Keskustelut Metsänomistus Metsään piste fi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 201)
 • Metsään piste fi

  Onkos Metsäkeskuksen lähettämänä tullut kelle sähköpostia.
  Tuli eilen ja avasin koeversion. Samat tiedot löytyy kuin metsäsuunnitelmasta. Luvassa ilmakuvat myöhemmin ja varmaan tuo laserkeilaus.
  (virheen korjasin)

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Eipä ole tullut postia, vaikka tiedän toisen palstani kuuluvan laserkeilauksen kokeilualueeseen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Nyt tuli postia asiasta, palataan asiaan myöhemmin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  ihmettelijä

  Ei ole tullut, mutta menin kutsumatta sisään eikä siellä ollutkaan vielä juuri mitään tietoja.

  6 m3 6 m3

  Kaikki samat kuviotiedot löyti mitä paperi suunnitelmastakin, puustoineen, hoitotarpeineen.
  Hakkuu ehdotuksetkin löytyi, samaten erityiskohteet, purot lähteet yms lakikohteet.
  Samaten se että onko kuvio kesä vai talvi korjuu kohde.

  Oma suunnitelmani on tehty 2010. Jotakuinkin kaikki mitä siinä suunnitelmassa on, löytyi tuosta netti versiosta.
  Kirjautuminen pankki tunnuksilla.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kokeilin myös ja mikä sotku.

  Sanottiin että tiedot ovat peräisin vuodelta 2006 suunnitelmatiedoista. Silloin tosiaankin tehtiin nykyisen suunnitelmani maastotyöt.
  Sitten ei kuitenkaan löytynyt toiselle tilalle tietoja ollenkaan, vaikka suunnitelma oli myös sille.

  Suunnitelman kuvionumerointi oli muutettu ja ehkä osa sekoilusta selittyy sillä, että tiedot ovat osaksi seuranneet kuvionumeroa ja osaksi ne ovat seuranneet todellista kuviota.
  Muutamia hupaisuuksia
  Kuviolle oli merkitty hoitotoimenpiteeksi taimikonm perustaminen. Ihan hyvä olen samaa mieltä, mutta tarvitaan kuitenkin aukkohakkuu ennen sitä, se ei ollut listalla.
  Minulla on 73 istutettu peltomännikkö joka harvennettiin energiapuuhakkuulla 2010 tuli reipas 100 kiintoa/ha. Jäisinne toki puutakin eikä nyt ihan pelkkää sellupuuta. Kuviotiedoissa aukea, 0m³/ha, eikä mitään toimenpiteitä seuraavalle 5 vuodelle.

  No mitäs noista luettelemaan. Paljon käyttöä hankaloittavia ohjelmointikömmähdyksiä. Tästä riemusta olisi sitten pitänyt maksaa 60 euroa vuodessa???

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  6 m3 6 m3

  No on tainnut joku tössiä pahasti siirtäessään tiedot.

  Tarkistelin omistani tiedot uudemman kerran ja natsasivat paperi suunnitelman kanssa.
  Sanoisimpa että voisi ehkä tuon 60 ekua maksaakin.
  Toiminto oli jotenkin selkeämpi kuin Mhy:n käyttämä netti versio jonka nimeä en enää muista.

  Jatkan vielä.
  Kerrotko Taneli esimerkin ohjelma kömmähdyksestä?
  Sen parin koekäyttökerran aikana ei tullut kaikkeen perehdyttyä.
  Enemmän tuotti tuskaa se kun poika pelasi netissä samaan aikaan ja vei senverta kaistaa että lataukset hidasteli.

  Veikko Iittainen

  Kerron Metsään.fi:n etenemisestä Metsäkeskuksen näkökulmasta. Olen asiakkuuspäällikkö Veikko Iittainen.
  Metsäkeskus lähettää tiedon metsänomistajille sitä mukaa sähköpostilla tai kirjeitse, kun saamme aineistomme päivitettyä Metsään.fi:ssä näkyvään muotoon. Tällä viikolla olemme lähettäneet ensimmäisille metsänomistajille tietoa ja ensi viikolla lähtee uudelle joukolle tieto. Tänä syksynä saamme aineistoa palveluun arviolta noin 30 000 metsänomistajalle.
  Metsään.fi:ssä julkaistava aineisto on Metsäkeskuksen metsävaratietokannassa olevaa aineistoa vuodesta 2004 eteenpäin. Aineiston tuotanto on aloitettu pääsääntöisesti tuoreimmasta tiedosta. Kasvatamme puuston vuoden 2013 alkuun laskentaohjelmistolla ja simuloimme kuviokohtaisesti hoitotoimenpiteet käytettävissä olevan tiedon pohjalta.
  Päivitämme metsävaratiedot meille tulleiden todellisten toimenpiteiden eli rahoitushakemusten ja taimikoiden perustamisilmoitusten pohjalta. Joillakin alueilla on päivitystä tehty myös metsänkäyttöilmoitusten mukaan, tällöin joitakin kohteita voi olla jäänyt tekemättä. Sellaiset työt, joista Metsäkeskukseen ei ole tullut tietoa hoidosta tai hakkuusta, ovat palvelussa päivittymättä. Metsään.fi:n maksuun sisältyy tietojen päivitys eli metsänomistaja voi lähettää meille tiedon tehdyistä töistä sähköpostilla, kirjeitse tai puhelimitse. Vastaus jatkuu…

  Veikko Iittainen

  Jatkoa edelliseen
  Metsään.fi:n vuosimaksu on 60 euroa Maa- ja metsätalousministeriön ohjeistuksen mukaisesti ja se on verovähennyskelpoinen. Kasvatamme puuston joka vuosi syksystä ja päivitämme metsänomistajan ilmoitukset metsävaratietoon kahdessa viikossa. Näin metsänomistajalla on käytettävissään ajan tasainen metsävaratieto koko ajan.
  Uuden palvelun käynnistäminen on aina haastavaa, toivommekin, että metsänomistaja ottaa meihin yhteyttä huomatessaan tiedoissaan virheitä tai päivitettävää. Hoidamme asian kuntoon ja kerromme kun tiedot ovat kunnossa.
  Mikäli haluat ilmaista kiinnostuksesi Metsään.fi.tä kohtaan, ilmoittaudu nettisivulla kiinnostuneeksi ja tilaa uutiskirje: http://www.metsakeskus.fi/metsaan.fi-asiointipalvelu

  Metsään.fi-terveisin
  Veikko Iittainen

  tervas tervas

  – Kuvionumerointi toisen omistamini tilan osalta sekaisin. Haittaa käyttöä.
  – Metsäsuunnitelma vuodelta 2011, palvelun mukaan osalla kuvioita tehty toimenpitetiä joita ei todellisuudessa ole suoritettu/suunnitteilla, syynä ilmeisesti lian innokas mhy ja liian laajana tehty metsänkäyttöilmoitus. Itsellä myös merkittynä aukkoa jolle istutusta tjms, kuviolla kuitenkin ihan kelpo uudistuskypsä metsä pystyssä. Verkkopalvelussa näitä ei voi korjata! Haittaa käyttöä.
  – Tutustumisaika voisi olla pidempi, esim. 30pv.

  Nämö olivat ensimmäiset huomiot, joista myös lähetetty palautetta tällä viikolla – ei minkäälaista vastausta toistaiseksi. Toistaiseksi vaikuttaisi että omalla kohdalla verkkopalvelu tuollaisenaan lähinnä sotkee asioita väärine tietoineen kuvioista, hakkuutarpeesta ja hoitotöistä. Paremmin pysyy ajantasalla oman suunnitelman ja excelin avulla, jossa tiedot kunnossa.

  Palvelu on kuitenkin hyvällä alulla ja toivottavasti metsänomistajia kuunnellaan herkällä korvalla palvelun kehittämiseksi.

  jees h-valta

  Odotellaan mielenkiinnolla ja todennäköisesti jatkan palvelun käyttäjänä. Ei siitä ainakaan haittaakaan ole.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 201)