Keskustelut Metsänomistus Metsään piste fi Reply To: Metsään piste fi

Reply To: Metsään piste fi

Keskustelut Metsänomistus Metsään piste fi Reply To: Metsään piste fi

Kassinen

Kyllä nuo laserkeilaukset tehdään ihan omina hankkeina. Maanmittarin aineistoja on käytetty vain joillakin alueilla.

Hieman on hankala kertoa tuosta keilauksella saadusta puustotietojen laadusta. Laatu riippuu niin monesta tekijästä. Kattava koealaverkosto on yksi iso tekijä puustotiedon laadussa. Jos jonkinlaisesta metsästä ei ole koealoja niin puustotieto ei ole kohdallaan.

Keilausprosessi on melko monitahoinen homma. Tuossa lainaus miten keilaus toimii. Hommahan ei mene niin että lennetään koneella ja homma on valmis…

”Kaksivuotinen prosessi varmistaa tiedon laadun

Alkuvaiheessa laserkeilauksesta kuluu noin 2 vuotta siihen, että tiedot on täydennetty, tarkistettu ja käsitelty hyödynnettävään muotoon.Ensimmäisenä kesänä alueella tehdään ilmakuvaus ja laserkeilaus sekä mitataan koealat maastossa. Talvikaudella määritellään puustotiedot jokaiselle alueen ”hilaruudulle” ja niiden perusteella metsikön luonnollisia rajoja mukaileville kuvioille. Hilaruudut ovat 16 m x 16 m kokoisia alueita, joista inventointialue koostuu.Toisen kesänä inventointia täydennetään. Maastossa käydään arvioimassa kohteet, joille uusi inventointimenetelmä ei ole tuottanut riittävän luotettavia tietoja. Tarkistettavia kohteita ovat pääasiassa taimikot ja alueelle epätyypilliset metsät. Syksyllä viimeistellään tiedot metsävaroista, metsien hoitotarpeista ja hakkuumahdollisuuksista.”