Keskustelut Metsänomistus Myel vakuutus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 138)
 • Myel vakuutus

  Soittelivat melalta. Pitäisi alkaa maksaa eläkevakuutusta.

  Metsiä olen ostanut itselleni eläketurvaksi. Nyt pitäisi maksaa Itse hankitusta eläketurvasta eläketurvaa. Tuntuu aika naurettavalta.

  Maksua pitäisi maksaa 1500€ vuodessa, 25 vuotta. Eläkeikä on laskennallisesti yli 66 vuotiaana.

  Jotta saan rahani takaisin, pitäisi elää lähes 80 vuotiaaksi. On merkillistä, jos ei itse eläketurvaa halua, pakotetaan hankkimaan. Rahalle olisi tuottavampiakin kohteita.

  Onko muille soiteltu asiasta? Menee kuulemma niin, jos en suostu, pakotetaan.Onko kellään vinkkiä, mihin voi vedota, jos ei halua eläketurvaa? Kyse on vain metsistä, en ole viljelijä.

  Aikoivat tutkia tarvittaessa verotuksen, miten paljon vähennyksiä, koskien omaa työtä. mm.hankintakaupat, työ-asut ym. Josta voi arvioida oman vuosityön määrän. On tämä melkoinen gestapo!!!

 • anttik anttik
  Planter Planter

  https://www.metsalehti.fi/artikkelit/metsanomistajien-elakevakuutukset-syyniin/

  Jos ei ole itse työskennellyt metsässään tai työtulo on alle 3800€ / v, ei pitäisi olla pakollista vakuuttamista:

  ”Metsänomistaja

  Metsänomistajan vakuutusvelvollisuus pitää selvittää, jos hänellä on metsää Etelä-Suomessa vähintään 50 hehtaaria, Keski-Suomessa 75 hehtaaria tai Pohjois-Suomessa 100 hehtaaria.

  Metsänomistaja vakuutetaan, jos hän työskentelee metsässään niin, että hänen MYEL-työtulonsa arvioidaan olevan vähintään 3 828,13 euroa vuodessa (v. 2018). Myös yrittäjän tekemät hoito- ja hakkuutyöt vaikuttavat vakuuttamiseen. Metsästään hoitosopimuksen tehnyt metsänomistaja voidaan myös vakuuttaa.”

  Se on ihan edullinen vakuutus, koska valtio maksaa puolet vakuutusmaksusta. Tavallisena ei maa-metsätalousyrittäjänä jouduin maksamaan samasta työtulosta tuplamäärän.

  Niin ne tilanteet vaihtelevat, itse siirsin mahdollisimman suuren osan eläkevakuutusmaksusta Yel puolelta Myel puolelle, jotta sain vakuutusmaksuja alas.

  hatelo

  Ja kannustavalla asenteella lupasivat soitella… Työtä kuulemma vakuutetaan, ei hehtaareita. Taitaa vaihtua puolue!

  Tolopainen

  Edullinen vakuutus kannattaa ehdottomasti ottaa, valtio kompensoi vakuutusmaksuja. Eläkevakuutusmaksut kannattaa vähentää ykköslomakkeella palkkatulosta.

  hatelo

  Minä en keksi mitään syytä miksi palkkatyöläinen sitoisi omia rahojaan kiinni jonnekkin eläkevakuutukseen 70 ikävuoteen asti, kun ehtii todennäköisesti kuolla ennen kun niistä pääsee nauttimaan. Parempi ois nekin rahat sijoittaa rahastoihin, osakkeisiin, asuntoihin, lisämetsään tms. jonka voi itse halutessaan realisoida. Käsittämätön poliisivaltio. Metsät toimii itse eläkevakuutuksena.

  wanhajätkä

  Mikä puolue on Mela? Myel vakuutus on lakisääteinen. Viljelijöiltä sen ottamista on valvottu iät ja ajat. Pelkästään metsätalouden harjoittajia ei ole valvottu tähän saakka. Maksu perustuu pelto ja/tai metsähehtaareihin. Eri kertomet eri puolilla Suomea. Maksun ja sitämyöten eläkkeen suuruus on määrätty laissa.

  Vain todella tollo on pahoillaan tuosta eläkevakuutuksesta. Onhan se ylivoimaisesti edullisin maksaa verrattuna muihin eläkkeisiin. Yel on taas se kallein.

  Kun aloitin ensimmäisen Oy yrittämisen olihan se vaikeeta aikaa. Olin muka käsittävinään että Myel eläketurva on minulle riittävä. Tiesin kyllä toisin. Mutta kun aloittavalle ei oo ylimäärästä.

  Meni kolme vuotta. Kyselyt tuli eläketurvasta. Vastasin että onhan mulla Myel. Ei riitä. Tulipa yllätyksenä 160 000 kerralla maksuun minun ja vaimon eläkkeitä. Onneksi sillon -94 yritys oli lähtenyt kiitolaukkaan ja sain sen maksettua ku suomisikarin.

  Maksoin Myeliä ihan niin tappiin ku laki määräs ja Yeliä niin vähän ku pystyin. Ohje siihenki löyty…vähintään työtulosta jota parhaiten palkattu työntekijä saa. Kai nykyisin sama.

  Yritystä miettivän on muistettava että Yel kaatuu pakollisena kuluihin.

  Se viljelijän sosiaaliturva ei ole riittävä muuta kuin ituniskoille.

  Voi käydä niin että työkyky menee ennen aikojaan ja joudut eläkkeelle. Niin kävi mulle. Eläkkeeni on vaatimaton, varmasti pienempi kuin keskimäärin. Olin siihen kuitenkin varautunut.

  Varmasti yllätys vasemmistolaisille että jonkun on itse maksettava eläketurvansa. Duunarillehan se tulee ku manulle illallinen. Toki hän on sen ansainnut mutta kuka maksanut….

  rakentaja

  Maatalouden puolella määräytyy maksu mm. viljeltyjen peltohehtaarien mukaan, Melan mielestä myös kesantopellot lasketaan viljellyksi pinta-alaksi.

  Planter Planter

  Ei tavallinen yrittäjäkään pääse eroon eläkevakuutuksesta perustelemalla, että sijoitan rahani muualle enkä tarvitse eläkevakuutusta.

  Vertailun vuoksi, tällaista Yel-maksua on tullut maksettua (pakollinen). Taivas aukesi ja pääsin puolta halvemmalla, kun sain sumplittua maksuja Meyl-puolelle.

  https://www.uusisuomi.fi/raha/203047-33-vuotias-yrittaja-selvitti-elakkeensa-ja-jarkyttyi-maksan-nyt-440-eukk-saan-69

  wanhajätkä

  Joo ja EU määrää että osa pelloista täytyy olla kesannolla tai nurmella. Onneksi ei kuitankaan tartte pakkoviljellä

   

  wanhajätkä

  Minusta se metsänomistaja joka vastustaa Myeliä on tyhmä

  Olemme Pohjois-Suomessa  Myel raja täällä on 100ha. Pojalla oli himppu alle sata. Iloinen ku ei tarvii maksaa. No olin erimieltä. Samalla alueella oli varsin edullinen 170 ha tila. Halu ostaa oli. Otti yhteyttä Melaan. Joudunko ottaan Myelin….joo periaatteessa kyllä mutta valvotaan vaan aktiivi viljelytiloja. Nyt on sitte politiikka sillä puolen muuttunu. Ihan hyvä. Poika osti sen tilan ja jonku muunki ja maksaa eläkettä Myeliinkin vaikka on hyvin toimeentuleva virkamies. Nuuka, piereeki sisäänpäin…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 138)