Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,285)
 • Demarien metsäpolitiikka

  Otetaan uusi viestiketju, ettei mene sekaisin vihreiden kanssa.

  Rinteen möläytyksen tulkitsen niin, että kiinteistövero on pois laskuista. Jos metsien hakkuita ei saa lisätä, ei verorasitustakaan voi lisätä. Aiemminhan on esitetty, että veron saisi vähentää puun myyntituloista, jolloin aktiivisen metsän hakkaajan verot ei lisääntyisi. Toisaalta jos ei hakkaa ja sen sijaan varastoi hiiltä, ei sitäkään ole loogista ylimääräisellä verolla palkita. Miksiköhän Rinne ei patista metsänomistajia käyttämään jalostettua taimimateriaalia, lannoittamaan metsiä ja huolehtimaan raivauksista ja harvennuksista oikea-aikaisesti, jotta saisimme lisää kestävästi tuotettua uusiutuvaa raaka-ainetta? Siksikö, että ilmastoasiantuntijat ovat ottaneet huonolla menestyksellä metsätalousinsinöörin roolin ja niitä kannattaa opposition populismin paineessa peesata?

 • tamperelainen tamperelainen

  En ole kyllä ns ilmastoasiantujoiltakaan kuullut metsäkasvatusoppeja.Jotkut Vihreät ovat paljastaneet tyhmyytensä.Harvennushakkuut ei ole ollut hanskassa eikä järeän metsän kasvatuskuviot.Rinteelle metsä on vain verotuskohde,ei Anttia kasvuasiat kiinnosta

  mehtäukko

  Tämä ketju saattaa sotkeutua toiveesta huolimatta, sillä onko sillä vihervasemmistolla eroavuuksia? Politiikan sössintää josta toisella hurmoksellinen viherkauhtana päällä hyökkäilyssä toisten omaisuusosien kimppuun, toisella meille – sulle…

  Rane2

  Niin,kun halutaan rajoittaa hakkuita niin miten se käytännössä tehdään?Avohakkuukielto vai avohakkuuvero?Kiinteistöveroahan on suunniteltu nimenomaan kannustamaan hakkuisiin huononkin hinnan aikana.Onko palstan demareilla hyviä ideoita?

  Aimo Jortikka

  Paperimiehetkin on viime vaaleissa äänestänyt pääosin persuja eduskuntaan.   Voi olla että nyt palaavat takaisin demareiksi kun persupuoli on sekasin. Ehkä Rinne sitten alkaa ymmärtämään että metsien hakkuu tuo työmiehillekin työtä ja toimeentuloa.

  Gla Gla

  Suomen ilmastopanelin pj Markku Ollikainen: ”Missään tapauksessa ei pitäisi ruveta tekemään puusta biopolttoaineita, se pitäisi unohtaa viimeistään nyt.

  Ollikainen ehdottaa lisäksi, että metsänomistajille alettaisiin maksaa hiilikorvauksia, jotta he antaisivat puiden kasvaa vanhemmiksi.”

   

   

  harrastelija harrastelija

  Jossakinhan kasvuvaiheessa se parhaan kasvun m3/ha on. Noin lonkalta tuntuu, että hoidettu 02-03 metsän kasvu on roheinta, päätehakkuun lähestyessä isompi metsä, mutta harvempi, tipahtaa m3/ha vertailussa – lannoituksella voisi sitäkin hiukan jatkaa.  Lopulta vanha metsä alkaa riutua päästölähteeksi.

  harrastelija harrastelija

  Tänään Biometsäpäivillä opin yhden arvoituksen; – mikä suomalaisilla miehillä on suurempi kuin afrikkalaisilla ?

  Rane2

  Pankkitili?

  Tolopainen

  Rinne sanoi että hakkuita ei voi lisätä. Tarkoittaa että työpaikkojen lisäys ei heitä kiinnosta eikä tulot joilla  yhteiskunnan toimet rahoitetaan. Näin sanoo mies joka ei ole tehnyt päivääkään työtä ja on aina elänyt julkisilla varoilla. Paitsi sen lyhyen ajan kun oli Veikko Sinisalon autokuskina. Rinne on hyvä esimerkki miten ay mafia voi nostaa puhevammaisenkin henkilönkin puolueen puheenjohtajaksi kun on tarpeeksi härski ja röyhkeä. Verkkosukka nainen lensi kuin leppäkeihäs pois tieltä. Nyt tuo politiikka näkyy ja tuntuu massa on käynnissä poliittinen lakkoaalto. Eikä työttömien etu pahemmin kiinnosta. Vihervasemmisto on vaarallinen yhdistelmä Suomen taloudelle tarkoittaisi niin suurta epävakautta että investoinnit pysähtyisivät kuin seinään.

  Rane2

  Jos aikoo pääministeriksi niin hyvä ohje on että ajattele mitä sanot ettei tule sanotuksi mitä ajattelee.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,285)