Keskustelut Metsänomistus Myel vakuutus Vastaa aiheeseen: Myel vakuutus

Vastaa aiheeseen: Myel vakuutus

Keskustelut Metsänomistus Myel vakuutus Vastaa aiheeseen: Myel vakuutus

tervas tervas

 

Neuvostoliiton aikainen systeemi. MYELin puolella byrokraatti asettaa työtulon hehtaarien mukaan riippumatta työn määrästä.

Laki mahdollistaa myel jouston, soisi tätä käytettävän. Oikeuskäytäntö näyttää puuttuvan, työtulosta ei ole väännetty lainkaan, toivottavasti nyt herätään epäkohtiin.

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20061280#O1L2P9:

17 §
Kasvullisen metsämaan työtulo

….

Kasvullisen metsämaan työtulo määritellään 1 momentissa tarkoitettua perustyötuloa suuremmaksi, jos maatilatalouden harjoittaja osallistuu tavanomaista suuremmassa määrin metsän hakkuutöihin, on erikoistunut metsätalouden harjoittamiseen, panostaa tavanomaista enemmän metsänhoitoon, jos maatilatalouden harjoittajan työpanos viljelmän metsätaloudessa muuten on tavanomaista suurempi tai muu näihin verrattava syy niin edellyttää.

Työtulo määritellään 1 momentissa tarkoitettua perustyötuloa pienemmäksi, jos metsän hoitotyöt on sopimuksella tai muuten annettu muiden tehtäviksi, maatilatalouden harjoittaja tekee työtä metsässä epäsäännöllisesti, maatilatalouden harjoittaja asuu kaukana tilalta, metsä sijaintinsa vuoksi on erittäin huonotuottoinen tai muu näihin verrattava syy niin edellyttää.