Keskustelut Metsänomistus Metsään piste fi Reply To: Metsään piste fi

Reply To: Metsään piste fi

Keskustelut Metsänomistus Metsään piste fi Reply To: Metsään piste fi

Kassinen

Laserista saadaan kyllä oikea kuutiomäärä varttuneissa metsissä. Suurin ongelma on vielä puulajijakauma. Puhtaisiin yhden puulajin metsiin laser tuottaa lähes poikkeuksetta myös muita puulajeja.

Aivan oikein vuoden 2004 jälkeen kaikki suunnitelmat on julkaistu palvelussa. Jos alueelle on tullut keilaustietoa se on ajettu vanhan tiedon päälle, lukuun ottamatta aivan tuoreita suunnitelmia. Kuviotiedoissa oikealla alhaalla näkyy vuosi ja tietojen keräystapa. Tästä voi tarkistaa onko tieto laserista vai suunnitelmasta.

Otson tai muidenkin toimijoiden on mahdollista saada käyttöönsä (metsänomistajan suostumuksella) laserista lähtöisin olevaa puustotietoa. Tuskin he sitä suoraan suunnittelmaksi laittavat. Keilaustieto on varsin mainio apuväline varsinaisen suunnitelman tekoon maastossa. Kuviorajat on jo valmiina yms…

Itselläni on nyt kokemusta kolmelta eri keilausalueelta ja homma on kehittynyt paljon. Saa nähdä mihin tämä lopulta päätyy. Onhan tämä jo melkoinen uudistus. Ei ehkä jokunen vuosi sitten voinut edes kuvitella että metsää ”mitataan” lentokoneesta. Ja pääasia, että tällä saadaan toimintaa metsiin.

Toisaalta ihmetyttää, että palvelulla on kahdenlaisia käyttäjiä. Toiset ovat palvelusta aivan innoissaan ja toiset lyttäävät palvelun täysin. Ehkäpä tässä selviää se, että toiset tarvitsevat just eikä melkein tiedon ja toisille riittää hieman vähempi. Positiivista palautetta on tullut etenkin yhteydenpidosta metsänomistajiin ja päivityspyyntöihin nopeasti vastaamisesta.

Toimijat ovat kaikesta päätellen erittäin kiinnostuneita palvelusta ja hyvä näin.

Nämä näkemykset on sitten henk.koht. näkemyksiä, eikä itselläni ole tietoa kuin yhden alueyksikön hommista.

Ja edelleen on hyvä muistaa tämä: ”Suomen metsäkeskuksen lakisääteinen tehtävä on tuottaa ja ylläpitää ajantasaista metsävaratietoa. Nämä tiedot Metsäkeskus tarjoaa metsänomistajapalvelussa käyttöösi…”