Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka Vastaa aiheeseen: Vihreiden metsäpolitiikka

Vastaa aiheeseen: Vihreiden metsäpolitiikka

Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka Vastaa aiheeseen: Vihreiden metsäpolitiikka

Puuki

2000 – 2009 metsien kasvu oli keskimäärin 100 k-m³/v tai vähän sen alle.  Poistuma n. 70 milj.m³ / v.     Nyt kasvu on n. 107 milj.m³/v ja ainakin toistaiseksi nousemaan päin edelleen. Eihän sitä varmaksi tiedä kukaan lisääntyykö hakkuusäästöt edelleen kuten ovat tehneet jo vuosikymmenten ajan 70-luvulta lähtien. Mutta voisi olettaa, että hyvin hoidettuina taimikot ja harvennusmetsät kasvaisi edelleen käyttöpuuta ainakin jonkin verran paremmin kuin nyt.

Kemeraa saa myös taimikoiden varhaishoitoon, joten se entinen tuen odottelu on jäänyt pois siltä osin ; ei tarvi olla taimikon vaarassa ennen kuin on mahdollisuus saada tukea. Taimikonhoidon tukivaroja jää käyttämättä, joten ennemminkin on kiinni mo:sta.

Ehdotus kepin lisäämiseksi yhdistettynä metsien hoitamattomuuteen on yksi tapa tuoda taas uusi kiinteistöveron tapainen vero mo:lle.  Niitä ei tarvita.   A.Rinnekin voisi palata asiaan sitten kun kokonaan verottamattomat kohteet on käyty läpi lisäverojen keruussa.  Veroparatiisit (Hakaniemen v-paratiisi mukaan luettuna) ensin verolle.  Sen jälkeen ei luultavasti muita lisäverokohteita jo valmiiksi varsin korkeaa veroa maksavista  tarvitsisi etsiäkään.