Keskustelut Metsänomistus Kemera vai verotus Vastaa aiheeseen: Kemera vai verotus

Vastaa aiheeseen: Kemera vai verotus

Keskustelut Metsänomistus Kemera vai verotus Vastaa aiheeseen: Kemera vai verotus

tsto

Sekö autuaaksi tekee jos lopetetaan maatalouden tukeminen? Se on sen elinkeinon loppu saman tien sitten. Tuet alunperin tuli vuonna 1995 kun ruuan hinta unionissa pudotettiin alas keinotekoisesti jotta kuluttaja saisi sen kaupasta puoleen hintaan. Jostain syystä ei tee mieli vetää paistinpannulle brasilialaista nautaa taikka saksalaista possua taikka kaataa lasiin liettualaista maitoa. Saattaahan se halpaa olla mutta jotenkin tuntuu että haluan tukea kotimaista tuotantoa jotta saan syödä puhdasta ruokaa. Nuo ulkomaiset ei oikein vakuuta.

Toisekseen jos tukien poistolla ajetaan maataloustuotanto alas niin ei se siihen lopu että maajussit on kortistossa. Täältä loppuu aika lailla työpaikoja logistiikassa, jalostuksessa, kaupassa, konetuotannossa ynnämuussa. Se on pitkä rivi työttömyysjonossa sitten, itseni mukaan lukien. Olenhan alkutuotannon välillisesti työllistämä henkilö. Taitaa pian palaa enemmän rahaa kuin maataloustuki on.

Ja miksi sitten tukea esim telakkateollisuutta? Samalla logiikalla ne kiinassa tekee paatit halvemmalla. Miksi niitä tukivaroin pitää täällä tehdä? Vähemmän telakalla on väkiä töissä kuin alkutuotannossa.

Ja miksi sitten pitää tehdä velkasaneerauksia? Ei muutako nurin vain konkurssikypsät tapaukset. Mitäs nuita yhteiskunta rahoittamaan.

Ja samaa rataa sitten kaikki muukin vain. Tässä oli vain pari esimerkkiä. Ihan vihaksi pistää kun yhtä elinkeinoa kurmootetaan joka puolelta. Suomen maataloushan se on itämerenkin pahin saastuttaja. Miksi sitten perämeri on puhdas vaikka sinne laskee karjatalousvaltaisilta alueilta monta jokea?

Muutetaan vain kaikki kehäkolmosen sisäpuolelle. Siellähän ne vihreät tuottaa saatuttamatonta energiaa kivihiilella.

Ugh. Olen puhunut.

Ei mulla muuta.