Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka Vastaa aiheeseen: Vihreiden metsäpolitiikka

Vastaa aiheeseen: Vihreiden metsäpolitiikka

Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka Vastaa aiheeseen: Vihreiden metsäpolitiikka

Gla Gla

Eilisessä vaalitentissä Pekka taas toisteli toiveita kiertoajan pidentämisestä esim. 80 vuodesta 120 vuoteen. Miten tuo käytännössä toteutettaisiin, siihen ei kellään taida olla vastausta. Kuten ei siihenkään, mikä olisi tuon vaikutus hiilitaseeseen.

Ja mikä kuusikon lahoprosentti tuon jälkeen olisi eli nousisiko vai laskisiko puun jalostusarvo Vihreät timantit-linjauksen mukaisesti. Ylipäätään keinot hakkuun lykkäämisen kannustamiseen kiinnostaa kovasti, koska minusta kyse on äärimmäisen monimutkaisesta asiasta oikeudenmukaisesti todentaa. Niin tasarakenteisissa kuin etenkin jk-metsien hakkuissa. Helpompaa on tehdä verotuksella hakkuut niin kannattamattomaksi, että toiminta siirtyy ulkomaille. Se lienee vihreiden ja heidän taustajoukkojensa perimmäinen tavoitekin. Oma lukunsa on se, että vihreä linnake eli ympäristöministeriö olisi taatusti keskeisessä roolissa, kun näitä asioita käsitellään. Sen tietää jokainen, mitä siitä seuraisi.

Kun poliitikot ovat pitäneet puukaupasta näppinsa hetken erossa ja homma tasaisesti kehittyy, nyt ei missään nimessä pidä poliitikkoja päästää sorkkimaan metsiä hiilipolitiikalla. Etenkin vasemmistossa ja vihreissä kyse on verotuksen ujuttamisesta metsänomistajan arkeen, vaikka kannusteista puhutaan. Onhan sekin poliitikkojen kielellä kannustin, että jos et hakkaa, verotetaan hiukan vähemmän.