laskee ostovoimaa ja luo entisestään painetta nostaa palkkoja ja siten kustannuksia ja taas kilpailukyky heikkenee. Eikä auta vain rikkaiden verojen nosto. Rikkaita on kuitenkin niin vähän, että vaikka heidän verotuksensa olisi 80%, se ei tunnu valtion kassassa, verot pitää kerätä suurilta joukoilta  ja samoin leikkaukset pitää tehdä sieltä missä kulut ovat suurimmat miljardiluokkaa, koulutus, terveydenhoito, eläkkeet jne.

Haasteellinen tilanne Rinteelle. Todennäköisesti joutuu lisäämään ulkomaista velkaa reippaasti ja kun korot alkavat nousta täytyy ottaa lisää velkaa, niin Kreikan demaritkin jonkin aikaa tekivät ja sitten leikattiin palkkoja ja eläkkeitä 50%.